Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Gibon - mój test nie zawiera błędów żadnych natomiast twoja wypowiedź jest błędna

1 - pokazujesz staty nie istniejących już domen

2 - pokazujesz staty które nie są przez publikera odświeżane

3 - pokazujesz staty starej instalacji publikera

4 - założenie podstawowe mówi że test jest robiony na nowych kopiach (też mogłem wziąć starą kopie OmniADD i porównać ją z publikerem gdzie mam dodań do WP na poziomie 6 000 !) - więc proszę nie mieszaj jak się nie znasz na temacie

5 - nie mogłem porobić 2 projektów w publikerze bo tyle samo musiał bym zrobić w OmniADD (założenia podstawowe 1:1 bez wykorzystywania specjalnych funkcji danych programów co by zafałszowało wynik)

6 - omniadd od razu dodaje do moderowanych wp i zapisuje takie dodanie (widać to na statach) a u publikera niestety nie da się tego potwierdzić

@bkartol - myślę że co robimy z czasem to nasza sprawa prywatna ;) - a tak swoją drogą jak można pisać soft jak się nie zna konkurencji ? (pomyślałeś może o tym że takie testy się zawsze robi i każdy szanujący się producent dowolnego oprogramowania robi testy / audyt konkurencji ? - ja po prosty tym razem zrobiłem to w ładnej formie do publicznego wglądu od całą filozofia)

Wiem że wynik testu może boleć fanatyków publikera że to świetne narzędzie, a ja się odważyłem pokazać prawdziwe oblicze tego narzędzia i wytknąć poważne problemy jakie w nim są ale to już nie mój problem bo to jest wiadome od bardzo dawna, a sam producent nic z tym nie robi ;)

@davit - co do samych wymogów do stawiania WP nie będziemy dawać tutaj prosta zasada będzie panować - jak ktoś postawi prywatne WP na syfie to nikt tego nie kupi mu (dostępów) więc tak myślę że rynek sam tutaj ukierunkuje min. wymagania

Kolejna wersja dokumentu dostępna jest tutaj: https://www.t2b.pl/OmniADD-vs-Publiker.pdf - jeszcze nie jest to ostateczna wersja (ortografia i gramatyka do poprawy ;) )

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

pięknie wypunktowane wady publikera ale nikt już nie wspomina(oczywiście założenia testu są inne) o tym ile czasu zajmuje ustawienie 400 projektów w omni(licząc w zestawach tematycznych po kilkadziesiąt linków). Posiadam oba narzędzia i do dopalenia wpisów z blogów czy zaplecza w omni to męczarnia bo ustawienie kilkuset adresów do podlinkowania w omni zajmuje kilka dni, no chyba ze ktoś da radę przez kilka godzin kopiować opisy z projektu do projektu. Ogarnąć kilkaset stron w omni to też wyczyn bo wszystko jest na kupie.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Kojotek, to rzeczywiście jest Twoja prywatna sprawa, choć ją opubliczniasz. Nawet nie pozwolę do siebie dopuścić myśli, że robisz to z jakichś "interesownych" czy "niecnych" celów, ale to niestety tak wygląda. Wybacz, powiem wprost - dość niespecjalne wrażenia pozostawia, bo jesteś tutaj stroną. Jeśli ma się do dyspozycji soft b.dobry, to takich porównań nie trzeba robić, szczególnie do softów uznawanych za tak słabe. Wierzę, że robisz to w dobrej wierze i starasz się obiektywnie dobrać kryteria, ale to się nigdy nie uda, dlatego, że jesteś stroną, więc podświadomie... Jedynym sensownym porównaniem byłoby zrobione niezależnie, z niezależnie dobranymi kryteriami. Np. szybkość - z charakteru i specyfiki softu porównanie szybkości dodawania np. w odcinku godzinnym jest bezsensowne. Dzienne - to może owszem. Jeszcze by się znalazło parę rzeczy...

TYLKO PO CO TO?! NIC TO NIE DAJE! Jeśli porównanie tak jest do przodu dla OmniAdd, to ono jest bezużyteczne, bo wszak nie pokaże jakie braki ma OmniAdd i o co powinno się poszerzać. Jedynie wywoła nikomu niepotrzebną i nic nie dającą "dyskusję"

@petro - bez jaj dodanie projektów i wystartowanie wszystkiego w OmniADD zdecydowanie mniej czasu zajmie niż ta sama czynność w publikerze. A do tego co ty chcesz zrobić polecam opcje LinkPremium zamiast spamować na maxa - dzięki takim osobą jak Ty właśnie baza publiczna pada

kopiować opisy z projektu do projektu

Publicznie bym się nie przyznawał do takiego czegoś że robisz - bo jesteś w tym przypadku niepożądanym pasożytem korzystającym z dodawarki i robisz nam wszystkim kuku

PS: W niedalekiej przyszłości OmniADD będzie miał zabezpieczenie na takie osoby jak Ty i nie uda Ci się już spamować w ten sposób jedną treścią

@zajacgd - pokazuje braki które w kolejnej wersji będą poprawione :) - nie dotyczy to tego co jest opisane ale samej funkcjonalności oprogramowania (mam tu na myśli wprowadzenie rozpoznawania które precle pozwalają na dodawanie przez XML-RPC i skorzystanie z tej funkcji z automatu - u publikera trzeba to robić ręcznie, u nas będzie automat za to odpowiadał) - co jeszcze bardziej przyspieszy działanie softu i poprawia skuteczność dodawania) , kolejne będą w kolejnych wydaniach (teraz już od wczoraj na beta testerzy testują tą opcje i po aktywacji tego utyskujemy kolejne 200 wp z którymi nie radził sobie OmniADD)

Tak więc jak widzisz dla nas ma to bardzo wymierną wartość i dla końcowego użytkownika.

Co do stronniczości to bez sensu było by robienie audytu gdybyśmy mieli fałszować wyniki oraz nikt by się pod tym nie podpisał ! - ja się podpisuję i twierdzę że jest zgodny w 100% ze stanem faktycznym jaki jest w tym momencie (na dzień publikacji raportu czyli 11/09/2011) - myślisz że pozwolił bym sobie na ściemę i zaryzykował wtopę ?

W publikerze ustawiasz projekt i do niego wrzucasz hurtowo adresy do linkowania, faktycznie stworzenie projektu zajmuje te 5 minut więcej, dla projektu jednej strony omni jest szybszy, przy 100 adresach nie ma nawet co porównywać. Nie dowierzasz? zrób test na dodanie kilkuset stron podzielonych tematycznie na grupy.

Robię wszystkim takie kuku wg rady agape, który jest współautorem, właścicielem?

...DUŻO lepiej skopiować opisy i utworzyć nowy projekt....

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry917584

Już to widzę jak wszyscy korzystający z omni i do każdej zapleczówki piszą po 10-15 opisów unikalnych opisów, ludziom się nie chce do SEOkatalogów pisać unikalnych a co dopiero do automatu. Nigdzie nie napisałem, że linkuje z jednej treści, wspomniałem o kopiowaniu opisów a nie opisu więc porównywanie do pasożytów sobie daruj.

edit:

Oba narzędzia są dobre a Twoje porównania to mydleniu oczu.

A gdyby ktoś Ci powiedział skocz w ogień - skoczył być ? W tym samym poście też jest powiedziane że można skorzystać z OmniTXT więc .... - może jakość dla czytającego jest hmmmm .... co nie zmienia faktu że lepsze to niż 100x to samo walić

I jak już powiedziałem wcześniej skorzystaj z LinkPremium - ta opcja jest właśnie stworzona z myślą podlinkowania swoich wpisów lub zaplecza na masową skalę

Nie, nie skoczyłbym, chodziło mi o to że sami polecacie takie rozwiązanie a gdy napisałem, że tak robię to zostałem zwyzywany od pasożytów. Przyjrzę się opcji LinkPremium, dzięki.

Jak już wspomniałem oba produkty są dobre ale robienie porównań przez Ciebie czy publikera nie ma sensu bo nie będą obiektywne, bo swoje wady zamiecie się pod dywan.

@petro - agape oberwie za to w poniedziałek jak wróci do roboty za tak debilne pomysły i sugestie

Odstępując od spierania się czy tak czy tak działa ta czy tamta dodawarka fakty są takie Publiker obsługuje ledwo 400 Webmini a reszta to sztuczne staty - i tego nie da się obalić ! - powód jest prosty Publiker nie potrafi obsługiwać logicznych pytań czyli v2 i v3 są przez niego nie obsługiwane (zacofana technologia) amen. Taki test może zrobić każdy sobie sam kto ma publikera i się przekona na własnej skórze. Powód dla którego zdecydowaliśmy się na takie zestawienie i podanie tego do publicznej wiadomości jest jeden - kilka osób zabrało głos że publiker lepiej dodanie niż OmniADD i udowodniłem że jest to bzdura więc jak ktoś znów mi powie że lepiej dodaje to go odeślę do raportu opracowanego prze zemnie. A może ktoś inny się też pokusi o zrobienie podobnego testu i podzieli się wynikami z nami ? Jedno tylko założenie musi być spełnione (OmniADD i Publiker) muszą być nowymi instalacjami

Proponuję dodać opcję włącz/wyłącz proxy dla konkretnego projektu.

Pozwoli to na jednoczesną pracę z projektami dobrymi i takimi gdzie teksty są np. z omnitxt.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności