Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W dalszym ciągu mam problem podczas aktualizacji baz katalogów, występuje mi błąd:

Wystąpił błąd z połączeniem. Proszę spróbować ponownie bądź zmienić w opcjach źródło update na alternatywne

update dla alternatywnych źródeł jest również włączony,

mam również bardzo małą skuteczność przy dodawaniu do katalogów max 10% o co to może chodzić? i tak jest od początku ;/

ktoś mógłby jakoś pomóc?

@karolinar - oświadczam dla Ciebie że jestem diabelskim papieżem który ma IQ 1 i ukończyłem (nie ukończyłem) 6 klas podstawowych w piekle, a na seo nie znam się nic bo wszystko za mnie pisze sam diabeł - więc masz rozwiązanie zagadki kto kim jest i jak masz IQ2+ to umiesz czytać jaki jest temat przewodni tego działu i już więcej nie będziesz zabierał głosu jeśli nie dotyczy to danego tematu

@awreo - jeśli nie pobiera Ci bazy z zwykłego serwera ani też z alternatywnego problemem może być brak funkcji w PHP odpowiedzialnej za parsowanie danych z naszego serwera (serializacja) - zgłoś problem na www.omniadd.pl (musisz mieć włączoną zdalną pomoc w OA) wtedy ktoś z technicznego zaglądnie na twoją kopie i zobaczy co tam się dzieje

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

A co to za VPS? Na OpenVZ? Jeśli tak, sprawdź limity tejże wirtualizacji komendą cat /proc/user_beancounters

Może ewentualnie konfiguracja limitów dla serwera www/php? Timeout / max_execution_time - sprawdź logi.

Sprawdzał ktoś może jaki jest odsetek zaindeksowanych wpisów bez pingowania, przy jechaniu po bazie publicznej? Chodzi mi o sytuację obecną. Jestem świadomy, że każda baza publiczna po pewnym czasie zmienia się w bagno spamu, jednak czy można liczyć obecnie na jakiś sensowny przyrost linków?

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Najpierw musiałbyś całą bazę sprawdzić pod względem zaindeksowania i wywalić zbanowane adresy. Następnie wywalić po kilku przebiegach te adresy, w których zwracany jest error i do nich nie dodaje, a na samym końcu i tak się okaże, że tam gdzie dodał to tego linka i tak nie ma ;) Poza tym OA automatycznie pinguje adres po dodaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności