Skocz do zawartości

Serwer pod dobre strony

adiectus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chciałem tylko dodać, bo ktoś wcześniej o tym wspominał, że hosting "no limit" nie może być dobrym rozwiązaniem. Dzięki temu, że np. kei.pl ma takie dupowate naliczanie obciążenia nie ma tam po prostu możliwości postawienia dużego śmiecia.

seowyszbanner.gif

ovh olaboga, jak tam serwer zamulał. Dopiero przeniesienie bazy jednego z serwisów odetkało go. Ucieczka z resztą było wyzwoleniem. W ich przypadku lepiej dobrze monitorować serwer. Dobry wybór to unixstorm ale tam rygorystycznie z limitami obciążenia jest.

Witam

Gdzie polecacie kupować serwer wirtualny pod dobre strony? Chodzi o to by nie było ciągłych "padów" - problemów z serwerem. Strona nie jest wielkości onetu więc proszę nie proponować własnej serwerowni od razu :-) Zależy mi by ciągle była online. Cena nie jest aż taka ważne. Najważniejsze by była to polska firma.

unixstorm.org lub ultimahost.pl, więcej informacji szukaj na wht.pl

kei.pl jest bardzo dobre, bezawaryjne, ale... limit obciążenia cpu to 5%. W praktyce wygląda to tak, że bardzo rozbudowana strona statyczna będzie zużywać tego limitu 0,1-0,5%, natomiast niewielki wordpress z bazą danych 1-2%. Dla przykładu - mój wp przy 150 wejściach dziennie zjada 1,8% CPU (nie, nie ma na nim tysiąca wtyczek). Jeśli chcecie tam stawiać większe wordpressy 5% będzie przekroczone natychmiast.

była...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności