Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Usunięte katalogi pochodzą od jednego użytkownika. To one były powodem nadmiernego obciążenia generowanego przez OmniADD, były przerobione i skrypt się na nich wywalał. Z wstępnych testów wynika, że problem został wyeliminowany.

Wyszła nowa wersja OmniADD 5.3.1+. Zmiany:

* dodanie nowego skryptu - ArticleMS + obsługa decaptcher.com oraz Captcha Sniper (polecamy program)

* stronicowanie oraz ograniczenie zapytań do harmonogramu - poprawia błędy 500 przy wchodzeniu do niego

UWAGA: W wielu instalacjach po auto aktualizacji nie pojawia się plik rams.php w katalogu bin. Zalecamy aktualizacje ręczną bądź dogranie tylko tego pliku (na forum znajduje się on w załączniku). Daliśmy też 28 przykłądowych katalogów ArticleMS. Są to katalogi anglojęzyczne, moderowane. Teksty dodawane do tych katalogów muszą być właśnie w tym języku. [wątek z plikami na naszym forum]

Wesołych świąt.

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Koledzy (względnie koleżanki :P) nie narzekajcie - dobrze że Kojot (względnie Agape ;)) myśli nad nowymi rozwiązaniami i skryptami do bazy. Nie ma się co oszukiwać - baza publiczna umiera i już nigdy nie będzie taka jak kiedyś. Osobiście dla testu postawiłem 3 nędzne precle i dałem do bazy publicznej. Po 2 tygodniach miałem wyjechany cały miesięczny transfer na hostingu i po 5 tys. wpisów na każdym, z czego co poniektórzy "użytkownicy" dodawali mi te same artykuły po kilkanaście razy (nie wiem po co?) w dodatku nawet bez synonimizacji. Etyka, a raczej zdrowy rozsądek w seo leci na łeb na szyję, a z drugiej strony ręczne katalogowanie powoli też zaczyna odpadać :). Przyszłość leży w prywatnych bazach i nie ma się co dziwić, że coraz więcej osób nie chce zgłaszać do bazy omni nowych pozycji skoro idzie to na czyste zmarnowanie. Względnie możliwe jest jeszcze "zaostrzenie" wymagań co do wprowadzania opisów i artykułów w samym programie, ale pewnie zaraz co leniwsi "pozycjonerzy" będą drzeć japę, że im się ingeruje w sposób w jaki mają ochotę dodawać... I tak źle i tak niedobrze - nic tylko wprowadzać nowe skrypty do programu plus ze strony użytkowników wymiana swoimi bazami w dobrym niewielkim sprawdzonym gronie. Innej możliwości ja osobiście nie widzę. Co zresztą sądzić o tych, którzy chcą mieć nowe opcje a nie chce im się od nowa nawet omni postawić ;)? Pozdrawiam all...

Dokładnie, bardzo dobra wypowiedź mojego przedmówcy.

Sam program radzi sobie z dodawaniem całkiem nieźle, można mieć jeszcze pewne uwagi co do działania i wydajności programu ale to wszystko na nic skoro niektórzy użytkownicy potrafią zajeździć katalogi/precle w bazie publicznej tak niskim spamem, że właścicielom katalogów/precli ręce opadają i odechciewa się im jakiejkolwiek moderacji i porzucają bądź kasują katalog/precel.

Dlatego ponawiam moje pytanie do deweloperów OmniADDa. Dlaczego nie mogę mieć prywatnej bazy qlwebów, easydirów i innych skryptów??

Przyszłość programu według mnie to prywatna baza, a autorzy powinni zadbać jedynie o to, by program dodawał jak najskuteczniej i w miarę szybko.

Oczywiście jakaś współdzielona baza może nadal być ale to tak demo żeby zobaczyć jak soft działa na początku.

/l~~$

publiczne syfy są i będą bo np w moim przydatku idealnie nadają pod generowanie punktów SWL, idealnie wpadają w indeks precle z "wypiekaczem" powyżej 1500 znaków ( odsiewam spam gimnazjalistów), skrypt od usuwania tego śmietniska + cache + kilka jeszcze dobrych wtyczek i to wszystko śmiga na VPS za 40 zł ( około 60 subdomen) generując z jednej subdomeny do 1-30 tys pkt. Co nie zmienia faktu że publiczne precle są zajeżdżane przez śmieciowe artykuły a w szczególności z publikera który dodaje kilkaście wpisów bo konfiguracja jest źle zrobiona przez dodającego. Prywatne bazy są od dawana a że teraz się niektórzy budzą z myślą że "spamem można powalczyć krótkotrwale".

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Problem z aktualizacją: Wersja dla PHP 5.2

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/omniseo/domains/uszek.hekko.pl/public_html/aktualizuj.php:1) in /home/omniseo/domains/uszek.hekko.pl/public_html/aktualizuj.php on line 2

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/omniseo/domains/uszek.hekko.pl/public_html/aktualizuj.php:1) in /home/omniseo/domains/uszek.hekko.pl/public_html/aktualizuj_z.php on line 0

Jakaś podpowiedz ?

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności