Skocz do zawartości

pozyconowanie http czy www

sky

Rekomendowane odpowiedzi

od pewnego czasu pozycjonuję swoja stronę ( idzie dość dobrze) ale nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia. Moja strona jest widziana przez przeglądarki w postaci https:// xxxxxxxx.pl i Google najlepiej to zindeksowało. Natomiast pozycjonuję stronę na www.xxxxxx.pl

Czy to jest różnica ? co da lepsze efekty pozycjonowania ? http// czy www.

Przede wszystkim HTTP to jest protokół i nie ma nic wspólnego z pozycjonowaniem! Chcesz uzyskiwać właściwe odpowiedzi naucz się zadawać sprecyzowana pytania.

Nie ma znaczenia czy z www czy bez www. Znaczenie ma by adresowani było konsekwentne i programowo przekierowywane żądania w wypadku odstępstw od założeń.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

. zainstaluj google webmastertools na stronie i wybierz preferowaną domenę jako "www"

WebReklama czym miej Google wie o tobie i twoich stronach tym lepiej dla SEO. Wiec przed tym jak rozdawać darmowe rady przemyśl sobie pewne rzeczy.

Ja nie korzystam z AdSense, z narzędzia dla webmasterów, z Google statystyk, z Chrome i innych ich wynalazków, i jakoś nie czuje braków.

MaxPan

Czy mozesz rozwinąć temat? Dlaczego im mniej Google wie o tobie i twoich stronach tym lepiej dla SEO ?

Jesli wszystko robisz zgodnie z zaleceniami googla to chyba nie powinno to przeszkadzac?

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

@MaxPan - Nie każdy kto zadaje pytanie na tym forum pozycjonuje strony zawodowo i w taki sposób jak nie powinien.

Nie widzę nic złego w tym aby dodać jedną stronę do google webmaster i zrobić kilka rzeczy w tym narzędziu aby pomóc swojej stronie w wynikach.

Pisanie im google mniej wie tym lepiej jest moim zdaniem totalnym bezsensem.

Jesli wszystko robisz zgodnie z zaleceniami googla
problem polega na tym ze pozycjonowanie nie jest zgodnie z zaleceniami Google, tylko parę lat temu Google oficjalnie uznało że coś takiego jak SEO istnieje, wiecznej szli w zaparte ze wynikami wyszukiwarki nie da się manipulować.

Wiec lepiej nie podrzucać na tacy wszystkiego, nie dawać reklam Google na zaplecza lub swoje strony linkujące miedzy sobą w jakiś sposób.

Ogólnie nigdy nie zgłaszam stronę do wyszukiwarki czy narzędzia dla webmasterów bo wszytko to można zrobić innymi sposobami czy narzędziami.

Dla Google jedna słuszna strategia to :"zrób wartościowa stronę a wszyscy będą do ciebie linkować".

U mnie moja strategia sprawdza się w tym roku mam zbanowanych tylko ok 10 domen i to na tych całkowicie czarnych spamach. Nie jest to 100 % zasługa tego o czym pisze ale między innymi tez.

Kazdy może robić co chce, ale zgłaszanie strony, podpinanie narzędzi Google uważam co najmniej za zbędne, ale możesz posłuchać innych i zrobić wszytko odwrotnie ;)

Linkowanie ze stopek, postów i profili na forach to rzecz która Google zaleca wszystkim? Przeczytaj ich bloga, ja czasami tam zaglądam, miedzy wierszami nożna sporo przeczytać.

problem polega na tym ze pozycjonowanie nie jest zgodnie z zaleceniami Google

To, że jedną stronę dodamy do google webmaster, zrobimy wpisy do katalogów, kupimy parę linków i coś tam jeszcze raczej nie zaszkodzi żadnej stronie a może pomoże a o to chodzi autorowi tego postu.

PS. Jak pisałem ta odpowiedź to zedytowałeś swój post i widzę, że dobrze napisałem. Ty myślisz masowo, miliony stron a autor ma jedna stronkę i nie myśli tak jak TY. Tym bardziej, że piszesz "można to zrobić innymi sposobami czy narzędziami" ale po co laik ma szukać inne narzędzia skoro możne dodać stronę do webmastera i szybko i sprawie zrobić to co potrzebuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności