Skocz do zawartości

Jak należy dobierać frazy oraz kwestia rozliczania się?

boras86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

generalnie wydaje mi się że mój poziom wtajemniczenia jeżeli chodzi o pozycjonowanie to z 4/10 ale cały czas sie ucze. Kiedyś już podstawowymi technikami wypromowałem swoje stare strony - ale tam dokładnie wiedziałem co chciałem osiągną, tzn. na jakie frazy chciałem pozycjonować.

Przyszedł do mnie znajomy i poprosił o wypozycjonowanie jego strony firmowej, ale on oprócz frazy "spawanie rurociągów" nie ma innych konkretnych pomysłów (firma spawa wszelakie możliwe rurociągi na całym świecie).... ile na początek warto obrać fraz i jak je wybrać mając "podstawową frazę" (nie moge nigdzie tego doczytać)?

Dodatkowe pytanie jak sie z nim rozliczyć? Generalnie firma, która stworzyła mu stronę nie kiwnęła palcem w kierunku pozycjonowania - bezsensowne urle, brak opisów obrazków, bzdury w desc i key words itd itd więc strona do zrobienia od 0 praktycznie.

Czy należy sie rozliczać w zależności od efektów ? np podaje mu 10 fraz i za każdą fraze w np top 10 -200 PLN , w top 3 6000 PLN itd. Czy inaczej firmy pozycjonujące się rozliczają?

Z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam

Kris

Z darmowych narzędzi, przydatnych do wstępnego ustalenia fraz kluczowych przydaje się Keyword Tool. Rozliczać należy się tak żeby zleceniobiorcy się opłacało a klient był zadowolony, płatność zależna od efektów jest jednym z popularnych modeli wyceny.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności