Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Koyotek, napisz konkretnie gdzie klamie w tym poscie, bo nie bardzo czaje o co chodzi.

To ty piszesz

Do 28 lutego 2013 każdy może za darmo przejść na wersję OmniFLASH PRO lub HOME i nie korzystać tym samym z wersji (OA)

Jak sie dopytuja ludzie o co kaman, to twierdzisz ze "ci sie miesza".

Jak to prostuje ze nie ma bezplatnego przejscia na HOME,PRO i trzeba zaplacic 100usd, to mi piszesz ze klamie. A potem wklejasz grafe gdzie update do pro jest wyceniony na 100 usd.

Takze ciezko za Toba nadazyc, ale zarzucanie klamstw jak widac dosc latwo ci przychodzi. Takze raz jeszcze prosze o info gdzie w poscie klamie odnosnie cen czy mozliwosci zmiany OA na OF.

search_auditor_500x80_bf.png

@Kojotek możesz jeszcze przemyśleć to co napisał zakręcony i soprano. Robiąc promocję na przejście na wersję PRO (bez OA) w dłuższym odstępie czasu możesz zarobić jeszcze więcej ponieważ:

1) roczny upgrade kosztuje w wersji PRO 50$ w wersji PRO (OA) 30$,

2) z wersji PRO będzie więcej zadowolonych użytkowników, przez co większa ilość osób będzie skłonna opłacić roczny upgrade aby licencja nie straciła ważności. W przypadku wersji (OA) więcej osób może zrezygnować z opłaty rocznej, przez niektóre ograniczenia.

Każdy pewnie zdecydowałby się na przejście do wersji PRO, a wersje z (OA) moglibyście usunąć z oferty, przez co zaoszczędzilibyście dodatkowy czas na dzielenie softu na 3 wersje.

...

@Kojotek pisał o tym, że osoby mające OS wspierały finansowo powstanie OF. Chwała im za to i co do tego nie można się przywalić. Soft był przecież na abonament. Każdy posiadacz OA mógł dokonać wyboru. Albo brał OS albo zostawał przy OA. Nie wiem dlaczego teraz za to karać skoro sam @Kojotek dał nam taki wybór. Dla mnie i pewnie wielu innych osób, jedyna sensowna wersja OF to ta PRO. Nowa licencja kosztuje 150 USD a zamiana z OA kosztuje 100 USD. Przecież to gołym okiem widać że się nie opłaca. Tracić OA za 50 USD. Ten soft kosztował dużo więcej. Jak żyć Panie Premierze?

PS W tym momencie to się bardziej opłaca mieć dwa softy, czyli OA i OF za 150 USD. Tak podpowiada logika. Problem w tym że OA nie będzie już rozwijane. Dlatego moim zdaniem powinna być większa zachęta na wymianę OA na OF.

seowyszbanner.gif

@vaterop - Napisane jest wyraźnie OmniADD nie będzie już dalej rozwijany więc nie będzie już kolejnych odsłon OmniADD

@Paweł Sokołowski - rozmowa z tobą dalsza jest pozbawiona sensu i myślę że żal tyłek Ci ściska bo konkurencja Cię zniszczyć z twoim pseudo softem dodającym (patrz stopka) i harvesterem + jak sam piszesz chcesz sprzedać kilka softów Omni (pospiesz się lepiej bo nie zdążysz) - To wszystko jest już w OmniFLASH na dużo wyższym poziomie o którym możesz tylko śnić i marzyć

@iman7 - stawki zostały już podane i ponad 100 osób nie ma z tym problemu dlatego nie ma możliwości zmian tutaj. Jak pisałem wcześniej nie dogodzę każdemu - Osoby z OmniADD nie miały najmniejszego wkładu w rozwój i powstanie OmniFLASH tak więc na większy rabat nie mogą liczyć (było by to nie fer w względem osób opłacających licencje za OmniSPEED) - a wystarczyło nie dawać opcji przejścia na OmniFLASH i nie było by problemu. Naprawdę nie potrafię zrozumieć waszych ale ....

@soprano - myślę że jak przeczytałeś już PW i poznałeś rąbek tajemnicy to jednak przyznasz mi rację że moja opcja update jest lepsza niż twoja żeby kupować zamiast aktualizować :P

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Ok, to mnie przekonałeś. Nie ma o czym gadać. W razie czego będę Cię szantażował :)

Do kolegów napiszę tylko tyle: czym prędzej soft wymieniajcie, nowe linki pozyskajcie, wraz z omniFLASH-em (wersja bożonarodzeniowa).

seowyszbanner.gif

@Kojotek

Ja też nie mam z tym problemu i żadnego "ale", napisałem tylko że opcja którą podałem byłaby rozwiązaniem które mogłoby usatysfakcjonować obie strony. Bo myślę, że Ty też wolałbyś, żeby w obiegu były tylko 2 wersje PRO+ (HOME+) i PRO (HOME). To była tylko sugestia, a jak będziesz chciał tak zrobisz.

...

@koyotek, czyli nie dosc ze klamie to zal mi cos sciska ze nie sprzedam softu bo ty wchodzisz z oferta OF ;) Wez sie chlopie orarnij bo juz wymyslasz takie pierdoly zeby tylko sie nie przyznac do tego ze sam rzucasz oskarzenia bez podstawy. Wystarczylo by wyjasnic i napisac ze zle przeczytales moja wypowiedz, to patrzysz co mam w stopce i sie tego czepiasz a nie tego co pisze w tym watku.

JA wam to napisze dosc prosto. Jak masz OA i chcesz placic co miesiac abonament to mozesz przejsc za free do wersji PRO+ (bo HOME+ to ma limity mniejsze jak Adder).

Czyli wersje z plusikiem i oplatami co miesiac jak najbardziej lub okrojona nie do konca wiadomo w co wersja PRO/HOME OA, "bez abonamentu".

Nie liczcie na pelna wersje "bez abonamentu" jak macie OA. To wymaga doplaty 100 USD.

Moze jakis rzeczowy post gdzie tutaj jest to klamstwo?

search_auditor_500x80_bf.png

@soprano - dokładnie tak będzie jak napisałem Ci w PW lub więcej

@iman7 - Dla zapewnienie rozwoju OmniFLASH tylko w grę wchodzi wersja + (abonament) i przejście na tą wersję jest zawsze za FREE (inne wersje nie mają znaczenia dla mnie pod względem gwarancji rozwoju oprogramowania) - brutalnie powiem że jeśli 100% userów by siedziało na wersjach bez abonamentu i 100% userów by nie robiło płatnych aktualizacji to los OmniFLASH-a był by przesądzony.

Żadna wersja PRO / HOME / PRO (OA) / HOME (OA) - nie gwarantują rozwoju oprogramowania i dla mnie nie ma znaczenia czy masz wersję (OA) czy też nie bo tu muszę liczyć że zrobisz update albo i nie (inaczej się planuje wydatki jak wiesz że masz na miesiąc określoną kwotę do wydania a inaczej jak żyjesz z dnia na dzień jak ma to miejsce w wersjach bez abonamentu)

Popatrz proszę jak szybko i jak sprawnie idzie wprowadzenie innowacyjnego programu dzięki właśnie abonamentowi - TYLKO abonament gwarantuje każdej stronie rozwój aplikacji (opcjonalnie płatne aktualizacje które są w wersjach bez abonamentu)

@Paweł Sokołowski - chodzi mi o twoje idiotyczne wypowiedzi np Tutaj - dlaczego piszesz takie farmazony skoro g..o wiesz co będzie dalej działo się z OmniSPEED ? - będę miał ochotę to mogę dać go za darmo i ...... Ci do tego co z tym softem zrobię a Ty ...... się i piszesz brednie. OmniADD dostał aktualizację dostał więc jak masz z tym problem to twój problem nie mój

OmniADD już dalej nie będzie rozwijany i jako gest dobrej woli daję możliwość każdemu za darmo przejść na nowy program z zaznaczeniem że raz na rok dokonają aktualizacji za 30 USD - jeśli to tak dużo to idź pobaw się swoim softem i daj go za FREE (ciekawe kiedy ten bubel padnie i zniknie z rynku)

Przestań już się proszę kompromitować - nie odpowiada Ci nowy soft twoja sprawa (zresztą ..... Cię to interesuje skoro i tak nie używasz produktów Omni i chcesz je sprzedać więc po co się wypowiadasz ?) - masz swój soft i swoje podwórko na które Ci się nie w..m i tego samego oczekuje od Ciebie - chyba tyle potrafisz zrozumieć

Popatrz proszę jak szybko i jak sprawnie idzie wprowadzenie innowacyjnego programu dzięki właśnie abonamentowi - TYLKO abonament gwarantuje każdej stronie rozwój aplikacji (opcjonalnie płatne aktualizacje które są w wersjach bez abonamentu)

Tu się z Tobą zgodzę, jednak moja wypowiedź tyczy się porównania jedynie opcji PRO i PRO (OA). Jak wspomniałem różnica w opłacie za roczny upgrade pomiędzy obiema wersjami to 20$, przy liczbie tylko 100 użytkowników rocznie daje to kwotę 2000$ PLUS większe zadowolenie z softu (większe możliwości). Abonamentowcy i tak pozostaną przy abonamencie, a użytkownicy którzy używają softu rzadziej, z abonamentu i tak nie skorzystają, a w PRO mają większe możliwości i dodatkowo w każdej chwili gdy będą mieli potrzebę, mogą zrobić update co również kosztuje (ceny są w tabelkach).

Także przy rozróżnieniu dwóch grup użytkowników abonament-brak abonamentu, ja odnoszę się tylko do tej drugiej grupy, która pewnie też jest sporą częścią Twoich klientów, opisując baaardzo ogólnikowo plusy dla obu stron :). Ale jak pisałem wcześniej zrobisz jak będziesz chciał.

...

@iman7 - ja wyznaję inną zasadę :) - zajmujesz się SEO to zarabiasz i jeśli nie stać Cię na 305 zł to lepiej zmienić zawód (mówię o okresie kiedy używa się OA i powinno się na tym zarobić już taką kwotę).

Jeszcze raz podkreślam gdyby nie fakt że OmniFLASH powstał z środków abonamentu za OmniSPEED nie było by problemu (innymi słowy gdyby soft powstał z mojej prywatnej kasy twój pkt widzenia miał by większe racje - ale nie ma co gdybać)

zajmujesz się SEO to zarabiasz i jeśli nie stać Cię na 305 zł to lepiej zmienić zawód

Myślę że chyba każdego stać na taką kwotę, tylko jak pewnie wiesz są ludzie którzy będą woleli zostać przy wersji PRO (OA) i zostawić sobie te 305 w kieszeni, a w perspektywie dłuższego okresu każdy wyjdzie na tym stratnie, i użytkownicy i Ty.

...

Dla mnie nie ma znaczenia czy jesteś w PRO (OA) czy PRO - rozwój softu tylko gwarantuje wersja + inne są bez znaczenia i nie gwarantują rozwoju oprogramowania. Jednorazowa kasa wynikająca z przejścia z OA na zwykłą PRO mnie nie interesuje

Dla osób które nie mogą sobie poradzić z przejściem na nowy program - krok po kroku

Jak dokonać wymiany licencji + Instalacja

Należy zalogować się do panelu klienta : https://www.omnipanel.pl/panel

Z menu po lewej stronie wybrać "Wymiana licencji na OmniFLASH"

Na nowej podstronie wybrać licencję która ma zostać wymieniona i zatwierdzić operację

Z górnego menu "instalacje" usunąć starą instalację (ta która została wymieniona)

Z menu po lewej stronie wybrać "OmniFLASH" i pobrać pliki

Z menu po lewej stronie pobrać "Pobierz plik licencyjny"

Wgrać wszystkie pliki przez FTP - upewniając się że mamy włączony tryb binarny

Uruchomić instalację

Gotowe

Mam nadzieję że będzie to już dla każdego jasne i zrozumiałe

Kojotek, to jeszcze powiedz jak po przenieiseniu licencji z OA do OF zrobić upgrade do OF PRO + tego abonamentowego. Gdzie Wam zgłosić chęć takową?

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności