Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ubolewam nad faktem że od ponad miesiąca nie został zgłoszony ani jeden katalog przez użytkowników !! - zaznaczam dosłownie ani jeden !!

Podejrzewam, że padł Wam pewnie jakiś mechanizm zgłaszania katalogów w takim razie, skoro nie otrzymywałeś nic nowego do bazy, bo zgłaszałem kilkukrotnie kilkadziesiąt moich precli - wszystkie zaindeksowane, do dziś ani jeden nie jest na liście mimo najnowszej aktualizacji.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bardzo ubolewam nad faktem że od ponad miesiąca nie został zgłoszony ani jeden katalog przez użytkowników !! - zaznaczam dosłownie ani jeden !!

Podejrzewam, że padł Wam pewnie jakiś mechanizm zgłaszania katalogów w takim razie, skoro nie otrzymywałeś nic nowego do bazy, bo zgłaszałem kilkukrotnie kilkadziesiąt moich precli - wszystkie zaindeksowane, do dziś ani jeden nie jest na liście mimo najnowszej aktualizacji.

Ja też ostatnio coś tam zgłaszałem i nie ma w bazie więc podejrzewam, że Seen88 może mieć rację.

Pierwsza i ostatnia moja wypowiedź na temat update v4 (nie ten temat)

OmniADD v4 ma na dala wsparcie w postaci aktualizacji bazy katalogów tak więc jeśli komuś nie odpowiada płatny update nie musi go wykonywać. Zrezygnowaliśmy z planu całkowitego wycofania się z wsparcia dla v4 tak więc użytkownicy starszej wersji mogą liczyć cały czas na aktualizację bazy katalogów i działanie samego oprogramowania

Czy w omniadd można w katalogach prv w opcji dodaj katalog dodawać rodzaje katalogów ? gdzie np dodać seokatalog,qlweb,easy-dir,arfoo ?

Update bazy został wykonany i wywalone wszystkie domeny które nie znajdują się w Google - cała baza sprawdzona przez SB (w sumie 50% wyleciało)

Dodatkowo faktycznie wykryliśmy problem z zgłaszanymi przez użytkowników katalogami - dziś w nocy mam nadzieję uda nam się odkorkować (jakiś dowcipniś - ostrzeżenie do niego zostało wysłane wraz z infem że jeszcze jeden taki numer i straci licencje - przesłał nam 4.5 miliona adresów URL które nadal system sprawdza)

Niebawem Update będzie a w nim obsługa nowego typu precla (znanego na zachodzie) + przy współpracy z Hekko mniej obciążająca wersja OmniADD dla serwera

Przypominam że lepiej pisać na omniadd.pl - tutaj rzadko zaglądam

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Mam pytanie odnośnie do obciążenia, które generuje omniadd. Wczoraj statystyki serwera wskazywały rzecz następującą:

zadanie_cron.php 8.18%.

Nie potrafię tego zrozumieć, że plik generuje 0,2%, a innym razem 8% obciążenia (w skali punktowej). Od tygodnia nic nowego tam nie dodawałem. Jedyne co, to robiłem update bazy katalogów i przeszedłem na php 5.3. Aktualnie mam ustawionych 20 projektów dodających do webmini i 20 do donmini.

Za co konkretnie odpowiedzialne jest zadanie_cron.php i co może mieć wpływ na takie skoki w generowanym przez nie obciążeniu? Chciałbym to w przyszłości zredukować do minimum i dlatego muszę zrozumieć jak to działa.

seowyszbanner.gif

soprano, https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=970283

Do czasu rozwiązania problemu, nie zwracaj uwagi na obciążenie generowane. Jeśli natkniesz się na wykorzystanie limitu, napisz do nas, to unikniesz blokady.

Paweł Sokołowski - Eline, A z OmniPING też coś nie tak? Jeszcze nikt się nie skarżył. Jeśli jesteś pierwszy, wyślij lokalizację na PW, jeśli masz u nas instalację :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności