Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie dorzucić swoje 3 grosze do tematu, mam nadzieję, że się nikt nie obrazi ;)

Obiecywałeś Kojotku, że aktualizacje do OA będą za free itp, więc jak zrobisz z tego soft z płatnymi aktualizacjami to pewnie niektórzy i tak będą w Ciebie rzucać wszystkim czym się da. Może zastosuj taki myk:

- wypuść jeszcze jedną dodawarkę (tylko na rynek PL), darmowy update z omniadd, abonament roczny tak jak piszesz (albo kwartalny np 40zł, zawsze 40zł mniej w oczy "kłuje" i łatwiej je wydać jak co do czego przyjdzie)

- pozostaw gwarantowaną możliwość przejścia w dowolnym terminie (za opłatą) na omnispeed ( + przedłuż jeszcze aktualną promocję darmowego przejścia),

- Dodaj możliwość degradacji z omnispeed na tą nową dodawarkę tylko na rynek PL (następcę OA). W tym wypadku na pewno niejeden posiadacz OA bez wachania "spróbowałby" jak smakuje OS ( z racji, że teraz update jest za free) i z pewnością część po takiej próbie by została z OS na stałe (zysk dla Ciebie i kasa na rozwój OS), mając jednocześnie świadomość, że w razie potrzeby mogą wrócić do następcy OA, za XX pln kwartalnie - w rezultacie każdy czułby się bezpieczny.

Nikt nie chce kupować kota w worku. Aktualnie OS jest programem nowym, w związku z czym dla wielu użytkowników OA jest takim kotem w worku. Dając każdemu potencjalnemu klientowi OS tylną furtkę pod postacią OA, a zarazem możliwość przetestowania OS za free zrobisz z tego bardzo atrakcyjny produkt i zdobędziesz wielu klientów na OS.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@x1349 - powiem szczerze że twój pomysł brzmi bardzo rozsądnie i jest pierwszym w tej "durnej" awanturze głosem rozsądku i podejścia do tematu na spokojnie

Czyli jeśli dobrze Cię zrozumiałem:

- OmniADD ma zostać tak jak jest - zostawiamy tam aktualizację baz katalogów brak nowych aktualizacji chyba że wyskoczy błąd krytyczny nie znany na dzień powstania OmniXXX

- Powstaje nowy OmniXXX który zawiera 100% OmniADD + abonament powiedzmy 40 zł kwartalnie i ten produkt będzie nadal rozwijany zgodnie z planem rozwojowym zaplanowanym dla OA czyli obsługa PL rynku (tutaj mamy pełny pakiet aktualizacji)

- Możliwość przejścia za FREE/opłata powiedzmy 25-50 USD bez ryzyka utraty licencji na OS wraz z zachowaniem możliwość powrotu do OmniXXX w dowolnym momencie jeśli osoba która posiadała OA wykona update od OS

Jeśli dobrze Cię rozumiem to nie powiem brzmi dobrze i uczciwie dla każdej ze stron

@kaiba - wiesz że ja wariat jestem i jeszcze faktycznie jeśli ten pomysł by przeszedł to mogę tak nazwać OmniXXX ? :P - żartem mówię (chyba)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

mi też pomysł pasuje, tylko ja cię proszę zrób polskie płatności bo tak trochę dziwnie że kupuje w Polsce produkt a dolcami płacę, myślę że to nie problem

co do pomysłu:kwestia jest tego co ty zrobisz za te pieniądze które od nas weźmiesz, chciałbym zobaczyć chociaż ogólny plan dalszego rozwoju Omniadda

edit: a OmniKosmica to kapitalna nazwa powinieneś koniecznie tak nazwać ten nowy produkt :P wszyscy kupią z ciekawości :D

nie wiem jak macie napisaną aplikację jak rozwiązany jest temat modułów ale ja proponuje takie rozwiązanie:

Posiadam dodawarkę omniadd w takiej wersji jak jest, robisz jakiś dodatek powiedzmy dodanie wiki do omniadd wtedy w specjalnej zakładce może być to "sklep", dostaje info że pojawiła się nowa funkcjonalność kosztuje 10$ klikam kup wpłacam kasę i pobieram dodatek do omni ( dodatek przypisany do licencji), wychodzi jakaś wersja za free w sklepie pojawia mi się taka opcja że mogę pobrać nową funkcjonalność za free to pobieram. To samo z bazami jest nowa baza proszę bardzo update kosztuje 5$, albo kupuje update czasowy np miesięcy, kilku miesięczny itd ( dla katalogów) . Czy reasumując oprogramowanie z wbudowanym sklepem funkcjonalności. Idealnym rozwiązaniem jest stworzyć możliwość testu każdego nowego dodatku np przez okres 3 dni od daty uruchomienia dodatku potem zostaje on zdezaktywowany bo już nie posiada licencji, ale wiem czy warto czy nie. Oczywiście rozwiązane jest dość skomplikowane jest wiele pytań i wątpliwości ale zawsze można coś z tego wycisnąć :P I tak jak pisałem kiedyś na PW i wspomniał @soprano przydała by się dodatkowa baza gdzie dodają wszyscy swoje strony w zamian za linki na innych stronach osób posiadających omni.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Dotychczas czytałem, postanowiłem napisać.

Dla firm całe te koszta to ziarenko. Natomiast dla amatorów pewnie często są istotne.

sam kupiłem soft kilka miesiecy temu i dawno się zwrócił. Zaskoczyło mnie ale na słabe frazy zupełnie wystarczy, siedzisz i masz. Do zaplecza tez świetny. Jednak czuję się trochę oszukany. Wychodzi podobny produkt o większej funkcjonalności i bdb. Jednak brak rozwoju starego już jest no fair. Wg mnie aktualizacje powinny byc dostępnę dla obu, brak rozwoju dotychczasowego softu to oczywisty faul.

W czym problem, przecież każda firma i tak kupi nowy program, jestem laikiem ale pewnie też kupię.

Myślę, że kolejne afery wokół firmy nie służą wizerunkowi. Macie dobre narzędzia, miejcie też twarz.

Zróbcie ten sam silnik dla obu, w OA ograniczcie funkcjonalność do tych obecnych skryptów. Przecież za kilka tygodni czy miesięcy i tak większości apetyt wzrośnie.

Pozdrawiam, życzę sukcesów

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

@Kojotek_OX - doskonale mnie zrozumiałeś.

Użytkownicy OA będą mieli możliwość przejścia na soft dedykowany na rynek PL i ciągle rozwijany z symbolicznym abonamentem, a Ty będziesz miał fundusze na jego rozwój co będzie gwarantem ciągłości projektu. Ciesze się, że mój pomysł przypadł Ci do gustu. Mam nadzieje że OmniXXX ujrzy światło dzienne i wszyscy oczerniający Cie w tym temacie stracą "argumenty" :D

Wiem, że wariat jesteś :P, w związku z czym proszę (myślę, że nie tylko w swoim imieniu) - przemyśl na spokojnie jak OmniXXX miałoby wyglądać i... czekam na nowy temat w dziale narzędzia ;)

@cinmar - niestety twój pomysł upadł na starcie bo zaraz ktoś wykopie mi posta w którym napisałem że każdy dodatek będzie za FREE - między innymi też OmniTXT ma wersję FREE żeby nie można było się doczepić do mnie (tą drogę też sobie spaliłem)

@medox - ponad miesiąc czasu straciliśmy na to żeby OmniSPEED-a zrównać z OmniADD niestety kilku upierdliwców zarzuciło że OS = OA wiec aktualnie nie są kompatybilne i nie będą w przyszłości - początkowy plan zakładał że OA będzie dziedziczyło poprawki z OS bo tak było przez ostatnie 3 miesiące (z ważniejszych rzeczy jakie dostał OA to obsługa buddypress , zmniejszenie obciążenia , nowe crony , obsługa zew. ocr , obsługa matematycznych pytań np w rejestracji WP - to jest tylko na zachodzie stosowane i jeszcze kilka innych bajerów) Aktualnie trzymam się tylko tego co zostało napisane / powiedziane i nic po za to. Jak wcześniej napisałem niektórym dać palca to chcą całą rękę i jeszcze k..i rzucają. Niestety ale tutaj zrobienie czegoś co zadowoli wszystkich jest nie wykonalne i nie zostawili mi innego wyboru jak tylko trzymać się wytycznych - oczywiście nie mówię że OmniXXX za to nie powstanie na bazie OS i nie będzie to np OSLite :P - OmniOSLite (fajnie wygląda i brzmi)

Przyznam szczerze że pomysł x1349 najbardziej mi pasuje bo nie łamie danego słowa i tak naprawdę nikt nic nie ryzykuje

Na dzień dzisiejszy nic się nie zmienia i OA zgodnie z planem w następnym tyg dostaje aktualizacje za FREE :D

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

(...)

Na dzień dzisiejszy nic się nie zmienia i OA zgodnie z planem w następnym tyg dostaje aktualizacje za FREE ;)

i niech tak zostanie - przynajmniej słowni będziecie, oby tylko OA utrzymał skuteczność na obecnym poziomie :P a jak koś chce więcej niech płaci więcej :D

Bieluch skuteczność to w sumie w dużej mierze zależy od ciebie (twojej wiedzy i umiejętności korzystania z omniadda/speeda) oraz od baz jakie posiadasz w omni-spidzie/addzie. Mówię tu o bazach prywatnych. Bazy można zdobyć i uzupełniać z wielu źródeł więc ta baza publiczna wcale nie jest jakimś łoł bez którego nie da się żyć. Własne bazy mają te zaletę, że są aktualne jeśli dbasz o nie, są inne niż konkurencji (chociaż tutaj jeśli idziesz w masówkę może wcale to nie być takie pewne), jeśli do tego kupisz kilka baz prywatnych np. od kojotka czy tez podobnych (to był tylko przykład) to masz 100% dodań jeśli dostosujesz treści do wymagań. Przy bazach publicznych praktycznie jest to niemożliwe.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Miałem na myśli skuteczność radzenia sobie z danym skryptem, które jak wiadomo ewoluują, pojawiają się nowe zabezpieczenia, niekiedy zmieniają się wymogi itp. chociaż nie powiem, nową bazą publiczną raz na kilka dni (jak to było do niedawna) nie pogardzę :D

Uważam że pomysł @cinmar jest bardzo dobry z modułami, wchodze do sklepu kupuje za pare groszy konkretny moduł czy baze, instaluje i gra. Zrozumiałe jest że producent softu nie będzie przez xx lat robił darmowych aktualizacji (w sensie rozbudowy softu) bo by z głodu umarł. Nikt tego nie oczekuje. Bardziej byłbym skłonny kupić moduł wiki do omniadd (kupiłem w tym roku) niż przesiadać się na omnispeed z tego względu że seo zajmuje się amatorsko i nie chcę płacić ileś tam kasy co miesiąc jeżeli mam mało stron i nie żyje z seo. Nie każdy ma setki stron do katalogowania i trzeba też o tych osobach pomyśleć. Ja obstaje za tym aby dokupywać moduły do omniadda za rozsądną kasę a jakieś usterki i błędy możesz sobie robić za free ;P.

Kojotek i zrób ankiete :D

Mamy demokracje?Chyba mamy.

Zorganizuj na forum OA ankiete (imienna czy nickową by nie było niedociągnięć), czy wprowadzamy abonament czy zostajemy tak jak jest.

Jak wiekszość wybierze abonament, to nie musisz nic kombinować tylko lecieć z normanym, porządnym rozwojem OA.

Kto nie będzie płacił, ma w pełni działający OA, ale ucinają mu się wszelkie aktualizacje rozwojowe.

Pozostaną mu jedynie aktualki krytyczne i bazy w okrojonej części.

W każdej chwili będzie mógł zacząć płacić ten abonament, ale przy pierwszej opłacie powrotnej ma jednorazowo +100% za załączenie abonamentu.

Oczywiście przy pierwszym załączeniu przy wdrożeniu opcji abonamentu (jakiś okres tygodnia, może 2 na zastanowienie się) tylko opłata abonamentowa, czyli te 40 kwartalnie czy ile będzie.

Jak głupota zwycięży, to wtedy będziesz robił nowy soft OmniKosmica (mi odpalasz browca za nazwę, może dwa - dogadamy się) i wtedy każdy ma to co chce.

Jak zwycięży opcja rozwojowa w ankiecie, masz czyste ręce, jak ktoś zarzuci, że miało być free, to zrzucisz wine na demokrację i tych co chcieli płacić za cos co miało byc darmowe, czyli zwalisz na mnie i kto tam jeszcze będzie "za".

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności