Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Do panelu będziemy wgrywać tylko stabilne wersje (czyli po wszystkich poprawkach zgłoszonych przez użytkowników)

Najpierw byla mowa, ze w panelu jest wersja z jednodniowym opoznieniem, teraz juz od 2 dni (a pewno dluzej) nie moge zainstalowac wersji najnowszej 5.2.4, bo nie ma jej w panelu, a przy automatycznej aktualizacji zle sie one robia i wole miec z panelu.

Dla mnie to jest troche nienormalne, ze mozna zrobic aktualizacje przez program, a z panelu juz sobie nie moge pobrac paczki i mam czekac nie wiadomo na co. Place za soft i tak samo jak innym tez mi sie naleza aktualizacje.

Jak chcecie tak robic to zrobcie to w najprostszy sposob - w panelu jest napisane, ze wersja stabilna to 5.2.3, a ponizej jest do pobrania wersja 5.2.4 z oznaczeniem beta, lub nawet wrzuccie ja na serwer, kazdy zainteresowany sobie recznie URL zmieni koncowke na 5.2.4 i bedzie mogl sciaganac.

Poza tym w ten sposob sie pokazuje, ze wszyscy co robia update przez dodawarke sa beta testerami i dopiero jak sie u nich nic nie spieprzy to dana wersja jest udostepniana w panelu...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Poza tym w ten sposob sie pokazuje, ze wszyscy co robia update przez dodawarke sa beta testerami i dopiero jak sie u nich nic nie spieprzy to dana wersja jest udostepniana w panelu...

Inaczej jest teraz :

1 - najpierw testujemy my + 3 beta testerów

2 - po ok 12 - 18h idzie na zdalną aktualizację (ta wersja powinna być stabilna)

3 - dodajemy nowe opcje / zmieniamy strukturę i wracamy do pkt 1

4 - nie mamy nowych zgłoszeń / zmian na dany update planowany dajemy na panel

Dzięki zdalnej aktualizacji możemy niemal natychmiast wyeliminować błędy jeśli coś zostanie przegapione - czego się nie da wykonać na paczce z panelu (jak widzisz od wydania wersji tylko na zdalną aktualizację nie ma problemów a dochodzą nowe opcje - dziś będzie 5.2.5 na zdalnej aktualizacji a na panel trafi wersja 5.3.0)

Na panele trafiają wersję pełne 5.2.0 , 5.3.0 , 5.4.0 itd na zdalną aktualizację trafiają wersje 5.3.x a do bety są wersję 5.3.0.x - do tych wersji ma tylko kilka osób dostęp

O zmianach już pisałem wcześniej po tym jak na panelu wylądowała trefna paczka

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Kojotek - Twoja argumentacja mnie nie przekonuje, bo nadal nie rozumiem, czemu wszyscy moga pobrac dana wersje, a ja nie. Z tego wynika, ze musze czekac, az 10 numerkow, bo nie moge pobrac, bo na panelu beda pelne numeracje, czyli teraz bede czekal do 5.3.0.

Bez sensu totalnie. Zglosilem blad dodawania do niektorych webmini. Agape odpisal mi, ze bylo jakies zabezpieczenie w nielicznych webmini i juz jest ominiete i teraz ja nie moge sobie pobrac tej wersji tylko bede czekal np. tydzien, az bedzie nowa wersja na panelu...

Rozumiem jeszcze jak bym cos wymyslal i nie chcial pobierac przez soft aktualizacji, ale po prostu ta meteoda czesto nie dziala i mimo, ze wszystko jest ok to aktualizacja sie nie wgrywa. Tak mialem jak trzymalem Omniadd na iSwift i tak mam tez teraz na VPS. Nie jestem jedyny, bo juz kilka osob tu pisalo, ze im tez nie dzialaja te automatyczne aktualizacje.

Proponuje wiec zrobic tak jak mowie i udostepniac w panelu oprocz wersji stabilnej tez wersje beta.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Nie mam zadnego bledu - wszystko robi sie ok. Ale np. jak mialem na iSwift to jak byla poprawka wprowadzajaca omnichecker to mimo, ze aktualka poszla ok, to nie mialem tego w zakladkach - ktos na forum tez mial taki problem. Dopiero instalacja z panelu pomogla.

Tak samo przy ostatniej krytycznej aktualizacji. Juz mialem Omni na VPS - aktualka poszla bez problemu, a do Webmini nadal zle dodawal. Zrobilem po 1 dniu aktualizacje z panelu i do webmini zaczal dodawac bez bledow.

W obu przypadkach oczywiscie pokazywal tez, ze mam zainstalowana najnowsza wersje - zarowno w zakladce z aktualizacja jak i w zakladce opcje.

Najgorsze jest wlasnie to, ze wszystko wyglada ok, przy tej aktualizacji automatycznej, a moze sie okazac, ze wcale nic sie nie zaktualizowalo. Dlatego ja juz wole ich nie robic i sobie aktualizowac z panelu, bo mam 100% pewnosci, ze sie wgralo. Nie jest to tylko moj problem, bo juz byly takie posty na PiO, ze aktualka wprowadza konkretnie nowa funkcje i po automatycznej aktualizacji nic sie nie zmienia - wtedy to wlasnie latwo wykryc.

Mysle, ze tez z tego powodu ludzie moga miec problemy i Ty piszesz, ze Ci rejestruje iles precli na najnowszej wersji, a ktos robi od 10 wersji aktualizacje automatyczne i tak naprawde jest 10 wersji w plecy i mu zle dodaje, a niby ma najnowsza wersje.

Ja robie same automatyczne ... skutecznosc mierzona przez export "dodanych" linkow i potem sprawdzenie ich SB daleko odbiega od tego co podaje w tabeli % Omni.

Raz jeszcze zapytam:

Jak jest liczona skutecznosc dodawania dla list publicznych WP?

Kupie zaplecze pod SWL'e, a najchetniej całe konta. Propozycje na PM.

@Carnagge - tu mi przychodzi pomysł żeby dodać sprawdzanie sum kontrolnych plików które są aktualizowane - rozwiąże to problem czy oby na pewno wszystko działa poprawnie

@Moxo - przecież sprzedajesz OmniADD i go podobno nie używasz. Normalnie jest liczone ilość zarejestrowanych wp przez ilość dodanych wpisów = % skuteczności ( w % skuteczności nie wliczamy głupoty użytkowników czy też wymagań jakie stawiają WP )

1. sprzedaje, jak najbardziej - nie potrafie sie do tego przekonac

2. staram się używać, ale patrz pkt 1 ...

Dla przykładu oto pozycje 4-8 z listy dodanych wpisow do publicznej WP, oznaczone jako OK

https://mojacalifornia.pl/wordpress-2.7-pl-xxl/?p=281490

https://www.pozycjonowanie.elblag.pl/?p=141475

https://www.bloczek.informator.rzeszow.pl/?p=63555

https://www.tlumaczukrainskiego.dobrytlumacz.net.pl/?p=125754

zaden z nich nie zawiera wpisu.

Jak to jest liczone? Jako dodany wpis? Na jakiej podstawie?

pomysl Carnagge'a z umieszczeniem wersji stabilnej i niestabilnej jest dosyc dobry

mi rowniez automatyczna aktualizacja nie do konca dziala poprawnie, jezeli dorobisz sumy kontrolne pozwoli to dodatkowo wykryc w czym w takich wypadkach moze byc problem - a i pewnie od razu wyeliminujesz te osoby ktorym zapomni sie wgrac binarnie... - same plusy :P

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

@Moxo - dodajesz ciulowe artykuły więc twoje artry lecą do "kosza" / szkic - zażalenia do siebie i admina że wtyczka wypiekacz jest zainstalowana (albo lepiej do siebie że za bardzo spamujesz :P ) - temat już tyle razy wałkowany że już mi się nie chce powtarzać po raz kolejny - taki wpis omniadd uznaje za poprawnie dodany bo wina nie leży po stronie oprogramowania ale użytkownika (opcja 2 bardzo rzadko dany WP jest moderowany i wszystkie wpisy lecą jako szkice do czasu akceptacji przez moderatora)

@sleaquit - systemu dystrybucji nie zmienimy bo dopiero co to zrobiliśmy i działa wyśmienicie. A sumy kontrolne wydają się genialnym rozwiązaniem i prostym do wykonania

Rozumiem, czyli dostaje info o dodanych poprawnie artykułach mimo ze nie sa dodane. Niezły fjuczer.

Poza tym gdybys zajrzal w te linki zanim napiszesz cokolwiek, to moze nasuneły by ci sie inne wnioski, niz standardowy ze to wina uzytkownika.

Pozdrawiam

Moja wina że WP nie działa poprawnie ? Programu wina że WP nie działa poprawnie ? Czy wpis został dodany ? - jeśli umiesz odpowiedzieć na te pytania to super jak nie to masz pecha

Po to masz darmowy program żeby sobie sprawdzić gdzie są linki widoczne.

Jak najbardziej, teraz wszystko jasne.

To co jest skutecznością podawaną w procentach w OmniAdd to jest ZAKŁADANA skuteczność, która nie ma nic wspólnego z tym gdzie i ile linków zostało umieszczonych. Tak samo jak raport dodanych wpisów.

Ja sobie napisałem "wyciągarkę" dodanych wpisów z WP, bo rzeczywiście z tymi raportami to różnie bywa. Dziś trafiłem np, na pozycję, która wyświetlana była na czerwono i nie zawierała adresu, a wpis się tam dodał...

PS. Nadal nie dodają mi się wpisy do moich WP, a ostatni update podobno to rozwiązywał. Od razu dodam, że robiłem autoatualizację, ale bez sensu jest zakładać, że ona nie działa.

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności