Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja mam skuteczność 23% dla Wordpresa. Co mozna zrobic żeby była większa skuteczność?
Załatwić sobie dostęp do prywatnej bazy WP. Innego wyjścia nie ma.

Jest inne.

1. Moje strony - Szczegóły - wordpress - wyczyść błędy

2. Moje strony - Harmonogram - wordpress

i tak kilka razy w o różnych porach, w różnych dniach.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zapuściłem teraz testową znów wersję jak ostatnio na omnihost.pl - czyli trochę pobanowane IP :D - dodawanie do bazy publicznej

Tak więc za jakieś 1 - 2 można spodziewać się kolejnego posta z zestawieniem

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Częściowo to rozwiązanie już jest jak rozpozna OmniADD że webmini nie przyjmuje artów (nie ma odpowiedniego pliku) przechodzi w tryb "wpisu" pomyślimy na rozwiązaniem automatycznym żeby zawsze próbował dodać wpis tak lub tak tyle że wydłuży to czas dodawania średnio o dwukrotnie, a sporo osób tylko dodaje jako arty np: JA :D czyli musi być to jako opcja - pomyślimy

Tak więc za jakieś 1 - 2 można spodziewać się kolejnego posta z zestawieniem

Dużo chyba zależy od czasu, w którym się to robi a konkretnie od kondycji/zadyszki serwerów gdzie stoją WP.

Wczoraj 1 przebieg około 300 dodanych na 1215 (tyle mam w bazie publicznej).

Dzisiaj 1 przebieg około 700 dodanych na 1215.

Po kilku "dogrywkach" 955 dodanych.

Ten sam program (po aktualizacji), ta sama baza.

Wczoraj wchodziło tragicznie, dzisiaj w miarę.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@kaiba - jedna opcje druga opcja trzecia opcja i mamy więcej if w kodzie niż samego kodu a każdy if to większe obciążenie / dłuższy czas wykonywania / większe szanse że coś się skopie dlatego ważymy tutaj każdy nasz ruch

@Mariusz - dokładnie tak jest jak mówisz 99% szansy na dodanie wpisu (nie licząc samego artykułu vs wtyczka wypiekacz) zależy od serwerów gdzie stoją dane WP i jakości połączeń

U mnie teraz 59.1% - przypominam że jest to instalacja na pobanowanym serwerze + co gorsza stoi w OVH (seo hosting)

f64862ecb1.png

Rejestracje zrobione kilka dni temu (dziś tylko postowałem pierwszy raz - testowaliśmy od razu auto logowanie się do WP i działa poprawnie sesje się pięknie trzymają)

OmniKomentator

Obok Listing przydałby się Czyść błędy dla kolejnych przebiegów.

Mam świeżą bazę po blaście z XR a efekt na dzisiaj 3300 dodanych na 7000 niedodanych.

A w te niedodane da się dodać :D

Pozdrawiam,

Mariusz

Ogólne staty nic nie mówią jaki jest aktualny stan rzeczy bo w jednym projekcie możesz mieć skuteczność 10 % w innym 90% i łączny wynik to 45%

Biała strona w logu znaczy że strona się nie wczytała / pad serwera / problem na łączu etc.

@Mariusz - komentator działa na WP jak wiemy i tam jak jest sporo spamu strony się wczytują bardzoooo długo co powoduje rezygnację z dodania wpisu i potraktowania go jako błąd (komentator najlepiej działa w godzinach nocnych) W planach jest mocna rozbudowa tego modułu (w końcu ludzie korzystają z tego dodatku - pierwsze testy na dobrej liście AA mają lepszą skuteczność niż SB w trybie szybkim na badanej liście o 7% przy 40 komentarzach w 30s - jak na php to boski wynik)

Wiem, że to wina stron z listy. To tak samo jak z WP w publicznej bazie. Ale jak się taką listę przeleci kilka razy to skuteczność rośnie.

Jedyne zastrzeżenie jakie mam to tempo - 10 tys leci przez kilka dni a zadałem mu 50 tys, co jest na jakieś pół miesiąca.

M

Dodamy do najbliższej aktualizacji czyszczenie błędów + postaramy się na zwiększyć szybkość silnika np przez możliwość wywołania tego crona kilka razy bez ryzyka powielania danych

PS: prześli mi proszę na maila imrozian ...... gmail ........ com taką "pewną" listę z 3 - 5k do testów szybkości jak mogę prosić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności