Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Kojotek. zwykle siedzę cicho, ale dzisiaj się wk... Rozumiem, że masz głęboko gdzieś tych, co nie chcą co Ci co miesiąc płacić i wystarcza im Omiadd. Bo i po co kolejna spamiarka, jak się już kilka ma. Ale tak się głupio składa, że w jednym miejscu update mogę robić tylko przez nadgrywanie plików. A Ty łaskawie zamknąłeś miejsce skąd mogłem pobrać paczkę, bo w panelu paczka już zaśmierdła od starości. Jeśli jest gdzieś do pobrania, to może łaskawie zawiadom każdego, bo nikt nie ma obowiązku szukania i dociekania, co autor chciał powiedzieć i gdzie coś zamieścił. Tutaj jesteś przede wszystkim sprzedawcą, a jego obowiązują - jeśli nie jest szemranym - pewne reguły, a przede wszystkim szacunek wobec klientów dawnych, obecnych jaki i przyszłych. Tak również wobec dawnych, co tutaj niekoniecznie jest widoczne, choć mogą być to przyszli/powracający klienci.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale tak się głupio składa, że w jednym miejscu update mogę robić tylko przez nadgrywanie plików.

To faktycznie jest to Twój problem nie mój

A Ty łaskawie zamknąłeś miejsce skąd mogłem pobrać paczkę

Nie zamykam miejsca a zamieniamy forum na panel

w panelu paczka już zaśmierdła od starości

W panelu jest paczka która zawsze pobierze najnowsze pliki - jeśli twój serwer nie umożliwia takich operacji czas zmienić serwer

Jeśli jest gdzieś do pobrania, to może łaskawie zawiadom każdego, bo nikt nie ma obowiązku szukania i dociekania, co autor chciał powiedzieć i gdzie coś zamieścił

Dlatego może skorzystać z centrum pomocy jakie jest w panelu klienta i poprosić o udostępnienie aktualnych plików. Jakoś nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek wspominał że będę trzymał pliki w x miejscach żebyś mógł sobie je pobierać

Tutaj jesteś przede wszystkim sprzedawcą, a jego obowiązują - jeśli nie jest szemranym - pewne reguły, a przede wszystkim szacunek wobec klientów dawnych, obecnych jaki i przyszłych

Patrz pkt wyżej i więcej ogłady proponuję bo support ma przykaz od góry ignorować takie zachowania jakie prezentujesz swoim postem

Jak napisałem na głównej stronie wszystkie pytania etc proszę kierować przez panel na którym staramy się w miarę szybko odpowiadać i działa on bardzo podobnie do forum które zostało zlikwidowane - jednak żeby o tym wiedzieć trzeba ruszyć te ciężkie cztery litery i sprawdzić co i jak funkcjonuje

PS: Weź głęboki wdech, policz do 15 i jak już się uspokoisz zapraszam na panel i przesili zapytanie - gdybyś napisał tego posta inaczej to bym Ci tu podał linka ale że jestem takim - tu cytat twojej wypowiedzi "Rozumiem, że masz głęboko gdzieś tych, co nie chcą co Ci co miesiąc płacić" to się muszę tak zachować jak mnie określasz i że niedziela dziś i nawet sprzedawca ma wolne to nie pamiętam nic gdzie co jest.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Stopkę sobie popraw.

Dodany obrazek

Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/2 Server at www.omniworld.pl Port 80

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Oj dobrze, że od razu nie odpowiadałem, bo by się działo :)

1. Nigdy, a to przenigdy do swojego klienta nie mów - to twój problem. Niegrzecznie i niemądrze. Miałem dawno temu szczęście/nieszczęście organizować i pilnować supportu i z pewnością dużo większego od Twojego i za taki tekst, to by się nieźle oberwało. Złota zasada jest taka, by cierpliwie i bez podkurzania na nowo rozmawiać na początku, nawet z największym pieniaczem. Jak się nie stawiasz, to wytrącasz argumenty wkurzonemu. Człowiek się uspokaja, a potem wszystko można wyjaśnić i naprostować. Wierz mi, - to działa, jest skuteczne i wyrabia markę. A magiczne słowo "przepraszam", nawet jeśli w istocie nie jest winien, potrafi zdziałać cuda, a z rozjuszonego byka przemienia w łagodnego baranka. To nie są żadne triki, to elementarna znajomość psychologii zachowań ludzkich.

2. Nie pisz o ogładzie, bo przyganiał kocioł garnkowi. Zresztą klient może więcej, co nie znaczy, że pieniactwo jest czymś normalnym, choć w moim przypadku trudno o takim zachowaniu mówić.

3. Technicznie poradziłem sobie z tym, bo moje wkurzenie nie wynikało z trudności technicznej, ale z potraktowania mnie jako klienta. Jeśli są jakieś zasadnicze zmiany wykonywane, to wysyła się powiadomienie albo choćby umieszcza się w panelu bardzo dokładny i wyczerpujący komunikat. Ot i cała filozofia. Działasz i żyjesz w kraju, który cały czas ma gospodarkę rynkową, więc to powinno być chyba oczywiste.

A tak w ogóle - jest dzisiaj niedziela, więc przekażmy sobie znak pokoju i jest dobrze :)

Po ostatnim mailingu i informowaniu o zmianach w panelu było kilku co marudziło że im maila wysłałem więc niestety ... - żyjemy w kraju w którym nie dogodzę każdemu i jednym przeszkadza że wyślę maila innym znów przeszkadza jak tego maila nie wyślę etc.

Na dniach będziemy dodawali do panelu opcje zaznaczenia w profilu opcji że chce się lub nie chce się otrzymywać powiadomień z systemu o zmianach jakie są realizowane (plan zmian jest bardzo długi) - na ten moment dopiero zostało wprowadzonych może z 10% tego co mamy zapisane do zrobienia

PS: zajacgd - Ty też wiesz że nie odpisałem z pełną swoją "mocą" ;) - tak wiec myślę że trza będzie kiedyś na :piwo: wyskoczyć bo co jak co ale twoje wypowiedzi są wartościowe dla omni - "znak pokoju bracie :ganja: "

Też to właśnie stwierdziłem ;) bo już miałem pisać, czemu jest paczka 5.5 (jak mi się zdaje) jako najnowsza. Jako że forum umarło myślę, że teraz wątek będzie bardziej żwawy tutaj...

Chciałbym zaznaczyć klika rzeczy, o których juz wcześniej nadmieniłem ale ani Kojotek ani Agape nic nie odpisali, czyli:

1. Kiedy można liczyć że będzie działało poprawnie dodawanie w priv bazach do skryptów donmini, mocne linki i pksi? I czy coś działacie w tym kierunku?

2. Co z poprawą dodawania do wiki? Przetestowałem dokładnie swoją listę, z której w innym oprogramowaniu dodaję po jednym przebiegu ok. 1200-1500 wpisów, po dwóch max. do 2500. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że baza wiki jest zajeżdżana, od kiedy powstała na nie moda (i konieczność ;)) bo jeszcze 2 miesiące temu było to nawet 4000-4500, ale skuteczność i szybkość omniadda nie powala na kolana... Dodawanie muli gorzej niż do freeglobes a skuteczność jaką osiągnąłem po pierwszym przebiegu to..... całe 196 dodań, co jak widać daje max. 15% skuteczność w porównaniu z innymi softami...

Aha, i dopiszcie gdzieś żeby do wiki dodawać bez polskich fontów, bo wychodzą krzaki we wpisach, albo poprawcie to także.

3. Chyba sporo osób korzysta z deathbycaptcha - czy nie dało by się podpiąć go do omni? Zwłaszcza, że jak czytam, mało skuteczna captchasniper ma częste problemy?

4. Zlitujcie się z tymi dodatkowymi listami, opinie są dość jednoznaczne, czyli nic szczególnego i dajcie coś biednym userom :) w aktualizacjach normalnie.

Pozdrawiam miło autorów, ogólnie branżę i całe PiO

Po końcowym teście bazy wiki zwracam jednak honor :). Po przejechaniu bazy drugi raz i dodaniu wyselekcjonowanych "wiki" (co ciekawe wyselekcjonowane oczywiście z listy, którą próbowałem wcześniej nieodfiltrowaną) skuteczność dodań wzrosła znacząco do niecałych 1300 dodań. Ciekawe czemu za pierwszym razem było ich tylko 200? Może OA nie radzi sobie, jak ma bardzo dużą bazę? Moja w wersji "nieobrobionej" miała ok. 42k adresów, odfiltrowana nieco ponad 5k.

Ale fakt jest faktem i trzeba było to napisać :)

P.S. Jak u was z wiki i innymi priv skryptami? Czy będzie odpowiedź w sprawie mocnych linków, pksi i

donmini?

Skuteczność bazy wiki zależna jest od dokładnych adresów włączonej lub nie opcji follow location na serwerze + że za pierwszym przebiegiem musi określić typ wiki bo obsługujemy 2 typy na jednej bazie Media i Wakka - dlatego pierwszy przebieg jest "wolniejszy" i ....

Odnośnie poprawek dla w/w skryptów powinny się pojawić z najbliższym update

Dzięki Kojotek za info :), chciałem jeszcze zgłosić jedną "usterkę"... Po wyczyszczeniu bazy "wiki" i odfiltrowaniu zostało mi ok. 1400 dobrych pozycji z którymi OA sobie poradził. Kiedy chciałem do tej bazy (pustej już) dodać z powrotem te 1400 sztuk OA dodał ok. 750, a do kolejnych 650 dorzucił komunikat, że już są w tej bazie i za nic nie chce ich dodać, żeby się pokazały na liście. Przyjął tylko te 750 - co może być przyczyną?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności