Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@mj_2000 - konkrety proszę a nie ogólniki bo coś czuję że znów wina użytkownika

Na PW poproszę adres instalacji i hasło to się sprawdzi - inaczej nie ma o czym dyskutować

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Problem rozwiązany - adresy źle wpisane przez użytkownika, więc dodamy jeszcze do update wailidację tego co się wpisuje do bazy prywatnej bo nie można ufać że będzie poprawnie zawsze wszystko wpisane

Podsumowanie - wina 50% user zawalił z adresami URL my że nie daliśmy regułki sprawdzającej co się wpisuje do bazy !!! (format adresu musi być zawsze z https:// )

Dodamy sprawdzanie do tego update

PS: @sleaquit i po co dogadujesz jak się nie znasz na temacie i nie wiesz w czym jest problem ? - pisanie dla pisania raczej mija się z celem

Tak - zmieniliśmy cały system ponownego logowania do WP (publiczne i prywatne) przez dodanie kolejnych baz prywatnych ręczne logowanie mia się z celem dlatego przenieśliśmy to na automat który automatycznie się przeloguje na wszystkich WP raz dziennie (w planach dodanie sprawdzenia działania WP i jak będzie OFF podczas logowania się to zablokuje go w bazie żeby nie tracić czasu na te WP i odblokuje jak będzie działał)

Koniec z klikaniem "przeloguj" i nagłymi spadkami skuteczności do WP bo ciasteczka wygasły (dotyczy to tych co mało katalogują - osoby co mają duże obciążenie z takim problemem raczej nie miały jak się spotkać)

Potwierdzam to co jest tutaj wspomniane z tymi WP. W ramach ciekawostki sprawdzilem jak to wyglada u mnie z preclami i to na pewno nie jest problem adresow bez https://, bo ja dodalem prawidlowo adresy z https://, ktore mam w Publikerze pomyslnie zarejestrowane i dzialajace, a w Omni w bazie prywtanej w ogole nie idzie ich rejestracja.

Tak samo zreszta jest z normalnymi WP, gdzie nie moge przekroczyc progu 749 WP zarejestrowanych ze sprawdzeniem logowania. Mam uniklane IP na VPS, dopiero co przeniosiony Omni wiec nie moze byc mowy o banie. Probwalem tez z proxy i lipa.

Nie dziwie sie frustracji ludzi, bo od kad powstal OmniAdd to zawsze jest cos nie tak z tymi WP i nie ma aktualizacji lub tygodnia, zeby nie mial ktos z tym problemow. Ja sie zbytnio nie przejmuje, bo uzywam Publikera do tego celu, ale troche nie rozumiem, czemu od 2 lat nie mozna jakos tego porzadnie ogarnac i naprawic tak zeby wszystkim dzialalo ok.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Wyszła właśnie aktualizacja 5.2.2+. Zmiany:

* dodana możliwość skorzystania z bazy dla prywatnych Wordpress (w opcjach można sobie nazwać te bazy)

* nowy, automatyczny system przelogowania Wordpress (przelogowuje całą baze co minimum 24 godziny)

* nie pokazywanie na liście dodawania do harmonogramu katalogów które już w nim są (jak dodaliście webmini do harmonogramu dla danego projektu, nie będzie on już na liście do harmonogramu)

* poprawa dodawania katalogów do bazy danych (to o czym mowa post wyżej)

Dodaliśmy parę plików, jeśli ktoś będzie miał problem z automatyczną aktualizacją prosimy o aktualizacje z omnipanel.pl.

ps. Duża część precli w bazie to adresy typu 24.[miasto].pl co jakiś czas trudno się z nimi połączyć (wątpliwa jakość hostingu), w tym momencie jest właśnie ten czas.

@Carnagge prześlij mi proszę te adresy, sprawdzę to

@początkujący chmody katalogu, nie można utworzyć nowego pliku

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Aktualizacja zrobiona :)

Tylko co się stało z moją bazą prywatną WP teraz?:)

Chciałem powtórzyć próbę rejestracji :D

Przed aktualizacją statystyki wyglądały tak (marnie)

Oczekujących na logowanie lub rejestracje: 0

Oczekujących na e-maila: 806 [Ponów próbę] [Lista]

Wyłączona rejestracja: 540 [Ponów próbę] [Lista]

Inny błąd rejestracji: 4640 [Ponów próbę] [Lista]

Pomyślnie zarejestrowano: 917 [Lista]

Po aktualizacji :)

Oczekujących na logowanie lub rejestracje: 0

Oczekujących na e-maila: 0 [Ponów próbę] [Lista]

Wyłączona rejestracja: 0 [Ponów próbę] [Lista]

Inny błąd rejestracji: 0 [Ponów próbę] [Lista]

Pomyślnie zarejestrowano: 917 [Lista]

I odrazu korzystając "z okazji"

Znany wielu system do preclowania... potrafi dodawac do 1300-1500 WP, WP od nich wrzucone do PRIV bazy u mnie to wynik:

blisko 500 znajdowało się w publicznej bazie

blisko 400 znajdowało się w PRIV bazie

zarejestrowano w nowych...17 z tych pozostałych

Dodatkowo ostatnio pojawiło się parę świeżynek tu na forum i jak wyłapałem to sobie je zbierałem.. wrzuciłem 22 WP z tych świeżaków do PRIV bazy i nie zarejestrowało w żadnym :)

No ale po aktualizacji nie mam nawet co próbować ponownie:) bo nie ma na czym próbować ;)

Edyta: 2 użytkownik to samo po aktualizacji. Może niech się reszta wstrzyma do wyjaśnienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności