Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj z rana dostałem OmniAdd :) Bałem się, że dłużej to będzie trwało.

I od razu zdziwienie - dlaczego OmniAdd nie wspiera php 5.3? Mam dedykowany z FreeBSD i od tego miesiąca port php52 zostanie całkowicie usunięty i nie będzie wspierany. Wiem, że na naszym poziomie królują Ubuntu i inne Debiany, a tam pewnie dalej używa się php52, ale myślałem, że OmniAdd to soft dla profesjonalistów, a tu taki kwiatek ;)

===>   NOTICE:

This port is deprecated; you may wish to reconsider installing it:

PHP 5.2 series is not supported anymore, migrate now.

It is scheduled to be removed on or after 2011-10-14.

EDIT

Zend nie działał z moich xcache - jakby ktoś też miał taki problem.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Napisałem "naszym poziomie", więc daruj sobie z tymi pro ;) Skoro powstaje beta to super. Byle tylko to zostało zaimplementowane do użytkowej wersji jak najszybciej, bo w przeciwnym wypadku każdy użytkownik BSD będzie musiał ręcznie łatać każdą dziurę w php ;)

Edit

Porzuciłem próby odpalenia omniaddera na FreeBSD. Zend nie wspiera FreeBSD. Zainstalowałem to stare php52 + zendoptimizer, ale apache się wywalał przy instalacji addera. Na szczęście mam jeszcze konto na linuxpl.com

Edit2

Program zainstalowany, odpalony pierwszy tekst "na byle jak", żeby potestować. Muszę pochwalić program za bardzo intuicyjny, prosty interfejs - całkowite przeciwieństwo tego z Publikera. Logi także są o wiele lepsze - wiadomo gdzie wpisy są dodawane, który precel nie przyjmuje itp. Nad każdym katalogiem ma się kontrole, w przeciwieństwie do konkurencji. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.

Mam też sugestię odnośnie synonimów - fajnie by było jakby dało się samemu je konfigurować, każdy ma swój styl pisania, a do tego niektóre tematyki mają zupełnie inne synonimy niż te które proponuje program.

Druga sugestia - zrobiłem błąd w synonimach {1|2}|3} prgoram powiedział mi tylko, że gdzieś jest niedomknięty nawias, mógłby powiedzieć po jakim ciągu znaku jest on niedomknięty - wtedy łatwiej by było znaleźć :)

osoby odpowiedzialne po stronie OmniADD za bazę katalogów proszę o bardziej szczegółowe aktualizacje gdyż już w raportach widać że nie są dodane od razu po tym jak link wygląda np. "adres strony /?p=119905" wpisy gdzie faktycznie zostały dodane link generuje jako tytuł a nie cyfry - jest z tym wiele pracy i mimo statusu ustawionego jako liczba udanych dodań, a nie tylko prób skuteczność dodatkowo spada o co najmniej 30%

Przykład: Udanych dodań 371, po eksporcie linków i selekcji faktycznie istniejących wyszło 178 poprawnie dodanych. :)

osoby odpowiedzialne po stronie OmniADD za bazę katalogów proszę o bardziej szczegółowe aktualizacje gdyż już w raportach widać że nie są dodane od razu po tym jak link wygląda np. "adres strony /?p=119905" wpisy gdzie faktycznie zostały dodane link generuje jako tytuł a nie cyfry...

Ależ kolego - dodało, tylko że do szkicu ;) Raczej sprawdź jak robisz te teksty, bo wypiekacz taki tekst nie spełniający ustawionych warunków wrzuca zwykle do szkiców i nigdy nie jest publikowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności