Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Obawiam, że p[rzy kilku projektach tak będzie, przy większej ilości dostaniesz nie tylko monit, ale i blocka w pakiecie z odroczenem max 48h :)

PS Czy nie wzrosło Wam jakoś specjalnie obciążenie CPU ostatnimi czasy spowodowane uzywaniem dodawarki?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

To jak z reklama nowego samochodu "Nissan już od 20.000", a w opisie że w kredycie 3/3 i w opcji bieda totalna, klimy niet, szyby na korbke ...

Ale Nissan od 20k jest dostępny jak najbardziej :)

Czekam tylko na potwierdzenie z Hekko i szybciutko tam kupuje shared za 48 na rok i przenosze spamowanie do nich :)

search_auditor_500x80_bf.png

Ze starą wersją nie ma problemu bo nie przekracza żadnych zasobów nawet przy dużej ilości projektów, z tą wczoraj jeszcze nie potrafimy na 100% potwierdzić, gdyż dopiero od wczoraj-dziś pierwsi użytkownicy z niej korzystają po update.

Były tam oczywiście problemy przy niektórych aktualizacjach, że nagle obciążenie skakało ale to z winy autorów. Swoje błędy szybko poprawiali:)

Czyli 200-300 projektów pójdzie przy normalnym działaniu dodawarki -non stop- (zakładam, że nowa wersja jest pod względem obciążenia jak stara) na EasyPack'u? Dobrze Cię rozumiem? A pytam, bo zastanawiam sie czemu ludzie płaca za rozwiązanie dedykowane dla OA po jakieś 245 rocznie w planie HostOmniStandard jak mają to o 200 zł mniej w planie EasyPack.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja powiem tak. Hekko to świetny hosting pod omniadd. Nie liczcie jednak na to, że z dużą ilością projektów będzie wam jechał katalogi przez 24h. Ten serwer też da się zajechać. Jeżeli macie np. 300 projektów, to wykupcie większy pakiet i tyle. Na tym najtańszym nie ma co wojować. Do tego omniadd zachowuje się czasami dziwnie. W jednym dniu obciążenie jest minimalne, a w innym maksymalne. Pewnie jest to związane z jakimiś procesami, np. rejestracją do wp. Tego nie potwierdzę, bo nie wiem. Wiem tylko, że zadanie_cron.php potrafi zjeść 5% procesora. Raz w miesiącu mam takie skoki, więc to pewnie obciąża jakaś konkretna usługa/skrypt.

seowyszbanner.gif

Jeśli chodzi o hosting w hekko, to pamiętajcie, że w miesiącu w przypadku pakietu z dopuszczalnym użyciem dziennym procesora np. 2%, w ciągu miesiąca macie do wykorzystania np. 62 punkty, 1% = 1pkt., jeśli przekroczycie ten pułap, to macie blokadę konta aż do pierwszego dnia następnego miesiąca.

Ze swojego doświadczenia powiem tak, przy kilkunastu projektach dodawanie non-stop, 24/7 bez ustawionego limitu dziennej ilości dodań, obciążenie dochodziło nawet do 15-20% (na poprzedniej wersji) - w tym czasie było odpalone dodawanie, rejestrowanie w wp i omnichecker.

Także myślę, że zobrazowałem wam sytuację.

Dodawarka u nich daje rade, tylko lepiej zamówić większy pakiet, albo dokupić sobie limit - oczywiście wszystko zależy jak kto intensywnie używa:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności