Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Własnie dostałem odpowiedź od hekko, że nie ma takiej możliwości. Nie napisali, czy nie można tego zrobić dla mojego pakietu. Dowiedziałem się jedynie, że się nie da. Nie mam tam dostępu do shella, więc nie powalczę zapewne. Może dałoby się to uruchomić z innego serwera? Nie chce mi się przenosić całej instalki mimo to, że mam gdzie.

EDIT Dostałem druga odpowiedź. Oto rozwiązanie

Witam serdecznie,

Chciałbym także dodać, iż jest możliwość uruchamiania skryptów shell poprzez zadania cron.

Zadania cron może Pan tworzyć w panelu administracyjnym DirectAdmin w zakładce "Terminarz zadań Cron".

seowyszbanner.gif

Sytuacja się nieco skomplikowała. Wklejam, gdyby ktoś również chciał tej metody spróbować. Chyba jednak będę zmuszony przenieść moją instalację na inny serwer. No cóż, nie będę tego komentował. Wiem, że to moja wina ale nie byłem w ogóle świadomy konsekwencji. Człowiek uczy się na błędach. Tak więc, nie przyspieszamy omniadd jeżeli ktoś się na tym nie zna.

Witam serdecznie,

Pańskie konto zostało zablokowane po interwencji administratora ostatniej nocy, gdyż zdestabilizowało pracę serwera. Prawdopodobnie nie zostanie ponownie włączone.

seowyszbanner.gif

A było to tak. Uruchomiłem sobie przez crona skrypt sh, który miał mi uruchamiać cron_add.php, co ileśtam sekund. A, że nie znam się na tym w ogóle, to metodą prób i błędów zacząłem gmyrać w kodzie i zapisywać logi do pliku. Mogłem w nich sprawdzić, czy skrypt działa, czy też zwraca jakiś błąd. Przed parę godzin zwracał errory, że to złe, że ścieżka nie ta, że jeszcze coś innego. Aż tu nagle coś drgnęło. Patrzę i było tak: serwer rypnął (było około 0:00), później wstała strona hostingodawcy, ale moje konto nadal nie było aktywne. Dzisiaj rano patrzę w panelu klienta i nie ma ani info o blokadzie, ani o przekroczeniu zasobów serwera. Napisałem więc na biuro małpa hekko.pl z zapytaniem OCB no i się dowiedziałem. Ból to to, że mam tam dobrze zarabiające strony (mały procent ale zawsze coś), a poza info że konto nie zostanie odblokowane, nie dostałem backupu.

Moja wina, a do tego musiało się to stać w niedzielę. Jedyny żal mam o to, że jakbym sam nie napisał ocb, to pewnie bym się nie dowiedział. Mogliby też zablokować ten mały "niewinny" skrypcik, ale może nie ma nigdzie podobnej praktyki. Jak się natłucze kogoś po pijaku to przynajmniej na proces można liczyć, a tu blokada na amen.

Mam nadzieję, że odzyskam backup plików.

seowyszbanner.gif

Wyszedł update do wersji v5.3.9+

Zmiany:

* dodanie EasyDir do prywatnej bazy

* nie dodawanie do harmonogramu pustych pozycji (z liczba katalogow = 0)

Po dodaniu EasyDir następuje weryfikacja tych katalogów z szybkością 3 adresy na minutę. W celu osiągnięcia najlepszych efektów sugeruję ponowić próbę weryfikacji około 2 razy, dzieki temu zapobiegniemy chwilowym padom serwerów, timeout'om itp błędom

Do pobrania z auto aktualizacji oraz z forum omniadd.pl w tym wątku.

W następnym update kolejne fajne rzeczy :P

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

od kilku może już kilkunastu dni nie mogę dokonać aktualizacji bazy katalogów, za każdym razem pojawia się komunikat

"Wystąpił błąd z połączeniem. Proszę spróbować ponownie bądź zmienić w opcjach źródło update na alternatywne"

tyle tylko, że mam włączone źródła alternatywne

program działa na serwerze hekko pod OA

zna ktoś jakiś patent na ten problem?

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Też tak miałem, ale jak wyłączyłem alternatywne źródło, baza się zaktualizowała.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Też tak miałem, ale jak wyłączyłem alternatywne źródło, baza się zaktualizowała.

dokładnie stało się identycznie jak u Ciebie, po wyłączeniu baza się zaktualizowała, dzięki za pomoc :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności