Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Dziala Wam dodawanie do Donmini? Bo mi na ok. 600 katalogow ani do jednego nie dodaje.

Pasowałoby najpierw sprawdzić czy działają :o A tak w ogóle to przydałaby się noramlna baza Donmini - zaindeksowane i działające :)

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No chyba logiczne jest, ze sprawdzilem czy dzialaja.

Juz wiem w czym jest chyba problem - zwroccie uwage jak dodajecie projekt. Ja dodawalem adres w taki sposob "https://adres.pl/" i takie cos wszedzie dziala oprocz donmini, bo tam musi byc adres "https://adres.pl" czyli bez slasha na koncu, bo inaczej nie doda.

Swoja droga to OA moglby sprawdzac czy jest slash na koncu i jak jest to go wywalac przy wysylce do Donmini, bo tak to teraz musze cala baze projektow zmieniac :o

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Właśnie zakończyliśmy filtrowanie bazy pod względem indeksacji w Google - wszystkie domeny z site 0 zrobiły tym samym wylot ;)

Było: [29-03-2012 14:30:54] Updated successfully. Update file size: 770 KB

Jest: [31-03-2012 19:28:13] Updated successfully. Update file size: 648 KB

Tak więc nie było tak strasznie jak pewna osoba/y insynułowały że tyle jest zbanowanych domen :D

@Carnagge - propozycje zgłasza się na www.omniadd.pl

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zapomniałes Kojotek, że po drodze był update bazy :

[22-03-2012 20:55:41] Pomyślnie zaktualizowano. Rozmiar pliku aktualizacji: 709 KB

[20-03-2012 21:35:27] Pomyślnie zaktualizowano. Rozmiar pliku aktualizacji: 1232 KB

Gdzie jak widzisz rozmiar spadł o ponad 1/4 wiec duza część niezaindeksowanych domen wyleciała wtedy.

Akurat do Ciebie nie biłem ;) ale jak już się wychylasz to pisałeś w tej sprawie po wywaleniu masy katalogów (twój post 24.03.12 - 11:04) a aktualizacja była 20.03.12 - 23:23

Staramy się raz na miesiąc to czyścić ale nie zawsze jest to możliwe - są inne priorytetowe sprawy

PS: Skoro wypadły katy bez indeksu do których nie można było dodać to problemu też nie było - wystarczyło wywalić nie działające katy z OA - i do tego jest wbudowane narzędzie w OA - co doprowadza nas do tego że każdy 2 klikami może zrobić to co nam zajmuje miesiąc :P i nie musi marudzić że baza jest zła (przypomnę że też jest opcja żeby nie nadpisywać bazy dla tych co sortują sobie bazę)

PSII: Oczywiście postaramy się regularnie czyścić bazy jednak wymaga to trochę czasu - średnio tydzień to zajmuje więc każdy musi sobie zdawać sprawę z tego że nie jest to nasze lenistwo ale brak czasu

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Kojotek_OX - wiem gdzie sie zglasza, ale jak widac najwyrazniej tez czesciej czytasz PiO niz wlasne forum, bo jak tutaj napisalem to od razu tez na forum OA dalem info :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Wyszedł update do wersji 5.3.10+

Zmianą jest zmniejszenie obciążenia generowanego przez aplikacje.

Udało nam się jeszcze wycisnąć mniejsze obciążenie. Zalecana jest aktualizacja.

Paczka na auto aktualizacji oraz na forum omniadd.pl [ tutaj ]

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Dwa razy kupowałem Omniadd, za każdym razem rachunek dostałem niemal od razu, jak tylko o niego poprosiłem, także nie ma problemu.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

W statach obciążenia widzę przewagę MySQl nad php. W związku z tym, czy ktoś już może analizował jak to od strony bazy wygląda i może podrasował sobie bazę? Jakies indeksy, które powinny się znaleźć, a ich nie ma. Coś co odciąży, poprawi efektywność samych zapytań? :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W następnym update postaramy się jeszcze zmniejszyć ilość zapytań do bazy. Tymczasem wyszła aktualizacja do wersji 5.3.11+ Zmiany:

* możliwość tworzenia nielimitowanej ilości prywatnych baz prywatnych

* funkcja mieszania akapitów

Moduł tworzenia nowych baz prywatnych znajduje się w zakładce "KATALOGI"->"BAZY PRYWATNE".

Funkcja mieszania akapitów działą na schemacie znanym z seolenivca. Opis będzie synonimizowany tak jak dotąd (nic się nie zmieia) na zasadzie synonimow {jeden|dwa|trzy} oraz mieszany będzie szyk zdań/akapitów dla składni (jeśli będzie występowała) {%jedno zdanie|kolejne zdanie|nastepny akapit%}. Zdania/akapity w takiej składni będą pomieszane losowo. Oczywiście można stosować synonimizowanie oraz mieszanie akapitów w jednym opisie.

Dostępne na auto aktualizacji oraz na forum omniadd.pl w tym wątku.

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

A {funkcje|poprawki} o których pisałem na forum omniadd zostaną kiedyś uwzględnione ?

Mam na myśli:

- brak komunikatu w sytuacji gdy opis do omnipress nie posiada linku w treści.

- możliwość usuwania domen z prywatnej bazy danych na podstawie pliku tekstowego.

?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności