Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe, bo u mnie (przy samym OmniADD - 1 projekt) wykres z 24h wygląda tak:

controlpanelr.png

Może to przez rejestracje w WP?

Edit: brak wykresu w danym okresie to wykonany przeze mnie reboot (serwer osiągnął full ramu)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Również uważam, że listę freeglobesów w bazie trzeba by jakoś poddać moderacji. Obecna liczba 1855 katalogów opartych na tym skrypcie to w większości zagraniczne katalogi francuskie i angielskie, które nie przyjmują polskich stron, malutki jest procent tych co przyjmą i wygląda to komicznie, przykładowy katalog. Dodatkowo setki maili które przychodzą tylko od tych skryptów albo potwierdzające dodanie albo informujące o odrzuceniu bądź dodaniu (znikoma ilość).

Drugą kwestią którą chciałbym poruszyć czy jest możliwość wprowadzenia opcji dodawań równoczesnego zarówno jako strony i artykułu do katalogów webmini, takie rozwiązanie jest stosowane w publikerze. Obecnie jest do wyboru: dodawanie artykułu lub strony, takie rozwiązanie gdzie teksty z precli były by wykorzystywane do artykułów zwiększyło by moc omni, a równocześnie normalnie by dodawało jako strony.

Drugą kwestią którą chciałbym poruszyć czy jest możliwość wprowadzenia opcji dodawań równoczesnego zarówno jako strony i artykułu do katalogów webmini, takie rozwiązanie jest stosowane w publikerze. Obecnie jest do wyboru: dodawanie artykułu lub strony, takie rozwiązanie gdzie teksty z precli były by wykorzystywane do artykułów zwiększyło by moc omni, a równocześnie normalnie by dodawało jako strony.

Fakt, przydałoby się takie rozwiązanie.

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

@tomek_25 Tylko czy jest sens dodawania do tych zagranicznych gdzie może 2 % przyjmie wpis, czy dla tych 2 % warto zaśmiecać te katalogi, które nawet nie wyświetlają poprawnie polskich znaków i prędzej czy później wyszukiwarka je po prostu zbanuje. Sfrustrowani administratorzy tych katalogów mogą np. wysyłać spam raporty co dla nie których polskich stron może się skończyć wykluczeniem z indeksu.

Ponadto wcześniej gdy były same polskie katalogi w bazie większa uwagę zwracałem na potwierdzenie dodania wpisu, teraz przy takiej bazie zagranicznych freeglobesów tą czynność sobie odpuściłem, nawet zrezygnowałem z podawania normalnego maila bo jednak 1000 wiadomości mailowych przychodzących jest zabójcza do przeglądania.

Seowin - kwestia wpis czy artykuł w webmini była już poruszana (nie potrafię wskazać gdzie :D), ale na tamten czas nie było o tym mowy ze względu na dodatkowe zapytanie do bazy.

Seowin - kwestia wpis czy artykuł w webmini była już poruszana (nie potrafię wskazać gdzie :D), ale na tamten czas nie było o tym mowy ze względu na dodatkowe zapytanie do bazy.

Ja jestem za brakiem wyboru i dodawaniem jako strony i artykuł obie rzeczy się nie wykluczają, zawsze to więcej linków wtedy opisy do blogów szły by do artykułów, a opisy zwykłe do webmini. Po co rozstrzygać co jest lepsze, dodawanie jako strony czy artykuły jak można dodać tu i tu :D

Wyszedł nowy update - wersja 5.2.10+. Zmiany:

* dodany kanał OMNI RSS prezentujący przydatne informacje na temat pozycjonowania oraz optymalizacji (https://optymalizacja.edu.pl)

* poprawa przy zapisie wersji wordpress w zakładce dostępy

* dodano możliwosć wyboru z harmonogramu WebMini prv oraz MocneLinki prv przy opcji LinkPremium

* dodanie sprawdzania przy dodawania precli czy adresy nie znajdują się w bazie tymczasowej

Aktualizacja dostępna z auto aktualizacji oraz z forum omniadd.pl

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

ja zauważyłem że w harmonogramie np " WebMini" pozostało 4452, i omija w ogóle webmini - tryb dokładny, logi czyszczone.

OmniPress - niby działa ale połowa katalogów nie działa więc baza jest znikoma - ok 140 katalogów - poprawnie dodanych tylko 60. Reszta nieaktualna.

Jak na razie można polegać tylko na WP chociaż tam za akceptacją wpisów na niektórych blogach można się nie doczekać.

Cienko.

Fajno jest z tą aktualizacją, ale:

Błąd aktualizacji. Nieprawidłowa suma kontrolna ściągniętej paczki, spróbuj jeszcze raz.

;)

ps. Spróbowałem jeszcze nie raz :) ale efelt taki sam. I to na różnych serwerach, więc coś tam wam się wywaliło.

U mnie niestety to samo...

U mnie też ten błąd:

Błąd aktualizacji. Nieprawidłowa suma kontrolna ściągniętej paczki, spróbuj jeszcze raz.

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

Ten blad to chyba nie jest blad. Kiedys pisalem, ze mozna zrobic aktualizacje i niby wszystko ok, a ona i tak nie zostala wgrana. Mialobyc wprowadzone sprawdzanie sumy kontrolnej - jezeli ktos ma ten blad to musi robic aktualizacje recznie, bo automatyczna faktycznie nie dziala.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności