Skocz do zawartości

Linuxpl.com - konta SEO

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety prawda. Serwer mało obstawiony, wielu dopiero go zagospodarowuje po niedawnym świeżym zakupie, zostało im jeszcze trochę kont w promocji. Jak sprzedadzą tych 400 kont - wybuchnie :)

Odnoszę się do tego: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=131345

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 223
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
O ile na początku było ok to teraz coraz częściej widze:
An internal server error occurred. Please try again later.

Szkoda tylko naszej kasy, no ale cóż pozostało nam jedynie czekać, być może admnistracja linuxpl.com coś z tym zrobi. Z normalnymi kontami hostingowymi oraz VPS nie mam u nich problemów.

Bardzo dobrze niech blokują... Po co wam Cron?

Np. po to aby wykonywać cykliczne zadania -> https://pl.wikipedia.org/wiki/Cron .

Ogólnie twoje "intelygentne" stwierdzenie "niech blokują" jest nie na miejscu. Po co ci transfer, subdomeny, IP, miejsce, po co ci w ogóle hosting.. niech blokują !

...

Na linuxie zaczynają lecieć w kulki z numerami IP.

Jeśli poprzedzielałeś już sobie to część będzie ponownie zmieniona dla domen którym przydzieliłeś 188.165.85.18. Tego IP w tej chwili już nie ma na liście do wyboru.

Ta lista IP częściowo się zdezaktualizowała już pare tygodni temu. Gdy zakupiłem konto i porównałem IP z tej listy z tym co miałem do dyspozycji w panelu wówczas, klika IP z tej listy było już niedostępnych.

Dziś patrząc, pula IP ponownie została zmieniona z wynikiem takim, że domenom z przydzielonym pierwotnie 188.165.85.18 został skasowane do domyślnego IP 46.4.105.172

Identyczną sytuację pamiętam na Hukku, gdzie po przeprowadzce na inny serwer skasowali wszystkie IP wówczas przydzielone. Wtenczas miałem ich kilkaset dla domen i subdomen. Sytuacja z wola się powtarza na LinuxPl. Syzyfowa praca.

Nie sądzę, żeby był to wymysł firmy. Czasem się tak zdarza, że serwerownia traci jakąś pulę i trzeba podmienić IP. Ja tak miałem kiedyś w nephax i superhost, ostatnio IP utracił sldc. W hostingach SEO jest to oczywisćie widziane inaczej, ale w zwykłych hostingach właśnie dlatego lepiej delegować domeny na NS niż IP, bo później IP jak się zmieni to są pretensje, że się kogoś nie poinformowało o zmianie (a tego przecież wcale nie trzeba robić, bo chyba żaden hosting nie gwarantuje stałości IP raz na całe życie).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności