Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie! Z tymi mejlami się nie kompromitujecie. Jak się bierze za zabawę w seo, to albo trzeba mieć wiedzę albo chcieć się uczyć tak podstawowych rzeczy. A ponadto nikt nie powiedział, że trzeba podawać mejla z o2. A jeśli ktoś wstawi inny, to port może być inny niż 110, a login wcale nie musi być w formacie abc@domena.pl, bo może to być tylko abc. Co serwer to obyczaj. A tak w ogóle, te dane każdy, kto korzysta z programu pocztowego, też musi sobie ustawić.

Kojotek czasem wypowiada się dość "bezpośrednio" :soczek: i nie mnie oceniać czy robi dobrze czy źle, ale z tymi mejlami to żenada, szczególnie, że kilka postów wcześniej było to wałkowane i wystarczyło przeczytać.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ludzie! Z tymi mejlami się nie kompromitujecie. Jak się bierze za zabawę w seo, to albo trzeba mieć wiedzę albo chcieć się uczyć tak podstawowych rzeczy. A ponadto nikt nie powiedział, że trzeba podawać mejla z o2. A jeśli ktoś wstawi inny, to port może być inny niż 110, a login wcale nie musi być w formacie abc@domena.pl, bo może to być tylko abc. Co serwer to obyczaj. A tak w ogóle, te dane każdy, kto korzysta z programu pocztowego, też musi sobie ustawić.

Kojotek czasem wypowiada się dość "bezpośrednio" wink.gif i nie mnie oceniać czy robi dobrze czy źle, ale z tymi mejlami to żenada, szczególnie, że kilka postów wcześniej było to wałkowane i wystarczyło przeczytać.

zajacgd - nie podniecaj się za bardzo :soczek:. Co do seo nie trzeba mieć wielkiej wiedzy ( ja jej nie mam).

Miałem przyjemność rozmowy z Kojotkiem i wiem co jest przyczyną. Na serwerze nie zainstalowałem sobie IMAP-a.

To tyle, wpisywałem dobre dane, no ale wy wiecie lepiej :brawa:.

Pozdrawiam i przepraszam za upierdliwość, ale nie wiedziałem że to trzeba zainstalować ( publiker bez tego działa).

PS. Dziekuje kojotek za czas, wiem ze nie jest to twoim obowiązkiem.

Nie przesadzacie? Z tymi mailami to już szczyt...

OmniADD ma w Opcjach - test serwera, jak nie jest OK to wtedy do hostingodawcy mejl i działa, tyle w temacie.

Co do kwestii ustawień - FAQ jest najważniejszy i tam są 100% informacje na każdy problem!

zajacgd[/b] - nie podniecaj się za bardzo :soczek:. Co do seo nie trzeba mieć wielkiej wiedzy ( ja jej nie mam).

Nie podniecam się, bo nie ma czym. Raczej czuję się zniesmaczony, szczególnie w kontekście Twojego stosunku do seo. Powaliło mnie - zajmować się seo bez konieczności posiadania wiedzy na ten temat. No to już wyższa szkoła jazdy. Nie wiem, może jakąś inną wersji omniadda masz, bo w tej którą ja używam to przydaje się odrobina wiedzy nt. seo.

Witam. Chciałbym zaznaczyć że moja lista to takie propozycje/sugestie wynikające z użytkowania systemu i nie oczekuje tych zmian a jedynie sugeruje i poddaje do dyskusji co mogłoby być przydatne dla mnie i innych użytkowników.

Uważam że brak opłat za kolejne update-y to i tak prezent dla użytkowników i muszę pochwalić politykę firmy :)

1. OmniPress - nie udało mi się dodać ani jednego wpisu w żadnym z projektów od samego początku. Ale jak rozumiem jest to związane z planami uruchomienia systemu OmniPress2 ? Chciałbym tylko potwierdzić czy szukać problemu czy to stan przejściowy.

2. czy można zwiększyć długość utrzymywania logów? dość, szybko są kasowane i ciężko czasami stwierdzić co dokładnie się działo dłuższy czas temu

3. Domyślna ilość dodawanych stron wydaje się resetować do 20 po każdym update-cie programu. Nie jest to specjalny problem ale daje znać że tak mam.

4. fajnie jeśli na liście katalogów byłby dostęp do logów błędów związanych z tym katalogiem. Często mam że dodano 0, błędów XX ale ciężko szukać wtedy które projekty je wygenerowały i dlaczego. Myślę że usprawniło by to zgłaszanie błędnych katalogów

5. jak rozróżniane są kategorie przy dodawaniu projektu (jakie słowa kluczowe odpowiadają każdej kategorii)? Często mam sytuację że np. projekt dodany jako kulinaria został dodany do działu motoryzacja. Jeśli przychodzi mail z prośba o potwierdzenie z danego precla to tego nie robię ale w katalogach gdzie nie są wysyłane maile z pewnością moderator odrzuca taki wpis a szkoda bo może jest dla niego odpowiednia kategoria. Jeśli będziemy lepiej rozumieli mechanizm wyboru kategorii może łatwiej będzie coś sensownego ustalić lub może istniałaby możliwość zdefiniowania własnej kategorii (podejrzewam że jest to zestaw słów kluczowych?).

6. Powiem szczerze że nie bardzo wiem jak powinien wyglądać opis do Prolink-a aby odpowiadał dowolnemu tematowi, ile powinien mieć znaków itp. Może jakiś przykład?

7. Zastanawiam się czy nie byłoby sposobu na dodawanie do katalogów w losowej kolejności? System wydaje się zapamiętywać udane i nieudane dodania do poszczególnych katalogów dla danego projektu więc ma informację umożliwiającą listowanie pozostałych do dodania w losowej kolejności. Przydałoby sie to po to aby wpisy np. uruchomionych w danym momencie 10 czy 50 stron zapleczowych o podobnym wyglądzie i treściach nie trafiały wszystkie na raz do konkretnych katalogów.

8. Dość dużo czasu poświęcam na synonimizowanie tekstów i zadbanie o ich unikalność. Synonimy wbudowane w Omni Add nie zawierają odmian więc ich wykorzystanie jest dość kłopotliwe i rzadko udaje się coś trafić. Mam taką sugestię aby Omni Add zbierał (chociaż od chętnych użytkowników) ich zsynonimizowane teksty i tworzył bazę synonimów wraz z odmianami właśnie na tej podstawie. Nie powinno to być zbyt kłopotliwe i można by to rozważyć jako sposób budowy bardzo dobrej bazy synonimów dla klientów Omni.

Dzięki za dotychczasowa pracę i pozdrawiam.

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

@Bartosz Machnik o kurcze ale się rozpisałeś.

1. Omnipress - problem leży po stronie skryptu, pisany jest od nowa w tej chwili i będzie przystosowywany pod OmniADD v5.

2. Logi są usuwane ponieważ dużo zajmują, dziś widziałem instalacje na której zajmowały one 200 MB, spotykaliśmy się z błedami powodowanymi przez to że nie było wolnego miejsca na dysku dla tego to jest tak rozwiązane. Wystarczy, że raz na 5 dni wejdziesz

3. Rzeczywiście, przeoczenie, poprawimy to w najbliższej wersji.

4. Jeśli u Ciebie jest źle, zgłoś to, jeśli będziemy mieli dużo takich zgłoszeń katalog wypada.

5. Jeśli nie znajdziemy kategorii, zamiast pomijając katalog z powodu jej nie znalezienia dodajemy do losowej kategorii podwyższając skuteczność dodawania.

6. Prolink dodaje wpisy do precli, z linkami z pliku txt więc to są opisy preclowe ( > 1000 ) znaków więcej w FAQ

Dwa ostatnie punkty przedyskutujemy, ale nic nie obiecujemy. Zbieranie synonimów jest jednak ciekawym pomysłem.

@Huggo jeśli chodzi Ci o masowe usuwanie zaplanowanych już pozycji w harmonogramie to nie. Dla tego zrobiliśmy dodawanie do bazy publicznej lub prywatnej jeśli ktoś nie chce dodawać do prywatnej.

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Nic nie kosztuje, jak działa opisane jest w faq a tak w skrócie to bierzesz np raport z dodawania z innego projektu jako txt, wrzucasz go a prolink postuje na preclach w opisie umieszczajac Twoje linki. Możesz więc fajnie podlinkować sobie wpisy.

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Racja, zagalopowałem się :) Ogólnie wszystko znajdziesz w FAQ (pkt 62), nie będę tego przeklejał bo to nie ma sensu ale jeśli chodzi o opisy to blogowe. Musisz tylko w wstawić w nie tagi [premium1], [premium1], (...)

To ja odpowiem na pozostałem 2 pytania :

Ad7 - nie ma takiej opcji i nie będzie wprowadzona gdyż znacznie mogło by to obciążyć bazę w specyficznych warunkach lub musieli byśmy napisać mało optymalne zapytanie do bazy co też nie jest dobrym pomysłem dla nas. Jeśli masz kilka projektów i dodajesz je do kilku katalogów małe są szanse że uda Ci się dodać koło siebie wpisy (szanse oceniam na 0.01%) bo po za tobą też dodają setki innych dodawarek wpisy

Ad8 - możliwe że coś tutaj się poprawi ale prawdopodobnie skorzystamy z dodatku do tego dzięki uprzejmości firmy Pozycjonowanie stron - SETIA.pl oraz ich produktu jakim jest Synonimizer bardzo ładnie spełnia swoje założenia (w bazie jest ponad 1 milion synonimów i można sobie je dostosowywać do swoich potzreb) - jak tylko rozmowy na ten temat zostaną ukończone dodatek znajdzie się w OmniADD v5

Obecnie trwają rozmowy nad dodatkowymi dodatkami takimi jak dodawanie do seokatalogów realizowane przez znaną dodawarkę na PiO (na razie bez konkretów z nazwami), oraz nad udostępnieniem dużej ilości WP postawionych na unikalnych adresach IP przez inną firmę (też bez nazw) - tutaj mówimy o ilości około 2 k WP i tyle też IP , też może będzie dodatek do podlinkowywania wpisów z automatu z innych SWL-i

Naprawdę dużo w tym momencie się dzieje i prace nad OmniADD v6 cały czas trwają oraz dodatkami dla niej przystosowanymi (jak obiecaliśmy wszystko FREE i słowa dotrzymamy)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Super dzięki za odpowiedź.

Ad7. ok, to tylko sugestia, szybkość OmniAdd warto utrzymać bo na prawdę ładnie dodaje.

Ad8. Korzystam z tego synonimizera i rzeczywiście działa ładnie. Problem to fakt że szuka tylko zwrotów składających się z 1 słowa i odmienny format generowanych synonimów {słowo,słowo} a nie {słowo|słowo} ale to łatwo zamienić.

Pozostałe plany naprawdę super:) Czekamy wobec tego i nie marnuję więcej Waszego czasu:)

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

@Huggo jeśli chodzi Ci o masowe usuwanie zaplanowanych już pozycji w harmonogramie to nie. Dla tego zrobiliśmy dodawanie do bazy publicznej lub prywatnej jeśli ktoś nie chce dodawać do prywatnej.

Mały minusik jeśli ktoś posiada ponad XXX projektów i musi potem zmieniać bazę z publicznej na prywatną i na odwrót.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności