Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oto moje mega laickie pytanie, ale cóż... tongue.gif

Jak w omniadd, używa się tagu <!--more-->. Bo nie mogę przez to wysyłać wpisów do omnipress2, ręcznie mogę dodać, ale z automatu nie, bo nie wiem jak używać tagu <!--more--> aby rozdzielić tekst na krótki i długi.

Najprościej sobie myślałem, i po prostu wstawiałem "<!--more-->" po ok 100-200 znakach, ale nic to nie daje (tzn. wpisy nadal się nie dodają, a myślę że w tym właśnie jest problem)

• 2 tygodnie później...

Wyszla wersja 5.6 w ktorej poprawione jest przelogowywanie do wp z utworzonej bazy prywatnej oraz kilka innych drobnych rzeczy. Jesli ktos mial 100% bledow w bazach prywatnych spowodowane brakiem przelogowania to ten update to rozwiazuje. Aktualizacja dostepna na auto update oraz na forum omniadd.pl.

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Dzisiaj zaktualizowałem swojego OmniADD do najnowszej wersji i pierwszy raz mam problem.

błąd powoduje zadanie cron, a dokładnie zadanie które wpisuje dane do mysql;

Wyświetlany błąd:

Fatal error: date() [<a href='function.date'>function.date</a>]:

Timezone database is corrupt - this should *never* happen! in

/var/www/funkcje.php on line 0

Błąd zalogowany w syslog;

Aug 23 09:27:22 obraz mysqld: 120823 9:27:22 [Warning] Statement may

not be safe to log in statement format. Statement: UPDATE `jobs` SET

`LAST`=0 WHERE `JOB_ID`=24908 LIMIT 1

Błąd który się pokazuje na stronie, pojawia się na chwile, lub co jakiś

czas (po zadaniach cron).

Mam pytanko. Czy OmniAdd można wykorzystać na zwykłym hostingu? Czy tylko dedyk udźwignie?
udźwignie ale cie wyrzucą za crona. VPS za 20zł/mc ci wystarczy np vipower

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Wyszla wersja 5.6 w ktorej poprawione jest przelogowywanie do wp z utworzonej bazy prywatnej oraz kilka innych drobnych rzeczy. Jesli ktos mial 100% bledow w bazach prywatnych spowodowane brakiem przelogowania to ten update to rozwiazuje. Aktualizacja dostepna na auto update oraz na forum omniadd.pl.

A u mnie nie wiem czemu dodawanie do WP w prywatnych bazach działa jak ma ochotę. Wyczyszczę bazę prywatnych WP to się wpisy elegancko dodają, mija kilkanaście dni i się zaczyna robić 100% błędów. Wyczyszczę ponownie prywatną bazę WP i się dodaje 100% skutecznie, mija kilka-kilkanaście dni i znowu 100% błędów. Ciągłe czyszczenie bazy i dodawanie od nowa staje się już trochę nudne ;) Wersja najnowsza, a problem twardo się trzyma.

Może ktoś miał już podobny problem?

Osoby ktore maja problem z pobraniem bazy prosze o pw z podaniem adresu instalacji na ktorym wystepuje problem. Prosze sprawdzac update z podstawowego zrodla, nie alternatywnego.

Istnieje drugi blad ktory moze wystepowac:

Fatal error: Call to a member function fetch_assoc() on a non-object in /home/omnieddy/domains/***/public_html/index_z.php on line 0

Nalezy wtedy wejsc do bazy danych, zaznaczyc wszystkie tabele i je naprawic. Dla osob ktore nie wiedza jak, zalaczam screena:

jak_naprawic_baze_omniadd.jpg

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności