Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Po roku czasu od debiutu dodawarki się obudziliście, chociaż w temacie dot. ver.4 identyczne zagadnienie zostało podjęte i upadło. @Kojotek jeśli miał wrażliwe dane zobaczyć już to zrobił. Mleko się rozlało dawno temu, tylko teraz nadskakujecie idąc za ciosem wzorem innych wątków dot. jego osoby.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzisz Remiss, gdyby to było znane publicznie wszystkim lub zapisane na stronie OmniADD na zasadzie: "Mamy dostęp do waszych danych", pewnie bylwersacja była by mniejsza bo kupując liczysz się z tym że masz backdora. To coś jak z xrumerem którego instalujesz na virtualce czy VPSie bo nie ufasz producentowi na tyle żeby wierzyć że te wykrywane trojany i keylogery to tylko "false alarm".

Ja o tym nie wiedziałem. Choć w sumie i tam mało co mam na OmniADD z projektów to i tak uważam że tego typu informacje powinny być wyrażnie zaznaczone, szczególnie kiedy się działą w branży i sprzedaje oprogramowanie konkurencji. Ciekawe jaka afera by wynikła gdyby firma rozprowadzajaca załóżmy oprogramowanie dla biur maklerskich działała na tym samym rynku i miała podobnego backdora. To są bardzo ważne dane. Kto jest naszym klientem, jakie strony i gdzie pozycjonujemy, jakie posiadamy zaplecze, etc. Czy jest to celowe działanie kryte przez "pomoc zdalną" czy niesamowita głupota to nie nam oceniać, ale same domysły jakie tutaj padaja nigdy nie powinny paść. Zakodowanie oprogramowania pod grożbą jakiś horendalnych kar - zamyka usta tym co wiedzą o procederze. Udział autora oprogramowania w grupach typu HACKSEO podsyca domysły.

Kupie zaplecze pod SWL'e, a najchetniej całe konta. Propozycje na PM.

Autor skryptu może potencjalnie uzyskać dostęp do danych użytkownika, mechanik może potencjalnie popsuć hamulce w aucie a lekarz może potencjalnie zaszyć nam nożyczki w brzuchu. Ale czy to powód żeby im nie ufać? Polemika chyba nie ma sensu.

Pozdrawiam

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

kIF - a co chciałeś w tej swojej zadętej i nie wiadomo o czym wypowiedzi. Mówisz, że ktoś z ty znanych już to robił? Bo jak nie, to nie wiem po co takie zadęcie. Chyba, że kaznodzieją jesteś...

A tak w ogóle dyskusja właściwie o niczym. Jak ktoś ma wątpliwości co do softu i swojego bezpieczeństwa, to nie musi z niego korzystać. A tak w ogóle, jak ktoś się boi o swoje zaplecze, to bardziej bać się powinien nie omniadda, ale tego, jak skonfugurował i chroni swoje serwisy, hosting itd itp.

:puknijsie: Percepcja widzę nie proporcjonalna do słowotwórstwa :) Ale oczywiście - co autor przez to chciał powiedzieć i po co. Bo wybacz - Twój tekst jest tak ogólny i tak nie wiadomo do czego, że warto się dowiedzieć jak to się ma do jakichś konkretów w tym wątku poruszonych. Bo ja też mogę np. powiedzieć, że lepiej mieć dobry soft niż zły, tylko co to wnosi :)

Moxo - przerwij to. Jak praktycznie nie używasz omniadda, to po co ta czcza gadanina. Widzę te mielenie od jakiegoś czasu i generalnie nawet nie próbowałem wypowiadać się. Ale to już się robi co najmniej nudne. Nie masz zaufanie - nie korzystaj. Jakoś inni problemów nie mają. A Twoje jakoś mi się widzi, że raczej natury teoretycznej i hipotetycznej. Boisz się kary 50k - to nie trzeba było kupować. Jak nie wiedziały gały, co brały, to są same winne. Ja o tym wszystkim co Cię boli wiem i jakoś mi to właściwie nie przeszkadza. Oprócz oczywiście padów serwera i takich tam, ale w większości są powodowane przez update'y, po których pojawiają się nowe funkcje lub poprawki do już istniejących.

Wyszedł update do 5.2.15+ Zmiany:

* poprawa dodawania do Wordpress

* poprawka pliku czyszczącego logi

* możliwość wyłączenia powiadomienia o wiadomościach z kanału rss

* możliwość wyłączenia zdalnej diagnostyki

Jeśli ktoś ma problem z aktualizacją - po mimo aktualizacji dalej wyświetla się komunikat że są dostępne update MUSI pobrać paczkę z forum i ręcznie ją zainstalować

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

gdyby to było znane publicznie wszystkim lub zapisane na stronie OmniADD na zasadzie: "Mamy dostęp do waszych danych", pewnie bylwersacja była by mniejsza

Hm, przed zakupem (ver. 1-4) pytałem Kojotka czy skrypt wysyła dane inne/gdzie indziej, niż wpis prosto do katalogu plus weryfikacja licencji. Odpowiedział, że nie. A tu "bum". Cóż...

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Hm, przed zakupem (ver. 1-4) pytałem Kojotka czy skrypt wysyła dane inne/gdzie indziej, niż wpis prosto do katalogu plus weryfikacja licencji. Odpowiedział, że nie. A tu "bum". Cóż...

hmm bo tak jest nadal, to co macie w swojej kopii nigdy nie było wysyłane do niczego poza katalogami/preclami i nie jest. Mamy możliwość włączenia diagnostyki dla określonej kopii, domyślnie nie ma tam tego a diagnozę robi tylko jedna osoba (zgadnijcie kto). Jest to możliwe z tylko jednego serwera i nie ma możliwości żeby zrobił to ktoś nie mając dostępu do tego serwera. Nie jest to super szybka czynność a sprawdzając wasze instalacje nic nie jest przesyłane do naszych serwerów. To tyle, nie ma co o tym dyskutować bo to tylko podsyca osoby kreujące szpiegowskie teorie spiskowe rodem z amerykańskich firmów ... średnio codziennie dostaje od was na pw na prośbę sprawdzenia czegoś dostęp do waszych kopii a zazwyczaj serwerów ftp, danych admina w preclach, listy precli, liste blogów AA, raz miałem hasło do cpanel itp

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

dzięki za aktualizację, przebiegła na hekko bez problemu, aczkolwiek mam ciągle po aktualizacji też bazy aż 1 omnipressv2, tak ma być? też tak macie?

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

dzięki za odpowiedź! to chciałem usłyszeć ;)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Świeży użytkownik OmniAdd z którym miałem okazje korespondować, zamiast podnieść sobie pozycje stracił PR ;) Także z umiarem i z głową drodzy rodacy ;)

No właśnie, głową to trzeba myśleć, a nie na lewo, prawo czarny PR uprawiać. Widziałeś jakieś lepsze narzędzie z dobrą listą katalogów/precli? Czy tylko od tak sobie piszesz, by popisać negatywy?

Może więcej logiki w posty przelejesz, bo jak nie jednego się czepiasz, to zaraz na drugie przeskakujesz i jakieś śmieszności ze spadkami PR wypisujesz, że to niby omniadd takie hece robi - to równie prawdopodobne, co stwierdzić że PR stracił, bo się z Tobą porozumiewał ;)

Co do tych tajemniczych zdalnych dostępach, to raczej nie chce mi się zbyt wierzyć i osobiście mam nadzieję że tego nie było, a w zasadzie, nie było w niecnych celach. Jednak tu nie ma polemiki i już jak powiedział, "musztarda po obiedzie" "mleko się wylało" - Ty chyba nie udowodnisz swoich przeczuć, ja swoich - a życie musi się toczyć dalej. Nie wprowadzaj więc innych w błąd, bo narzędzie jest bardzo dobre, nawet dla początkujących i możesz uwierzyć, mam to podparte solidnymi podstawami. Oczywiście kilka błędów się zawsze znajdzie, jednak oceniam całokształt i jeszcze raz podkreślę, Omniadd to dalej bardzo dobry soft, wspomagający pozycjonowanie - soft na który warto wydać trochę kasy i mimo że nie jest doskonały - jest z publikerem w ścisłej czołówce (w swojej klasie spamiarek)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności