Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Twoim problemem zajmował się aq wiec najlepiej z nim na PW załatwić temat i sprawdzi się co jest nie tak u Ciebie. Obecnie pracujemy nad dodawaniem przez XML-RPC do WP tam gdzie to możliwe oczywiście - z naszych testów wynika że na blogach z tą opcją szybkość dodawania jest dużo większa (jeszcze sprawdzamy czy przypadkiem ta metoda nie omija wypiekacza)

Duży update na poniedziałek jest zaplanowany

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przydałaby się możliwość czyszczeni błędów dla każdego projektu oddzielnie a nie jak ma to teraz miejsce na samym dole pod wszystkich naraz. Boję się, że uruchomienie takiego czyszczenia przy kilkuset projektach spowoduje mielenie nieaktywnych katalogów przez parę dni zanim znów zacznie coś dodawać.

Przecież masz czyszczenie błędów dla każdego typu katalogów w każdym projekcie oddzielnie.

Pozdrawiam,

M

Edycja

Moje strony - Szczegóły - typ katalogu - Wyczyść błędy (nad spisem).

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Przecież masz czyszczenie błędów dla każdego typu katalogów w każdym projekcie oddzielnie.

Pozdrawiam,

M

Edycja

Moje strony - Szczegóły - typ katalogu - Wyczyść błędy (nad spisem).

Zgadza się mamy. Tylko czyszczenie poszczególnie dla 9 rodzaju katalogów przy powiedzmy 10 projektach czyli 90 kroków (robota na kilkanaście minut przy szybkim łączu i serwerze). Myślę, że przeniesienie przycisku "czyść" z podsumowania tabeli "błędy" i umieszczenie obok każdego projektu zaoszczędzi sporo czasu.

Zgadza się mamy. Tylko czyszczenie poszczególnie dla 9 rodzaju katalogów przy powiedzmy 10 projektach czyli 90 kroków (robota na kilkanaście minut przy szybkim łączu i serwerze). Myślę, że przeniesienie przycisku "czyść" z podsumowania tabeli "błędy" i umieszczenie obok każdego projektu zaoszczędzi sporo czasu.

Moja propozycja była taka - myślę że lepsza - czytaj posty :)

"Przy każdym projekcie umieścić przycisz tz. ptaszka a na końcu możliwość masowego Usunięcia/Wyczyszczenia błedów - to dla "Moje strony" a dla "Harmonogramu" - Masowe: Usunięcie/Pausa/Wznowienie (oczywiście dla zaznaczonych projektów). "

Pozdrawiam...

Kolega odpowiada nie spojrzawszy jak to działa. Dlatego informuję, że wystarczy 10 kroków. Łopatologicznie:

- Szczegóły - wybieramy Podsumowanie

- teraz, jak lubisz, to możesz poklikać przy każdym typie katalogów

- ale jeśli chcesz wszystko wyczyścić, to prościej w pierwszej z prawej strony kolumnie, na samym dole, jest magiczny link - Wyczyść wszystkie błędy

A jeśli to nie o to chodzi, to może trochę trzeba wyraźniej wyartykułować, co boli ;)

Dlaczego w LinkPremium nie można dodawać do WebminiPRV?

dokladnie, mialbym tez sugestie odnosnie poprawy tego modulu

aktualnie lista rotuje nie zwazajac czy katalog dziala czy nie co nie sprawdza sie przy imporcie obszernej liscie linkow z pliku - po prostu niektore linki przez niedzialajace katalogi wogole sie nie podlinkuja

mozna dorobic formularz aby byla alternatywa do importu linkow z pliku? - bo majac np 1k linkow do podlinkowania trzeba w ciul projektow a do kazdego aktualnie trzeba dawac osobnie przygotowany plik z linkami... - formularz rozwiaze ten problem

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Mam problem przy zmianie lub usunięciu opisu w istniejącym projekcie.

Gdy klikam czerwony krzyżyk przy opisie i zapisuje zmiany, opis nadal pozostaje niezmieniony.

Muszę tworzyć nowy projekt jeśli chce się pozbyć starych opisów. W czym tkwi błąd?

Blog komputerowy - Masa użytecznych porad, ciekawostki i eksperymenty.

Naprawa laptopów - profesjonalny serwis, naprawa płyt głównych, reballing, BGA.

OK - sprawdzimy

Dziś zastartowaliśmy porównanie OmniADD z Publikerem w ramach testu skuteczności dodawania (zdradzę tylko tyle że ubaw na maxa mam z tym publikerem szczególnie w kwestii szybkości 3.78 linka na minutę do webmini - wszystko zostanie ładnie opisane co i jak)

Jak ktoś ma ochotę może już się zapoznać z wczesną wersją (nie skończone) publikacji na temat porównania OmniADD z Publikerem. Dokument nie jest skończony - niestety dalsze informacje zostaną dodane jak publiker łaskawie ruszy dalej bo jest tragicznie wolno

Link do doc: Poprawiona wersja zestawienia dodawarek

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie proszę pisać na PW lub GG

PS: Edytowałem linka (poprawiona wersja ale nadal nie ostateczna)

Twoje porównanie na samym początku zawiera błędy/niedopatrzenia

1) U Ciebie wskazuje 350 aktywnych wp

a u innych

przechwytywaniefa.png

2)

Publiker v2 niestety nie daje nam możliwości łatwego sprawdzenia ile wpisów posiadamy z określonej platformy w naszym przypadku WP

Dla chcącego nic trudnego, kopiujesz grupę i w jednej ustawiasz aby dodawał do Webmini, a w drugiej do WP 15s roboty

Dodawanie jest do webmini (wp zostało wyłączone do wszystkich WP już dodał min 1 raz)

Najpierw piszesz że się nie da a potem jednak się da ;)

3)

Kolejnym krokiem było usunięcie duplikatów domen (Publiker niestety dodaje po kilka razy 1 wpis do tego samego wordpressa w ten sposób nabija staty)

Wystarczy zaznaczyć opcję "wysyłaj pojedynczy tekst tylko jeden raz do precla"

4)

OmniADD dodaje wpisy do moderowanych WP które zwracają inny adres niż będzie miał artykuł po akceptacji (jeśli zostanie zaakceptowany)

A publiker ma możliwość ustawienia za jaki czas ma sprawdzić czy wpis został opublikowany

Jak będę miał czas to pokażę Ci że może i Ty masz więcej dodań na 4,5h, a ja Ci pokaże więcej w ciągu 5 dni.

P.S. 08.09.2011 rozpocząłem test szybkości publikera po aktualizacji 2.5.1, przechodząc do sedna dzienne dodawanie 500, od 08.09 15:55h do 10.09 18:18h dodał do (WP+WebMini) 557, brak duplikatów, odnaleziono linków 543 z czego 10 zawierało error, 4 nie odnaleziono sprawdzane scrapebox wersja 1.15.25

Twoje porównanie na samym początku zawiera błędy/niedopatrzenia

To po pierwsze...widać nie znasz (Kojotek_OX) na tyle tego narzędzia żey robić porównania.

A druga sprawa jak takie porównanie może być obiektywne...to tak jakby coca-cola robiła własne prównanie z pepsi ;)

Zajmijcie się lepiej rozwojem programu wyjdzie to wszystkim na dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności