Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie: mam wisy w WordPress, które omni pokazuje jako adresy stron głównych precli. Sprawdzam logi i widzę, że arty są opublikowane. Ile muszę czekać na wygenerowanie linku do wpisu w Omni i czy można to jakoś przyspieszyć (np. ręcznie)?

Od razu powiem, że widzę w FAQ, że wpisy są sprawdzane po 24h, ale te są już duże, pojawiły się od razu, a linku nadal nie ma.

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@mmr88 - jeśli dane zakupu pokrywają się z danymi licencji v4 wystarczy podać ID instalacji (ten numerek po za logowaniu z lewej strony u góry)

@mj_2000 - wp nie są sprawdzane po 24h ponownie więc jeśli nie pobrało adresu odrazu a mod zaakceptował wpis minutę później OmniADD tego linka już nie wyciągnie. Planujemy napisać osobną aplikację do wyciągania linków korzystającą z wyszukiwarek w WP

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Witam. Program muszę pochwalić a korzystałem wcześniej z addera 5 oraz 6 i semiaddera oraz wielu serwisów internetowych do katalogowania. Jak na razie OmniADD bije je wszystkie. Korzystam z programu już około tygodnia i mam kilka drobnych propozycji do rozważenia:

- kopiowanie projektu - jeśli dodaje się kilka stron o podobnej tematyce wygodnie by było jeśli można by skopiować cały projekt wraz z opisami

- pole tytułu ma ograniczenie długości. nie jest to zbytni problem ale korzystając z synonimów łatwo przekroczyć limit i strona ucina taki tytuł i dodaje tylko fragment

- w opisie dodanie linku wymaga wstawienia całego znacznika <a href=... Wygodnie jeśli można by stosować kilka wpisów np: [link] słowo kluczowe [/link] a program losowałby jedno z nich i podstawiał w to miejsce pełny link (<a href=...)

- wpisując opis i synonimy dobrze jeśli pole informowałoby jaka jest minimalna i maksymalna długość wpisanego pola po rozsynonimizowaniu (jest takie słowo?)

- w widoku harmonogramu fajna jest opcja filtrowania, bardzo wygodna, dobrze jeśli można by filtrować też po rodzaju katalogu oraz jeśli można by masowo zmienić "Max/Dzień" dla wyświetlonych wpisów. Teraz przy kilkudziesięciu projektach, każdy ma 6-8 zadań zmiana "Max/Dzień" wymaga sporo zabawy.

To na razie koniec mojej wish list :) Jeśli dużo osób korzystających z systemu będzie za, może warto niektóre z propozycji rozważyć do dopisania/poprawienia.

Pozdrawiam, i jeszcze raz DOBRA ROBOTA :D

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

Witam. Jeśli linkujesz 5 stron zaplecza, każda strona dokładnie o tym samym, do tego przygotujesz dobry zestaw kilku opisów z masą synonimów to wygenerowane teksty są w miarę unikalne i różnorodne. Do tego dobrze opisują zawartość serwisu i nie powinny spamować nikomu. To chyba rozsądne podejście? Poza tym jeśli ktoś potrzebuje oprogramowania za 450zł to raczej nie dla 3 serwisów a przynajmniej 30 bo mu się to nie opłaci po prostu...

nie no zgadzam się, ale to jest jednostkowa deklaracja, a rzeczywistość jest pewnie zgoła odmienna :) oczywiście nie zarzucam ci że robisz inaczej niż piszesz i jasne, że jeśli większość będzie za i Omni to wdroży to i ja się ucieszę, bo też robię kilka spinów do każdego projektu ;)

Zawsze stosuje czyste techniki bo na dłuższy okres czasu się to opłaca ale rozumiem o czym piszesz bo kilka razy próbowałem czytać opisy dodawane w takich serwisach i ludzie nawet nie starają się przejrzeć generowanych synonimów czy całość jest spójna stylistycznie. Ale z tym walczyć mogą tylko moderatorzy katalogów. Jeśli większość uzna że brak opcji kopiowania jest to środek do walki ze spamem to ciężko się upierać - będę kopiował ręcznie.

U mnie staram się aby średnio wypadało 2 opisy krótkie i 2 opisy długie pisane od początku na jeden projekt zapleczowy z możliwie dużą ilością synonimów ale jeśli jest kilka projektów (np. 5) w tym samym temacie to wolę aby program losował z 10 opisów niż każdy z osobna z 2-ch. To daje dodatkową różnorodność.

Mam jeszcze takie pytanie:

Mam kilka projektów ustawionych na 20 dodań na dzień i mam 10 które od razu dodaje do całej bazy. Te 10 projektów zejdzie pewnie w kilka dni ~3-4 dni powiedzmy. Czy przez te dni te projekty które mają po 20 dodań na dobę nie zostaną w ogóle wykonane ? Czy też co 24h harmonogram zaczyna iść od początku bez względu na to iż znajdują się zadania do których nie doszedł ?

@mmr88 - jeśli dane zakupu pokrywają się z danymi licencji v4 wystarczy podać ID instalacji (ten numerek po za logowaniu z lewej strony u góry)

@mj_2000 - wp nie są sprawdzane po 24h ponownie więc jeśli nie pobrało adresu odrazu a mod zaakceptował wpis minutę później OmniADD tego linka już nie wyciągnie. Planujemy napisać osobną aplikację do wyciągania linków korzystającą z wyszukiwarek w WP

Kojotek, w raporcie slabo wypada omni poprawcie to bo przy publikerze siadacie

Chciałem bardzo przeprosić wszystkich którzy czekają na aktualizację sobota / niedziela zamówienia jednak dziś pewnie nie uda nam się wydać aktualizacji (nastąpi to najdalej jutro) ze względu na to że sklep obecnie jest OFF - serwer na którym mamy sklep ma wymieniany dysk i nie wiemy na kiedy admin się wyrobi - postaramy się dziś wydać ale jeśli się nie uda najmocniej przepraszam wszystkich

maili też nie mogę rozesłać bo baza jest w sklepie i koło się zamyka dlatego korzystam z publicznej wiadomości

Żadne kopie Omni v5 nie są zagrożone nie działającym serwerem !

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Bartosz Machnik weźniemy pod uwagę Twoje sugestie. Nie wszystkie jednak mogą być wdrożone. Na pewno wydłużymy tytuł opisu w aktualizacji która będzie teraz. Wyliczanie długości opisów po ich wygenerowaniu z synonimów też mamy w planach oraz masowe ustalanie ilości wykonywanych wpisów dla określonej grupy na dzień. Będzie też podział stron na grupy. Na razie mamy jednak ważniejsze rzeczy które dadzą dodawarce dużo więcej ale narazie nie zdradzamy co to będzie :P

@ezomaniak nie liczyłem jaki jest czas dodawania stron do całej bazy, ale będzie to max połowa tego co powiedziałeś jeśli mówimy o 10 stronach. OmniADD działa wtedy w trybie "przedłużonej doby" o czym informuje Cie odpowiednim komunikatem na górze panelu. Działa to tak, że dodawarka powraca na początek listy harmonogramu dopiero po tym, gdy dojdzie do jej końca.

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Wyliczanie długości opisów po ich wygenerowaniu z synonimów

Taka mała sugestia z mojej strony. Jak już będziecie wprowadzać dodatkowe funkcje, to super byłoby jakby można było je wyłączać w ustawieniach. Bo zostaną wprowadzane funkcje (które nie dla wszystkich są potrzebne) i tym samym zwiększy się obciążenie serwera i będę musiał zmienić hosting :D

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Planujemy napisać osobną aplikację do wyciągania linków korzystającą z wyszukiwarek w WP

Szczerze mówiąc, nie jest to najlepsze rozwiązanie ponieważ wiele precli ma przerabianą stronę wyników wyszukiwania. Chyba, że jakoś to obchodzicie...

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności