Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@zakrecony: dość obrazowo i słusznie, aczkolwiek delikatnie ujęte :)

Trochę mi się przypomniała nawet sytuacja z adderem, też był naj naj swego czasu, parę wpadek właściciela i jest dziś jak jest..., teraz nie ważne już jaki ten adder jest obecnie, dla większości tu na Pio jest zwyczajnie spalony...

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mnie tylko interesuje czy abonament nie zostanie zwiększony ?
Tylko, że jutro wejdzie OS v 5 i powie, że wszyscy co chcą na niego wskoczyć, to będą musieli przejśc na pakiet 50$, nie może?

Kojotek takiej stytuacji mam nadzieję nie będzie ?:) Bo nie wiem czy kupować OS, bo włąsnie zdjeli mi ograniczenie na pypalu ;)

No wiesz jak wyjdzie OmniKosmica to różnie może być ;)

@x1349 - na swoje potrzeby możesz używać ile chcesz i jak chcesz jeśli tylko nie udostępniasz listy osobą trzecim

@soprano - ten pomysł mamy cały czas na myśli tylko kończymy modyfikować WP w taki sposób żeby dodawały tam TYLKO nasze dodawarki (ale to będzie drugi większy plan dla obu softów) - jednak jeśli dalej będą takie osoby które mącą nasze plany to OA naprawdę niczego nie dostanie co będzie miał OS

@zakręcony na początek odpowiedz sobie na te pytania:

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek przez jaki okres czasu będą aktualizacje

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek ile będzie aktualizacji

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że aktualizacje do końca dni mojego życia będą realizowane

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że oprogramowanie OA będzie na rynku przez min .... lat

Wskaż mi gdzie napisałem kiedykolwiek że to co sam wyciągnę z neta będę dawał do OA

Potem zestaw z tym co napisałeś i będziesz miał jasność sytuacji

Na dzień dzisiejszy nic mi nie wiadomo żeby OA miał być zamknięty i zakodujcie to sobie w głowie w końcu oraz kolejne aktualizacje będą za FREE jak obiecano, a przejście za FREE z OA na OS jest dobrowolne i zgodą na opłacanie abonamentu z którego będzie zapewniony dalszy rozwój (aktualnie na rynku działa ponad 160 kopi OA v4 i mają się bardzo dobrze - jak tak czytam wasze wypowiedzi to niemal 1:1 jak marudziliście jak było przejście z v4 na v5 i tak szczerze mam to w nosie i robimy swoje zgodnie z planem.

@arve_lek

Co do cen też już pisałem o tym z 10x osoba która kupi oprogramowanie w cenie promocyjnej taką cenę będzie miała do czasu aż przestanie sama opłacać.

@pandha - zapodaj mi proszę na PW tą listę to zaraz się tym zajmiemy i sprawdzimy co jest nie tak. Jeśli jest tak jak mówisz będzie natychmiast poprawka w OS (tylko jak mówię albo potrzebna lista albo dostępy do twojej kopi jak wolisz)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Czy działa Wam decaptcher.com ?

Załadowałem konto 12 kwietnia w teście połączenia mam na zielono :

Pomyślnie połączono z decaptcher.com

Wysłany kod obrazka: TEKQD

Pobrany kod obrazka: TEKQD

a na koncie ma 9,88 usd

Pewnie 12 centów wydane na moje testy połączenia.

Mam jedynie parę projektów ale skuteczność na poziomie 45% a jak to u Was wygląda ?

Zew OCR jest bardzo rzadko wykorzystywany w OmniADD bo mamy tam sporo już OCR-a. Na pewno wykorzystamy ocr na zewnątrz jak w procesie zakładania kont w WP będzie obrazek

Kojotek tu nie chodzi o mącenie, przynajmniej mi nie chodzi. Ale jak czytam o rozdzielności baz katów gdzie mi nic do samej idei rozdzielania. Dlatego pytałem czy chodzi o bazy wspólnych skrytptów w obu przypadkach, a Ty potem sam piszesz, że OS będzie miał 100% AO, ale OA nie będzie miał nic z OS, także jezeli chodzi o bazy, to sorry, ale o jakim rozdzieleniu mowa?

Co do tego

@zakręcony na początek odpowiedz sobie na te pytania:
, to może Ty z raz jasno okreslisz czytelne warunki dotyczące OS, bo na OA już ciut za późno :)

Przez jaki okres czasu będą aktualizacje OS?

Ile będzie aktualizacji?

Czy aktualizacje OS do końca dni Twojego życia będą realizowane? - dziwne pytanie, ale sam je ustawiłeś

OS będzie na rynku przez min .... lat

Czy to co sam wyciągniesz z neta będziesz dawał do OS?

Podkreslam raz jeszcze, to nie jest mącenie, nie z mojej strony, tylko jasne zasady, które ustala sie na początku, a nie zasłania się po jakimś czasie brakiem doprecyzowania ich na początku :fool:

I już tam nie groź paluszkiem, że jak się nie przymkną Klienci nadal uzywający OA, to o nim zapomnisz i nic juz przy nim nie będziesz robił, ok? :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wspominałem, że nie będę ty pisał bzdur, zatem....

propozycja 1. :

Skoro nie obiecywałeś dożywotnich aktualizacji do OA za free, to oficjalnie zakończ to. Nikt nie będzie mógł nic zarzucić bo nie obiecywałeś.

Zaproponuj stosowny do możliwości OA koszt aktualizacji miesięcznej baz i tyle - po sprawie. Kto będzie chciał skorzysta, kto nie, to nie - sam sobie nazbiera.

Dawanie za darmo okrojonych baz do OA mija się z celem działania programu - no chyba, że chcesz zrównywać go poziomem z innymi zapomnianymi dodawarkami konkurencji i psuć markę produktu.

propozycja 2. : prowadź wszystko tak, żeby nie było niedomówień. Zobowiązuj się do konkretnych spraw za konkretne pieniadze w konkretnym terminie. Jeśli obiecujesz coś do końca swych dni, to obiecuj to rzetelnie robić. Albo lepiej ugryź dię w język (klawiaturę) i NIE OBIECUJ.

Nie chodzi mi o wysokość opłat bo są symboliczne, ale chodzi mi o zdrowe zasady.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

By Ci Kojocie już nie smęcić w OS weź wprowadź jakiś abonament roczny (nie wiem, 100/200/300 zł?), albo jakiś inny myk w OA, nie (to może być na boku) PP, bo PP to nowi userzy, którzy może będą, a może nie. Zrob jakąs ankietę, czy co, bo chyba w interesie osob, którym OS nie jest potrzebny do życia, jest jego stałe rozwijanie, a nie stagnacja, czy cofanie się.

Nie wiem, stwórz może OK, ten OmniKosmica, gdzie bedzie to OA rozwojowe z abonamentem, a samo OA zostanie tak jak jest, dla tych co Ci kiedyś uwierzyli w te darmowe aktualizacje (tak, tak, są, ale mi sie nie chce liczyć na ewentualnych nowych, którzy może będą, a może nie) i tego chcą się nadal trzymać.

- Reklama -

Obawiam się że takie zagranie zostało by odebrane jako zmuszenie do płatności abonamentu bo jeśli nie to soft nie będzie rozwijany co znów da argumentację że zakupili soft na innych warunkach i teraz on nie jest zgodny z opisem co prowadzi do tego że zażądają zwrotu kasy za oprogramowanie.

Na stan rzeczy z dziś żeby zapewnić BEZPIECZNY i pewny dalszy rozwój aplikacji OA abonament roczny musiał by być na poziomie około 150 zł (zakładam że na abonament przeszła by całość użytkowników) - jednak należy pamiętać że tego co dostanie tak czy siak OS nie dostanie OA (poza pewnymi wyjątkami które będą korzystne dla obu softów) - i co wtedy zrobić z tymi użytkownikami którzy nie zdecydują się na abonament ? co będzie w sytuacji której osób które przejdą na abonament będzie za mało na spełnienie mojej deklaracji ? - za dużo tutaj jest zmiennych które nie dają mi możliwości jednoznacznej decyzji

Ogólnie mi się nie podoba fakt że pojawią się osoby które na 100% staną okoniem do tej propozycji od tak żeby było ciekawiej i żadna argumentacja tego nie zmieni a tylko zaszkodzi dalszej sprzedaży OA i co za tym idzie dalszego rozwoju oprogramowania

Jak mówiłem będziemy się starać jak możemy żeby OA jeszcze wiele lat był rozwijany ale deklaracji ile to będzie jeszcze trwało nie jestem w stanie jednoznacznie odpowiedzieć

Jedyne co mnie pociesza że w podobnej sytuacji są inni producenci softów tego typu.

Może ktoś wpadnie na pomysł jak pogodzić te problemy.

Nie chodzi o to aby AO był jak OS, są wspólne katy, są w OS katy jakich nie ma w OA, są. Sa jakieś bajery tylko w OS są. I ok niech sobie te programy działają w pewnych rzeczach odmiennie.

OA rynek PL. OS rynek poza PL. I niech tak sobie pozostaje. Ale ja nie mam jakiejś potrzeby kupować OS tylko dlatego by mieć pewność (jako taką), że soft będzie rozwijany i aktualizowany i pchać strony byle pchać.

Nie wiem, może abonament za ekstra dodatki i ekstra bazy w pacze publicznej, które pojawią sie tylko u płacących. Nie wiem, wiem, że soft jest dobry i powinien sie rozwijać nadal w stopniu może nie takim szybkim jak teraz OS, ale na porownywalnym poziomie. By nie zaostac za 3 miechy wyłacznie z nadzieją na rozwój ;)

edyta:

150 zł rocznie? Mi to odpowiada, byle bym nie musiał na rachunek znowu się dobijać do gg :P

- Reklama -

2 - propozycje miały be sens gdyby nie fakt że przy próbie wprowadzenia płatnych aktualizacji w OA pojawiły by się głosy że obiecałem rok temu że nie będzie płatnych aktualizacji, a znając PiO takich osób jak Ty nagle by mi się pojawiło więcej i nie miał bym żadnej linii obrony

na pewno obroną w tym wypadku nie jest aktualizacja baz tylko pozorna. Na co to komu ? na lepsze samopoczucie ? Obiecałem to macie coś i sie cieszcie ? Bez sensu. Nie brnij już w to. Aktualizuj silnik za free w miarę możliwości i tyle.

Albo pełna aktualizacja z wszystkimi katalogami, albo program do piachu bo nie spełnia swoich zadań. Ile byś dał do OA ? 50% katalogów z OS ? 30% ?

Chcesz doprowadzić do globalnej opinii, że Omniad to syf bo niby działa, ale ma skuteczność zerową ?

Jak już tak bardzo się bronisz to daj OPCJĘ do OA : możliwość zakupu pełnej bazy OS - albo jednorazowe zakupy, albo jakiś odpowiedni abonament.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@Kojotek, ale ja od jakiegoś czasu czytam Twoje posty i zauważyłem, że to Ty pisałeś, że omniadd będzie za free. Komu Ty to obiecywałeś? Przecież nie samemu sobie. Zmień zatem obietnicę i tyle. To przecież oczywiste, że OA nie będzie się sprzedawał. Kto niby miałby kupić soft, którego system aktualizacji oparty jest na zasadzie, że jak wcisnę sąsiadowi to dostanę update bazy katalogów (sąsiad kupi licencję OA). Nie trzeba być specjalnie przewidywalnym aby już teraz powiedzieć, że OA upadnie jeżeli nic z nim nie zrobicie. Im szybciej coś wymyślicie, tym lepiej.

seowyszbanner.gif

Najpierw by trzeba było ustalić na jakich zasadach to wykonać i przeprowadzić głosowanie na ten temat. Myślę że za ok. 2 tyg będzie można pomyśleć o konkretnych ruchach w tą czy tamtą stronę

ZAPEWNIAM ŻE W MOIM I FIRMY INTERESIE NIE JEST UPADEK OMNIADD I JEŚLI BĘDZIE POTRZEBA BĘDZIEMY WALCZYĆ ŻEBY SOFT SIĘ UTRZYMAŁ I BYŁ SPRZEDAWANY TAK JAK DO TEJ PORY I NADMIENIĘ JESZCZE RAZ NA DZIEŃ DZISIEJSZY NIC MU NIE GROZI I NIKT TU NIE PLANUJE ZAMYKAĆ CZY TEŻ LIKWIDOWAĆ (NIE ZNIKNIE Z RYNKU I NIE ZOSTANIE ZAKOPANY POD "DYWANIK") - nie pisane jako krzyk ale jako wyraźny akcent pod którym się podpisuję

Nie ukrywam że abonament pomógł by w rozwoju OA i dodaniu kilku kosztownych opcji o których chwilowo nie chcę mówić ze względu na konkurencję (coś czego nie ma na rynku a ma potężną moc) - na pewno otrzyma to OS dla OA pod znakiem zapytania ale raczej małe szanse ze względu na koszty inwestycji

@wyczesany - dobry pomysł myślę że trzeba będzie dodać

@mario1973 - naprawdę tracę cierpliwość czy nie rozumiesz co ja piszę ? Pisz w odpowiednim temacie - jesteś wstanie to wykonać czy przekracza to twoje zdolności i IQ żeby znaleźć odpowiedni dział ?

@soprano - wstępne pomysły są ale też i Ciebie poproszę temat OS mówimy TYLKO o OS a w temacie OA rozmawiamy OA bo teraz to jest śmiech na sali i jeśli ktoś chce poczytać o OS to na ostatnich stronach h... na temat OmniSPEED-a można znaleźć

Wielka prośba do moderatora o poprzerzucanie postów z tego tematu do OA - Dziękuje

Jak i co to już Twoja głowa, ja ze swojej strony mogę zapewnić, że jestem za wprowadzeniem opłaty i słowa o tym, że miało być free a ma być jakieś 150 rocznie, nie napisze.

To co ważne, to by nie było to na zasadzie jak z płatnym dopstepem do precli. Czyli płacisz i masz jeszcze 100 warunków by to mieć.

Jezeli będzie opór przed abonamentem ze strony uzytkowników OA, to po prostu extra aktualizacje zwane dodatkami płatnymi i extra bazy publiczne dla tych co rocznie będą to wspierać.

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności