Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszedłem do Supportu Omni i postaram się na początek coś tam o każdym programie naskrobać - w miarę wolnego czasu postaram się to na bieżąco wprowadzać, wiadomo trochę czasu to wszystko zajmuje.

Tutorial jak tworzyć projekty w OmniADD:

Tutorial

Jakiś czas temu przeniosłem OmniAdd ze zwykłego hostingu na vps w vmline. Po przenosinach mam następujący problem: Gdy jestem zalogowany do skryptu cron odpalany jest co 1-3 minuty, jeżeli wyjdę to zaczynają się przestoje. Po nocy potrafię mieć przestoje w odpalaniu crona po 400 min i projekty stoją zamiast dodawać. Po weekendzie zaglądam a tam ostatnie odpalenie 3000 min temu. W takim wypadku ten cron jest całkowicie zbędny, bo muszę siedzieć w skrypcie, żeby mi katalogowało. Jak myślicie to wina instalacji czy serwera? Po rozmowach z administratorem serwera, okazuje się, że taki problem ma pierwszy raz i szukamy rozwiązania.

Środki prezentacji wizualnej. Tablice i gabloty. Zajrzyj: https://www.prosymetric.pl/

mam u nich vpsa z omniaddem i nie ma zadnych problemow

kasowales pliki i instalowales jeszcze raz?

a jezeli dalej bedzie problem to raczej masz problem z serwerem? jezeli nie masz tam specjalnie duzo rzeczy to imo reinstall powinien rozwiazac sprawe.

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Na hostingu vmline czyli w firmie e-ring działa wyśmienicie.

Cron podpięty:

Last cron execution time:Cron name Recently done

cron_add less than one minute ago

cron_comm less than one minute ago

cron_link less than one minute ago

cron_lnk less than one minute ago

cron_ping less than one minute ago

cron_reg less than one minute ago

cron_add2 less than one minute ago

do tego support jest wyśmienity - odpisują w ciągu kilku minut załatwiając bez problemu sprawy które inne hostingi mają w nosie. Polecam w 100%. Próbowałeś sam konfigurować VPS-a czy zleciłeś? Ja korzystałam z usług kazka76 na fundację i bardzo polecam, wszystko pięknie śmiga.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

też mam na s98, dodawara niby działa, ale coś muli czasami, wcześniej tego nie zaobserwowałem. Może na serwerze kończą się zasoby :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Rzeczywiście support bardzo dobry mają, na wszelkie pytania odpowiadają bez problemu. Nie próbowałem odpalać crona z zewnątrz :) w sumie pomysł dobry. Sami konfigurowali mi serwer pod dodawarki. Spróbuję jeszcze raz zainstalować soft może mu się polepszy trochę. Dzięki za rady!

Środki prezentacji wizualnej. Tablice i gabloty. Zajrzyj: https://www.prosymetric.pl/

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności