Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra jest JEDEN plus tego całego zamieszania :)

Dzięki 'nowemu' produktowi bazy Omniada aktualizowane są tak często jak nigdy. BRAWOOOO

Ciekawe czy tak zostanie, że będą te same, czy niebawem będzie abonament za nowe bazy.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ponawiam pytanie odnośnie wspomnianego okrojenia bazy omniada.

Czy mógłbyś to sprecyzować ? Co dokładnie straci z bazy OA ?

Co teraz jest takiego w bazie OA co należy do bazy OS i nie powinno go być ?

Tak, żeby nie było niedomówień - opisz użytkownikom dokładnie. Po co znowu nieporozumienia i pomówienia z tego powodu.

Mariusz

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Pytanie nie dotyczy OmniSPEED-a więc jest ignorowane - ciekawe kiedy ktoś się nauczy pisać pytania w odpowiednich działach (chyba to nie jest takie trudne)

Odnośnie nieporozumień etc - jak już pisałem OS działa na rynku już kilka miesięcy i część bazy należy tylko do niego i tu nie ma że boli czy nie boli rozdzielenie baz musi nastąpić (co było już pisane kilka razy) - taka kolej rzeczy jest.

Reasumując co odejdzie to odejdzie i wtedy pojawi się stosowne info na jakich zasadach bazy są podzielone (do czasu kiedy to nie nastąpi nie ma tematu)

@mario1973

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek przez jaki okres czasu będą aktualizacje

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek ile będzie aktualizacji

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że aktualizacje do końca dni mojego życia będą realizowane

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że oprogramowanie OA będzie na rynku przez min .... lat

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że to co sam wyciągnę z neta będę dawał do OA

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jeżeli natomiast wszystko co zawiera baza OA znajdziemy również w OS , to nie ma sensu posiadanie obu narzędzi.

Jak widzisz jednak już oficjalnie zapowiadany jest koniec Omniada. Brak stosownych aktualizacji to KONIEC i tyle. Zapowiadanie jakiś szczątkowych aktualizacji to tylko mydlenie oczu.

Bo niby jak i czym się różni w internecie webmini dla OS i dla OA ?

Dlaczego tu zabieram głos i dyskutuje ? Żeby osoby zainteresowane 'nowym' produktem widziały jak dotrzymywane jest słowo odnośnie innych produktów .

Mariusz

@zakręcony - tak sporo tego zostało dodane przez użytkowników OS ostatnimi czasy więc muszę się zastanowić nad tym co zrobić (mówimy o ostatnich 3 miesiącach kiedy na rynku był OS więc spory kawałek bazy należy do OS nawet do 30% w jednej grupie skryptów) - podziękowania proszę kierować do osób które tak zaciekle chcą mi udowodnić coś czego nie ma i zmuszają mnie tym samym do całkowitego rodzielenia softów (pierwotny zamysł był taki że oba softy skorzystają na jednej bazie teraz już tak nie będzie a że sporoooo osób przeszło z OA do OS to szybkość rozwojowa bazy w OA poleci na dno - i ja tu umywam ręce całkowicie)

@mario1973 - masz naprawdę poważny problem z rozumowaniem no cóż każdy niestety ma prawo żyć w polskim prawie. A teraz mi wskaż konkretnie w czym ja słowa nie dotrzymuję poza oczywiście twoimi wymysłami które odbywają się w twojej główce?

Chciałem żeby każdy na tym skorzystał ale niestety zarzuty że OS to OA powodują tylko tyle że OA nie może dostawać tego co ma OS bo dalej by była idiotyczna polemika z kilkoma osobnikami - niestety też nie dociera argumentacja że ostatnie miesiące rozwoju OA to zasługa OS z którego przenosiliśmy wiele rozwiązań (no znacznie odciążenie dla serwera czy też od nowa napisane crony to jest składnik OS)

I jeszcze raz powtarzam projekt OA nie został zawieszony czy też opuszczony na dzień dzisiejszy - wynika to z prostego faktu jakim jest to że nadal jest i będzie sprzedawany bo nie każdy potrzebuje OS co za tym idzie nadal są planowane aktualizacje tego oprgramowania czy też baz danych które są tworzone przez użytkowników - jest to tańsza alternatywa dla OS jak się skończy okres promocji na OS to będzie dużo tańszy

PS:

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że aktualizacje do końca dni mojego życia będą realizowane

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że oprogramowanie OA będzie na rynku przez min .... lat

Jeśli nie umiesz czytać z zrozumieniem to niestety nie potrafię Ci pomóc

@mario1973 - masz naprawdę poważny problem z rozumowaniem no cóż każdy niestety ma prawo żyć w polskim prawie. A teraz mi wskaż konkretnie w czym ja słowa nie dotrzymuję poza oczywiście twoimi wymysłami które odbywają się w twojej główce?

Wiem, że nie zrozumiesz, ale może jacyś potencjalni klienci pomyślą choć chwilę....

Czym jest zaprzestanie RZETELNEGO aktualizowania baz omniadd ?? Czy obiecane aktualizacje baz można uznać za wykonane ładując tam lipne i nieaktualne dane ?

Gdzie są oznaczenia na katalogach, które są do OA only, a które do OS ?

Harvestujesz katalogi i jak je rozróżniasz, który dać do OA, a który do OS ??

Liczniki potencjalnej kasiory (jaka jest wśród aktualnych userów Omniada) już Ci całkiem mózg wypaliły...........

M

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że to co sam wyciągnę z neta będę dawał do OA

Jak podzielę bazę technicznie to mój problem nie twój bo jak już wiemy Ty nic nie wiesz jak działa - a to co ja harwestuję to jest to moja sprawa komu dam (mogę nikomu nie dać B) )

Brawo. Brawo. Nie ściemniaj, tylko napisz jasno i zamilknę na wieczność w Twoich wątkach i o Twoim produkcie :

Omniada będziecie sobie mogli wsadzić w buty, bo nie będzie już do niego rzetelnych aktualizacji baz danych.

Napisz to otwarcie , miej siłę, odwagę i napisz to tylko.

Mariusz

Bo nie dociera do twojej główki

I jeszcze raz powtarzam projekt OA nie został zawieszony czy też opuszczony na dzień dzisiejszy - wynika to z prostego faktu jakim jest to że nadal jest i będzie sprzedawany bo nie każdy potrzebuje OS co za tym idzie nadal są planowane aktualizacje tego oprgramowania czy też baz danych które są tworzone przez użytkowników - jest to tańsza alternatywa dla OS jak się skończy okres promocji na OS to będzie dużo tańszy

oraz

I tyle mam w temacie twoich chorych jazd i oskarżeń do powiedzenia niech to dotrze do Ciebie i zostanie zapamiętane - To są twoje i tylko twoje chore jazd które ja prywatnie mam w (_;_)

Za jakość baz nie ja odpowiadam tylko użytkownicy - każdy chce korzystać a nic nie dawać od siebie to niestety tak się nie da - OMNIADD odpowiada za program, a za bazy odpowiadają użytkownicy

Oczywiście staramy się wspomagać użytkowników i pomagamy w tworzeniu baz publicznych ale wszystko niestety ma swoje granice a takie osobniki jak Ty powodują tylko tyle że nie warto się starać bo dać paluszek to od razu całą rękę chcą

Przepraszam wszystkich niezainteresowanych moją dyskusją. Zapewne to moje widzimisię tylko. Pomyliłem się z opiniami. Wybaczcie. Nie będę więcej zaśmiecał tego wątku.

Przepraszam także producenta oprogramowania za moje chore oskarżenia.

Za jakość baz nie ja odpowiadam tylko użytkownicy - każdy chce korzystać a nic nie dawać od siebie to niestety tak się nie da - OMNIADD odpowiada za program, a za bazy odpowiadają użytkownicy

SPYTAJ ICH O TO - użytkowników w tym wątku . Zrób ankietę i zobacz czego sobie życzą. Czy jak wpisują bazy, to mają zostać dla OS, czy też mają być dla OA

M

Czy jak wpisują bazy, to mają zostać dla OS, czy też mają być dla OA

Ty naprawdę chłopie masz coś nie tak z rozumowaniem i czytaniem - przykre

jak już pisałem OS działa na rynku już kilka miesięcy i część bazy należy tylko do niego i tu nie ma że boli czy nie boli rozdzielenie baz musi nastąpić (co było już pisane kilka razy) - taka kolej rzeczy jest.

Reasumując co odejdzie to odejdzie i wtedy pojawi się stosowne info na jakich zasadach bazy są podzielone (do czasu kiedy to nie nastąpi nie ma tematu)

Żebyś nie miał problemu zaznaczyłem Ci te fragmenty które są istotne

PS:

To mam prośbę do Ciebie zastosuj się do tego czym się odgrażasz:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...t&p=1052143

niepotrzebnie znowu zabrałem głos..... Naprawdę staram się nie odzywać....

oraz post wyżej

Wybaczcie. Nie będę więcej zaśmiecał tego wątku.

Raz chociaż bądź chłopie słowny

mario1973 - nie stać Cie na wydanie 20$ miesięcznie to pozostań z OA, a nie zaśmiecasz temat. Każdy przeciętny użytkownik tego forum wydaje więcej niż 20$ miesięcznie na różne pierdoły, a jak przyjdzie czas wyłożyć 20$ miesięcznie na porządny soft to nagle niektórym wyskakuje niezły wąż z kieszeni.

neox - a co Ci do jego rodziny? Dostajesz kawałek softu, płacisz i koniec tematu. Nie wsadzał bym klienta potrzebującego jakiejś konkretnej pomocy do jednego worka z osobnikiem, któremu coś wiecznie nie pasuje.

@Kojotek, moim zdaniem dobrze kombinujecie, ale nie wykorzystujecie potencjału. Za jakiś czas zaniedbacie userów z OA, mimo że nie chcecie tego przyznać publicznie. To akurat rozumiem. Jest jednak nadzieja na to, aby wilk był syty i owca cała. Wystarczy zmusić obecnych userów z OA, do pomocy przy tworzeniu bazy pod OS. Mam tu głównie na myśli WP. Kto chciałby mieć dostęp do bazy musiałby sam coś do niej włożyć. Nie wiem dlaczego nie możecie tego zrozumieć. Tu ludzi trzeba pod przymusem "zachęcać" do roboty. Jak nie wierzycie, to sięgnijcie do naszej historii. Userzy z OS płacą abonament więc im to lotto, ale w przypadku użytkowników z OA sprawa wydaje się być priorytetowa. Nie musicie ich od razu zamiatać pod dywan. Dajcie im kawałek z tortu i wszyscy będą zadowoleni. OS szedłby w nowe skrypty, szybkość i możliwości, a OA w samą bazę, którą OS również by wykorzystywał. Za dodanie 10 wp dostawałbym np. 100 wp. Wtedy by mi się opłacał udział w waszej bazie oraz WAM w mojej. A dlaczego? Ponieważ dla was 10 osób stworzyłoby dodatkowe 100 miejsc na linki. Wy zyskalibyście darmowe zaplecze, a ja miejsce na linki. Główne założenie jest takie, że za udział coś się dostaje. Możecie sami sobie to jakoś rozplanować. Przy okazji dodam, że przejechaliście się już na "uczestnictwie premium", które nie dało zakładanego efektu. Możecie zatem podjąć choćby próbę w tym kierunku, aby również userzy z OA coś z tego mieli. Wtedy wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie.

seowyszbanner.gif

@djurek Tu nie chodzi stać/nie stać. Tylko o to, że dziś Kojotek pisze jedno, a jutro może napisać co innego. Był OA v4, nie pamietacie jak było przy przejściu? Każdy kto miał przejść na OA v5 miał dopłacić do równej kwoty chyba 500 zł, nie ważne czy płacił 100, 150 czy ile wcześniej, w podsumowaniu miało być 500. Wtedy Kojotek pisał, że będzie wszystko za darmo nawet jak będzie v10. Założyłem, że jezeli chodzi o dodawarki ze stajni Omni to będzie jedyna dodawarka. No i jest prawda, bo OS to nie dodawarka, to dodawarka na rynek poza PL. A nie, to ja źćle zrozumiałem wtedy jego zapewnienia o rozwoju, ciągłej aktualizacji. Co ja bredze, nadal aktualizacje są za darmo, tylko co z tego, jak te aktualizacje to ewentualna kosmetyka. Może na odczepnego coś wrzuci by nikt mu nie zarzucił, że olał olany temat. Ci co marudzili wtedy byli źli bo jak nie chcą to moga zostac przy v4, a grupa zadowolonych była zachwycona (chyba byłem w tej grupie, chyba, bo pamięć słaba a szukać mi się nie che), bo perspektywa rozwoju, aktualizacje... Tak, że zrozumiałem pewnie tamte zapewnienia...

Teraz pisze, że jak se przejdziesz na OS to dożywotnio będziesz miał płatność w kwocie jaką zahaczyłeś, teraz 20$? No i git. Tylko, że jutro wejdzie OS v 5 i powie, że wszyscy co chcą na niego wskoczyć, to będą musieli przejśc na pakiet 50$, nie może? Bo napisał, że OS będzie rozwijany za abonament? Ciekawe, już to czytałem, tylko abonametnu nie było, bo była kwota jednorazowa. Oczywiście nie chcesz, nie przechodź, ale v4 zostaje nie rozwijane, działac będzie, bazy będą też aktualizowane, z wyjątkiem nowości i tych co dodadzą userzy v5, ale za to v5 to będzie hit i znowu za darmo każda nastepna aktualka. I tak do czasu wymyslenia nowej dodawarki OmniKosmica. I pewnie wtedyt też pojawią się zadowoleni, którzy mają gdzieś co kto mówił wcześniej, bo.. Lubia być dymani? Nie to nie to. Nikt nie lubi, więc to coś innego, pewnie chodzi o to, że program jest dobry i za możliwośc korzystania z niego zapominają co tak kto kiedy napisał. A i rozpamiętywać szkoda bo czas to pieniądz.

Jak pisałem akapit wyżej OA jest dobry, OS pewnie też będzie, ale biznes to coś więcej niż dobry produkt, to też szanowanie Klienta, a tu moim zdaniem dyma się Klienta przy poklasku w biały dzień.

Ja jednak licze, że mi się wydaje z tym dymaniem Klientów i OA będzie faktycznie produktem na PL, który będzie dobrze sobie radził na rynku PL, będzie nie tylko aktualizacja baz na bardzo dobrym poziomie minimum raz w tygodniu, co było chyba obiecane i co wazniejsze będzie rozwijany nadal. Nawet można wrzucić jakąs miesięczną opłatę, czy roczną aby OA nie został kupą gów*a.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności