Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W przypadku katalogów na easydir w raporcie linki powinny być bezpośrednio do wpisu, czy tylko do strony głównej danego katalogu?

jezeli jest poprawnie dzialajaca wyszukiwarka w katalogu to wpis zostanie wyciagniety przez checkera (odrebny cron), jezeli jest zj****a to nie

przynajmniej tak to wyglada z mojej obserwcji

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Czy omniadd dodaje do zagranicznych wordpresów ?
tak dodaje, na drugie pytanie nie odp bo z tego syfu nie korzystam, lepiej maszynke za grosze kupić niż użerać się z niekompetentnymi administratorami.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Czy omniadd dodaje do zagranicznych wordpresów ?

A czym ten zagraniczny WP rózni się od WP polskiego? Jak masz adres, jak, rejestracja (lub masz juz konto) jest możliwa. To przy dobrych artach (w przypadku modercaji) nie ma problemu.

Czy ten skrypt pociągnie na home ?

W teorii ten skrypt pociągnie wszedzie tam, gdzie plik test.php wypluje na zielono wyniki, mial być szybki i leciutki i co to nie jeszcze.

W praktyce zarzyna* procesor i na współdzielonych hostingach raczej doczekasz się blokady po kilku dniach dzialania na koncie z natychmiastowa eksmisją .

* ponoc problem obciązenia jest rozwiązany, ale jak czytam takie wypowiedzi uzytkownika dodawarki na forum OA

Info od administracji ....

Pana VPS jest bardzo obciążony, dlatego też crony przestają działać,

Obciążenie serwera- load average: 24.07, 20.81, 13.59

A powinno być max 1.0

to mam powazne obawy o te rozwiązanie, zwłaszcza jak się czyta odpowiedź Kojotka, że to nie wina OA, tylko katalogów do których OA próbuje dodać stronę :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

mam powazne obawy o te rozwiązanie, zwłaszcza jak się czyta odpowiedź Kojotka, że to nie wina OA, tylko katalogów do których OA próbuje dodać stronę :]

Dobre :)

Przy małej ilości projektów nie powinno być problemów na dzielonym hostingu czy tanim vps, ale po dodaniu większej ilości projektów i tekstów zaczynają się problemy bo baza nie jest właściwie zoptymalizowana, brak indeksów na dużych tabelach zabija mysql'a. Oczywiście można to sobie samemu naprawić, ale trzeba wiedzieć jak.

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

Sebastian -> nie do końca, baza swoją drogą, ale obciążenie procka swoją - weź pod uwagę że w omni jest multicurl gdzie nawet przy małej(np. 10) liczbie jednoczesnych polączeń serwer dostaje w dupsko, szybkość kosztem obciążenia i tutaj nic nie poradzisz.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

soprano udało Ci się przyspieszyć tego Omniaada jakoś?

Wiem jak to zrobić, ale nie będę tego próbował. Nie chce zajechać sobie dedyka. Na hekko poskutkowało to zablokowaniem mojego konta. Już zostało ono odblokowane, ale nie mam zamiaru próbować tego ponownie.

Chciałem przyspieszyć omniadd ponieważ w styczniu uruchomiłem 140 projektów i dodawało mi je przez cały miesiąc.

seowyszbanner.gif

Sebastian -> nie do końca, baza swoją drogą, ale obciążenie procka swoją - weź pod uwagę że w omni jest multicurl gdzie nawet przy małej(np. 10) liczbie jednoczesnych polączeń serwer dostaje w dupsko, szybkość kosztem obciążenia i tutaj nic nie poradzisz.

No tak, wszystko zależy od limitów nakładanych przez hostingi, najczęściej są bardzo niskie. Ja korzystam z omni tylko na własnym dedyku.

Co do problemów z brakiem indeksów np. na tabeli "opisy", jest często wykonywane zapytanie wybierające rekordy po polach P_ID i BLOG, a indeksu brak.

Przy dużej ilości opisów robią się w tym momencie problemy, zapytania wykonują się długo, objawia się to np. wolno ładującą się stroną "strony" w panelu omni. Problem pojawia się przy naprawdę dużej ilości opisów, ale na mocno ograniczonym dzielonym hostingu może to decydować o być albo nie być ;) również przy stosunkowo niewielkiej liczbie projektów.

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności