Skocz do zawartości

DDOS

polski

Rekomendowane odpowiedzi

INOMan,

przesiadka na inny serwer trwa, ale zauważ że nie wiesz jak duży jest atak, może skończyć się szybciej niż przesiadka dlatego nrm ma rację ,

w zasadzie jak jest atak to siedzisz i czekasz aż się skończy, wycinasz ewentualnie klasy aby go zmniejszyć ale i tak jest jazda,

wiele nie da się zrobić, tym bardziej że nie ma kogo pociągnąć do odpowiedzialności - miałem nieprzyjemność to przeżyć, z chińczykami się nie dogadasz nawet jakbyś znał ich język i w dodatku z tego narzecza, heh

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Co to za serwis? Podaj adres. Pewnie masz kiepsko napisany soft. Co to jest 6k wywołań... chyba, że w ciągu 10 sek :) Jakiś kiepski robot się zapętli i już... Zamiast szukać winnego na początek zajrzałbym do kodu stron. Poza tym jakiś masz hosting? Dedyk? Jaki?

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

@Slawus: No jasne, że nie wiem jak duży to jest ten akurat atak, bo nie jestem jasnowidzem, odpisywałem tylko nrm że czasem można skutecznie zadziałać na poziomie serwera.

@Polski - jak to jest jedno IP i masz dedyka to możesz na początek wyciąć to IP na lokalnym firewallu (iptables).

iptables -A INPUT -s IP -j DROP

Wnioskowałem po mailu o centrali - 6000 + zapytań z jednego IP , więc poprawka nie DDoS a DOS.
To nie panikuj zwłaszcza jak żądania HTTP idą z tego samego IP. Atak byś miał gdyby nagle zarządca botnetu ustawił wszystkie kompy które ma do dyspozycji na żądania do Twojego serwera wtedy dopiero jest ciężko, bo nie są z jednego IP, ale tysięcy lub więcej w zależności od wielkości botnetu atakującego. Jedno IP możesz wyciąć na wiele sposobów i "po ataku".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@radoslaus: cloudflare sprawdza się przy atakach na domenę np. odpalanie zasobożernego wyszukiwania.

Podstawowa ochrona jest darmowa i działa na proste uprzykrzające życie ataki z przeglądarki.

Działa to jako proxy(+cdn) między serwerem a użytkownikiem, potrafi odrzucić podejrzany ruch przez wyświetlenie tokena.

Jeżeli jest to np. UDP flood na IP serwera to Cloudflare nie wiele pomoże.

Od strony SEO do niedawna pojawiał się problem z wolną indeksacją przez Google, ale można już obserwować znaczną poprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności