Skocz do zawartości

Jakie biuro podróży ?

Mar_Dal

Rekomendowane odpowiedzi

Z Itaką byłem 2 razy w Turcji, wyjazd bez zastrzeżeń, jedyne "ale" miałem w tym roku, gdyż sprzedano mi wycieczkę do Hiszpanii, a nie było miejsc w samolocie :/ - inny termin mi nie odpowiadał, więc zrezygnowałem

Polecam Alfa Star w tym roku byłem z nimi, wczasy generalnie bez zastrzeżeń, ale miałem jedno "ale" Hotel był wypasiony na zdjęciach i w ogóle, z tym, że Polacy, jako naród 2 klasy był zakwaterowany nie w głównym budynku hotelu, tylko w bungalow, więc nie było darmowego netu (stąd opóźnienie w moderacji katalogów), za to na + wielki pokój, bliżej na baseny i plażę, a że byłem z dzieciakami i wszystklo im odpowiadało, więc był luz:)

Wniosek na przyszłość, jak się kupuje, to zastrzec, że ma być budynek jak na zdjęciu, a nie obok:)

Nie polecam biura Wezyr, zakwaterowali mnie w hotelu 3*, gdzie uwaga: 1 dnia podano świżutkie masło, drugiego dnia podano to samo masło, tylko żółe, trzeciego dnia, to samo masło, tylko wymieszane z nowym, a czwartego też to samo masło tylko z przyprawami i peocedura od nowa, krótko mówiąc "przesrane" wakacje ;) - omijać hotel Turkmen

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Wszystko zależy od tego, gdzie chcesz się wybrać. Biura podróży często specjalizują się w wyjazdach w określone rejony. Najlepiej iść do agencji turystycznej, która dysponuje ofertami przynajmniej kilku touroperatorów i liczyć na szczęście, że trafisz na kompetentnego pracownika, który doradzi Tobie najlepszy wybór.

Co do gwiazdek hoteli to klasyfikacja w poszczególnych krajach nie jest jednolita, więc 3* w Egipcie, Tunezji czy Grecji mogą oznaczać zupełnie inny standard.

Co do gwiazdek hoteli to klasyfikacja w poszczególnych krajach nie jest jednolita, więc 3* w Egipcie, Tunezji czy Grecji mogą oznaczać zupełnie inny standard.

Wiem, od tamtego razu biorę tylko 5

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Trzy razy byłem z biurem oskar.com.pl i za każdym razem obsługa coraz lepsza. Panie rezydentki pierwsza klasa, zarówno pod względem podejścia do turysty jak i wyglądu ;) Stały kontakt z biurem, zapewniony dojazd do punktu startu na koszt biura (albo podstawiało samochód albo zwracało kasę za bilety), ceny też właściwie na każdą kieszeń.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Witam,

Panowie i Panie, zapraszam do mnie. W bazie oferty wszystkich liczących się operatorów na polskim rynku,wszystko w jednym miejscu.

Doradzimy w wyborze, podpowiemy gdzie warto. Dla użytkowników PiO voucher do rezerwacji 100 zł.

Link w stopce lub po prostu: https://www.turistiko.pl lub PW.

Zapraszam

Mar_Dal, to się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie. Ja 3 lata temu byłem w Egipcie z Kopernika, 2 lata później przestał istnieć. W zeszłym roku byłem z Itaki w Turcji, było OK, ale rezydent tragiczny. W tym roku byłem z Itaki na Fuerteventura i było OK, tak więc na wakacje też pewnie z tego biura, choć to nie jest pewne. Jedyne co dla mnie jest pewne to to, że Triadę omijam szerokim łukiem.

Ja polecam Rainbow Tours. Byliśmy z nimi na 2 wycieczkach - raz do Pragi, drugi raz do Włoch. We Włoszech najlepiej pokazali, jak sobie radzą w trudnych sytuacjach. W ostatniej chwili, kiedy już znieśliśmy bagaże przed hotel okazało się, że samolot ma opóźnienie (nie z winy biura) i to aż 7-godzinne. Rainbow Tours migiem załatwiło kilka pokoików (w sumie to jak tylko dowiedzieliśmy się o problemach, wszystko było już zorganizowane), do których mogliśmy wrócić i zostawić rzeczy, po chwili gotowe było jedzonko. Tak naprawdę ten ostatni dzień świetnie spędziliśmy, bo to była objazdówka i brakowało nam czasu na plażowanie, więc te 7 godzin zaczęliśmy od wydawania reszty kasy, a skończyliśmy nad morzem. Później na lotnisku dostaliśmy kupony do wykorzystania.

Ja jedno co moge polecic to po pierwsze zeby wybierac wieszke biura takie jak Itaka, Triada, Tui, Rainbow, bo sa one na rynku od wielu lat, maja doswiadczenie i wiadomo, ze nie bedzie zadnych problemow s tylu wyjechales i nie masz jak wrocic. Po drugie to najlepiej kupowac bezposrednio u nich, a nie u agentow, bo czesto jest taniej, a po drugie maja takie oferty jakich nie maja agenci. O ile jeszcze strona Itaki jest dosyc przejzysta i jasna to np. to co jest na stronie Triady i to co sie znajdzie jak sie pojdzie do nich osobiscie do salonu to dwie rozne bajki.

Jak masz niec czasu to zachecam zebys sie przeszedl do ich biur i zeby dla Ciebie poszukali wyjazdow. Ja kiedys w roznych biurach nie moglem nic ciekawego znalezc, a w Triadzie natrafilem na mega pomocna przedstawicielke i takie oferty mi wyszukala, ze rewelka. Najwiecej jednak wlasnie zalezy na kogo sie trafi, bo po niektorych to od razu widac, ze im sie szukac nie chce i podaja byle co.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ja polecam Oasis Tours (organizują wycieczki do krajów arabskich i do Grecji), mają wiele swoich własnych hoteli. Byłam już z nimi na wczasach 2 x. Polecam.

Nie mogę się też przyczepić do Alfa Star, ale niestety ich strona prosi o pomstę do nieba :)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności