Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sorki, nieospowiednio sformułowałem żart o urodzeniu się wczoraj :)

Chodziło mi o to że generalnie wszyscy wiedzą jak to wygląda, aszczególnie tak starzy wyjadacze jak ty. Od czasu do czasu temat wraca i będzie wracał, bo jest mocno kontrowersyjny. Znasz go lepiej niż ja, bo ja o wojnach Koyotek vs Xann nie mam pojęcia ;)

search_auditor_500x80_bf.png

@kojotek, ja wiem czego dotyczy temat łamania licencji, ale pisząc że wiesz o kasowaniu projektów, że wiesz co, kiedy i jak ten łamacz zrobił, co potwierdzasz logami, to sorry, ale chyba coś jest nie tak? ja nie pytam, czy sprawdzasz co kto dodaje, jakie ma bazy, ale czy możesz to zrobić czy nie, a to są dwie różne rzeczy :)

Również mnie to bardzo interesuje skąd wiedział, że cyt.: "przed wysłaniem dostępów wykasowałeś wszystkie projekty", skoro "nie są przesyłane informacje o tym jakie domeny są katalogowane."

@kaiba - z tego co wiem OA działa poprawnie więc na teraz nie ma aktualizacji chodź nie wykluczam że będzie aktualizacja wraz z nadchodzącą aktualizacją w OmniSPEED która dotyczy głównie optymalizacji i zmniejszenia zapotrzebowania na zasoby serwerowe (dla OS jest to ważna aktualizacja dla OA nie koniecznie)

@zakręcony - jak pisałem wcześniej nie są wysyłane do nas informacje o tym co robisz w OA jeśli chodzi o twoje bazy czy też twoje strony katalogowane. Dodatkowo w opcjach można wyłączyć pomoc zdalną co wiąże się z brakiem suportu i żaden automat diagnostyczny Ci nie wejdzie na twoją kopie (zostajemy fizycznie odcięci od takiej kopi gdyż plik który za to jest odpowiedzialny dostaje prawa 000 i fizycznie nie ma technicznej opcji żeby tam wszedł człowiek czy też automat).

System licencyjny natomiast może na nasze życzenie przesyłać nam IP logowań się do systemu celem weryfikacji czy dana kopia nie jest użyczana osobą trzecim.

@finansiarz - a no stąd że jak kolega przekazał dostępy to nie pomyślał o skasowaniu logów na serwerze które pozostały - samo usunięcie projektów nic nie daje :P

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

System licencyjny natomiast może na nasze życzenie przesyłać nam IP logowań się do systemu celem weryfikacji czy dana kopia nie jest użyczana osobą trzecim.

@finansiarz - a no stąd że jak kolega przekazał dostępy to nie pomyślał o skasowaniu logów na serwerze które pozostały - samo usunięcie projektów nic nie daje :P

Hmmm ... ciekawostka goni ciekawostke, sezon ogórkowy ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Kojotek, teraz jasne. :]

Przy okazji, co z aktualizacjami baz publicznych? Ostatnia była tochę czasu temu. Te po 1, 2 lokalizacje do omni2 nie licze, bo to nawet nie jest kosmetyka ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@kaiba - aktualnie skupiamy się na optymalizacji - kolejna będzie poprawiająca kilka skryptów i ta aktualizacja też będzie tyczyła się OA

Właśnie zakończyłem rozmowy z koderami i będzie aktualizacja dla OA z dodaniem OmniSWP + "kilka" poprawek

OmniADD.pl jest na serwerze az.pl coś u nich musiało walnąć - musimy poczekać aż się podniesie

W jaki sposób weryfikujecie osoby które logują się na swoją kopie omniadd? Osobiście korzystam z różnych komputerów logując się na omniadd i nie chciałbym tu być posądzony o udostępnianie softu osobom trzecim. Po to mam omniadd na serwerze żeby logować się do niego z różnych miejsc/IP.

@elroy - tym się nie przejmuj że się logujesz z rożnych IP za to system Ci nic nie zrobi a jeśli mamy jakieś wątpliwości wysyłamy maila z prośbą o wyjaśnienie (ale to już trzeba się postarać żeby ktoś z nas zareagował)

Ten tym zabezpieczenia jest już od od samego początku działania OmnADD v1 i działa wyśmienicie tak więc tego systemu nie będziemy zmieniać

I żeby sprawa była jasna nie jesteśmy paranoikami którzy chcą blokować komuś licencje bo kolega sobie kataloguje u kogoś jedną stronkę ale pewnych zachowań użytkowników nie będziemy akceptować i takie zachowania będą piętnowane i tępione jak zachowanie Koobe który jawnie łamie licencje sprzedając dostępy

a co to zmienia ile się zajmuje seo ? - wydaje naprawdę dobre aplikacje, sam posiadam kilka licencji na oprogramowania z Omni. Jestem naprawdę zadowolony z ich działania jak i z (tak tak) supportu. Wiele razy pisałem i otrzymywałem sprawną pomoc, bonusy za kolejne licencje. Dajcie sobie już siana z tym wyciąganiem prawdziwych/nieprawdziwych brudów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności