Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przemierzam się do Omni i teraz jestem na etapie namierzania optymalnego hostingu pod to narzędzie.

Chciałbym się zapytać jak Omni zużywa transfer i obciąża łącze.

Bo mam całkiem wydajny serwer używane głównie w sieci lokalnej, jednak podpięty do asynchronicznego łącza 8 mbit/512kbit upload.

W dodatku korzystają z niego jeszcze inne maszyny użytkowników.

Jak z obciążeniem łącza i transferem?

/l~~$

Jak z obciążeniem łącza i transferem?

Jak do tąd bez zmian, no może pzybyło z 30 projektów.

Pod tym względem to nie wiem czy znajdziesz coś wydajniejszego. Soft zapitala jak Kubica przed wypadkiem w F1, tu chłopaki z Omni świetnie sie spisali :peace:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Fatal error: Call to a member function fetch_assoc() on a non-object in /home/username/domains/seo.domena.pl/public_html/install_z.php on line 0

Panowie nie moge tego rozszyfrować.

Wrzucalem 3ma programami - zawsze w BINARY. I nie moge pozbyc sie tego błedu. Wszystko na serverze jest.

Co moze byc przyczyną ?

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

zajacgd dzięki za sugestie ale chyba lepiej trzymać się jednej tematyki. Trochę to bez sensu jeśli teksty "linkujące" są z tematyki np budownictwo, a teksty do "podlinkowania" są z branży finansowej. Ale to tylko moje zdanie.

Sugestia/propozycja. Może warto pomyśleć nad stworzeniem bazy tekstów do generowania opartych o daną tematykę? Teksty np byłby pobierane od użytkowników OmniAdd (oczywiście tych, którzy wyrażą na to zgodę) i z nich generowane byłby "tematyczne" teksty.

@nowyseo - No chyba czegoś nie rozumiesz w istocie podlinkowywania. Przecież tu nie chodzi o pozycjonowanie, ale raczej o zaindeksowanie wpisu linkującego, więc aż tak wielkiego znaczenie nie ma tematyka tekstu przeznaczonego do podlinkowywania. Ale jak wolisz tak ja to powiedziałeś - Twoja sprawa.

zajacgd mam wrażenie, że się nie zrozumieliśmy. Do podlinkowania mogę wykorzystać masę różnych narzędzi. Jeśli omni daje nam możliwość zrobienia czegoś lepiej niż np sypanie postami na forach czy walenie bezsensownych komentarzami na blogach, czy wstawianie linków niepowiązanych z tekstem arta to dlaczego z tego nie skorzystać? Jeśli omnitxt dałoby Tobie możliwość wygenerowania tekstu w konkretnej tematyce to byś z tego korzystał czy nie? Pewnie byłbyś bardzo zadowolony tak jak i ja oraz inni użytkownicy OmniAdd'a.

zajacgd zgadzam się z Tobą, że jeśli celem podlinkowania jest tylko indeksacja to tematyka nie ma znaczenia!

Przepraszam za odejście od tematu. Z mojej strony EOT.

Spokojnie - bez nerw :D Proponowałem takie rozwiązanie, bo to oszczędza czas. Powiem szczerze, że przy podlinkowaniu nie ma znaczenia czy post na blogu, profil na forum czy bezsensowny wpis w katalogu czy preclu. Patrząc z punktu widzenia osiągnięcia celu, a nie czy to porządne czy nie, czy to spamerstow czy nie. Zresztą zwykle nie zależy nam na istnieniu linków podlikowujących cały czas, bo to ma tylko ułatwić indeksację.

A co do tekstów - zapomnij, by automat mógł generować sensowne teksty w jęz. polskim. Nasz ojczysty jest zbyt dowolny i "nieuporządkowany", np. w przeciwieństwie do angielskiego, gdzie szyk zdania jest ustalony. Proponowana przez Ciebie baza tekstów tematycznych ma ten feler, że używane teksty szybko przestaną być unikalne, jeśli mają zachowywać jakiś sens. Bezsensowne teksty made by omnitxt, gdzie mieszane są bezładnie chyba akapity czy wręcz zdania, a jeszcze i synonimizowane, mają tę zaletę, że długo może generować tekst unikalny, choć - to prawda - bezsensowny.

No i tak w ogóle nic nie zastąpi tekstu przygotowanego przez istotę myślącą (bo niekoniecznie tylko przez człowieka :) ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności