Skocz do zawartości

Syntox wita wsystkich;-)

syntox

Rekomendowane odpowiedzi

Mam opisać jak tu trafiłam (wiem, wiem - mylący nick-P). Zaczynam!

Pracowałam jako dziennikarka w jednej z lokalnych gazet. Niestety z powodu przykrych zbiegów okoliczności nie byłam wstanie dobrze wykonywać pracy. Przechodziłam trudny okres: dowiedziałam się, że mama ma raka - kiedy zaczęła brać chemię mój tato się połamał tak poważnie, że przez 3 miesiące nie mógł wstać z łózka. W tym okresie byłam więc etatową pielęgniarką, kucharką, sprzątaczką, specjalistką od raka i wieloodłamowych złamań (niestety niektórym lekarzom musisz powiedzieć co mają zrobić ....i zapłacić za to;-/), palaczką w piecu (rodzice akurat na święta zrobili mi prezent), itd.itp.

Będąca cały czas w domu na zawołanie rodziców było mi trudno zadeklarować się, że zrobię jakiś wywiad na 100% lub, że pójdę na jakąś wystawę. Tym o to sposobem, na moje życzenie, przestałam być dziennikarką. Przez pierwszy tydzień czy dwa próbowałam się odnaleźć w tej trudnej dla mnie sytuacji i pisać, ale nie miało to większego sensu - nie potrafiłam się skupić.

Teraz jest już lepiej, więc i ja rozglądam się za pracą;-) Właściwie to już od dwóch miesięcy jest lepiej;-) W lipcu kończy się umowa zlecenia, którą podpisałam z pewną firmą. Pieniądze potrzebne, a z pracą ciężko. Zaczęłam szukać możliwości pracy przez internet i tak parę dni temu trafiłam na portal oferia, zarejestrowałam się, zgłosiłam chęć napisania kilku tekstów i już pierwszego dnia dostałam spore zlecenie;-) Później następne i następne..Zaczęłam szukać więcej na ten temat w internecie i w taki oto sposób znalazłam się tutaj;-) Mam nadzieję, że pomożecie mi odnaleźć się na tym rynku - wiem już więcej na ten temat, ale nadal nie wiem wszystkiego;-) Na 100% wiem jednak, iż zrobiłam z siebie frajerkę i nie wiedząc ile się płaci za takie teksty robiłam to można powiedzieć za pół darmo;-P Ach te moje zarwane noce, żeby zdążyć z terminem... a to dopiero początek mojej przygody z takim pisaniem i wiele jeszcze muszę się nauczyć...

Kurcze, ale się rozpisałam..

Witaj,

Jak wyrobisz sobie markę i zaczniesz otrzymywać zlecenia od jakiś większych agencji to pewnie dasz radę zarobić. Niekoniecznie na tym forum - bo tu większość chciała by kupować content za grosze ;) Powodzenia...

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Witaj,

Jak wyrobisz sobie markę i zaczniesz otrzymywać zlecenia od jakiś większych agencji to pewnie dasz radę zarobić. Niekoniecznie na tym forum - bo tu większość chciała by kupować content za grosze ;) Powodzenia...

Póki co nadal piszę za grosze (dobrze, że chociaż codziennie), ale mam nadzieję, że jak stworzę swoje portfolio to się zmieni. Nie wiem jednak, czy mogę w nim umieścić teksty, które napisałam i sprzedałam... Na logikę nie, ale może jakaś furtka jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności