Skocz do zawartości

Linuxpl.com - konta SEO

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 223
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja dzisiaj dostałem od nich e-maila:

Witam

Zadania crona dla narzędzi pozycjonujących (omniadd, adder, publiker itp) można uruchamiać tylko w godzinach nocnych i nie częściej niż co 15 minut.

Zadania z omniadd przestawione na godizny nocne,

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Bardzo przykro to czytać, ale raczej się spodziewałem takiego rozwoju sytuacji. Wszystcy "pozycjonerzy" się rzucili na konta SEO, wrzucili tam narzedzioa i zaplecze czego wynikiem jest generalnie podniesiony w całym linuxpl poziom sprawdzania zadan cron i obciazenia skryptami.

Na zwyklym shared odczuwam ile ciagną pakiety SEO, bo tez dostałem ticket o przesunieciu CRONa Omniada na godziny nocne. Lepiej nie będzie i jeśli ten "seo hosting" nie utrzymuje 50 wp, to co wytrzyma? I na cholere komu 50 IP, jak shared nie wytrzymuje?

Kupie zaplecze pod SWL'e, a najchetniej całe konta. Propozycje na PM.

Fizyki nie oszukasz. Konta SEO powinny być zbliżone mozliwościami do VPSów tyle, że przeciętny SEOwiec to chce konto za 10 zeta z możliwościami dedyka. Taką ofertę można bez problemu zrobić i zagwarantować zasoby, ale kto będzie za to płacił?!? :/

Fizyki nie oszukasz.

Prawda.

Ale dlaczego firmy hostingowe aby złapać klientów, tak prezentują oferty jakby to było możliwe?

Tyle w temacie.

Przeglądając takie super oferty tylko w jednym hostingu znalazłem rzetelną informację, że to cudo praktycznie wytrzyma deklarowaną ilość IP przy stronach statycznych.

Pozdrawiam,

eM

Ps. Przy okazji - jest duży rynek do zdobycia, wystarczy poczytać, pomyśleć, odpowiednio skonfigurować serwery, sporządzić odpowiednią ofertę i "odcinać kupony".

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Linuxpl znalazl sposob jak sprzedac 400 kont. Fajnie ze sprzedali, ale ja sie wyniose z shared bo mam tam tylko omniada i nie cieszy mnie fakt ograniczania jego funkcjonalnosci. Sposob na wgety z zewnatrz sprawdzi sie na chwile, potem zostana zablokowane. Czuje sie jak w barze gdzie rozdaja alkohol "za darmo" i potem wyrzucaja tych z promilami za drzwi, bo za duzo wypili.

I najważniejsze w SEO - niegdy nie rób tego co wszyscy ...

Dodawarek nie powinno się dawać na takie hostingi.

VPS jest optymalnym rozwiązanie dla takiego programu.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Szczerze to mam kilka kont seo i najlepiej sprawuje się dla mnie altblue.

Jupe co prawda dobrze chodzi ale są problemy z błędami serwera.

Linuxpl co 2-3 dni pad na min. 1h - dopiero jak napiszę do adminów że konto seo znów nie działa to coś tam zrobią i nagle wszytko wraca do normy.

Neteasy co chwilę błąd 500...

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Czy nie jest to normalne shared z wieksza iloscia IP? Powinno wytrzymac tyle co shared i miec podobna funkcjonalnosc oraz limity. Jak sie na tym postawi Omniada to jest to wiekszy problem niz na normalnym shared bo hosting sie nazywa "SEO"? Dwie maszyny (dwie pule IP) i po 200 kont na jedną gdzie jest wiecej spamu jak normalnie = zgon jaki widać. Na shared sie "schowasz" w limitach pomiedzy normalnymi userami i load na zielono :)

Akcja "hosting seo" wypunktowala w linuxpl wszystko na co musza "uwazac" i takie same obostrzenia poszly na reszte shared.

PS do niektórych co nie doczytali :rolleyes:

Ja mam OmniAda na normalnym koncie w linuxpl, które mam od lat i nigdy nie bylo problemow do czasu jak zaczeli sprzedawac "hosting seo" i uwalili crony "podejrzanych skryptow" i wrzucili pewnie alerty na odpowiednie pliki php.

Szczerze to mam kilka kont seo i najlepiej sprawuje się dla mnie altblue.

Jupe co prawda dobrze chodzi ale są problemy z błędami serwera.

Linuxpl co 2-3 dni pad na min. 1h - dopiero jak napiszę do adminów że konto seo znów nie działa to coś tam zrobią i nagle wszytko wraca do normy.

Neteasy co chwilę błąd 500...

mam zupełnie odmienne doswiadczenia.. altblue, wystarczy odswiezyc strone 5 razy i jest 500, jupe, stabilnie, ale niskie limity cpu, neteasy, ostatnio zaopatrzylem sie z ciekawosci z pingdom i pady sie zdarzaja, ale ogolnie pare wordpressow ogarnelo ponad 99,4% uptime we wrzesniu wiec nie jest zle, 500tek nie widzialem juz dawno, linuxpl nie uzywam, od razu wiedzialem, ze te konta z taka iloscia ip w takiej cenie nie maja racji bytu.

pozdrowienia.

googlerulz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności