Skocz do zawartości

Duży spadek "długiego ogona" ?

Rekomendowane odpowiedzi

To nie panda tylko zmiana w algorytmie, najpewniej uwzględnia współczynnik odrzuceń z analystic. Mam jeszcze jedną stronę o takim samym profilu, tyle że tam współczynnik około 34 % i ona akurat nie poleciała więc potwierdza to tą teorie.

[...]

Wielki Google wykorzystuje wszelkie dane jakie mu dajemy, warto wiec przemyslec czy uslugi G. sa darmowe i czy warto z nich korzystac:)

Widzisz, ale to działa w dwie strony - bo jak masz wartościowy serwis to mniej się musisz napracować z pozycjonowaniem, dostaniesz premie od google za to, że ludzie (wg. google) lubią Twoją stronę.

Problemem jest tylko to, że takie "uznanie" przez google (m.in. przy pomocy GA) trwa dość długo - wg. mnie najczęściej (ale nie jest to 100% regułą) dłużej niż serwis bez GA, GWT i innych narzędzi google pozycjonowany agresywnie po staremu. Jednak nawet "starymi" metodami nie wypozycjonujesz dobrze śmieci bo część ludzi korzysta z chrome/firefoxa z toolbarem dzięki czemu google i tak zna poziom odrzuceń i inne statystyki.

• 3 tygodnie później...

witam,

tak oczywiscie podstrony takze podbijane, i co ciekawe te podbijane jako tako sie trzymaja,

ale wiadomo, to forum wiec wszystkiego nie jestem w stanie

udalo sie komus cos poprawic ? na razie pracuje nad poprawieniem wsp. odrzucen , udalo mi sie zbic z 80 d0 60% ale ruch bez zmian,

wywalił ktos moze analytics i ma jakies wnioski ?

wlasciwie nasuwa mi sie jedna mysl, czy ta zmiana algorytmu nie byla dobrze zsynchronizowana z tym obsranym +1 google,

z tego co czytam zmiana dotknela mocno wartosciowe strony a czesto podbila smieci

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności