Skocz do zawartości

Joomla problem z adresami

jungliguy

Rekomendowane odpowiedzi

W PA: Witryna -> Konfiguracja - Optymalizacja pod wyszukiwarki

Jak masz dostęp do mod_rewrite to wszystko dajesz na tak, jak nie to mod_rewrite dajesz na nie

Jak daje na nie i zmieniam na htacces.txt nie działają mi wtedy linki i buttony na stronie :)

Jak daje na tak i zmieniam na .htacces to wtedy mam podwójne linki...

Co masz na myśli pisząc "podwójne linki"?

BTW - chodziło mi o danie wszystkich tych opcji "na tak" a nie tylko samego mod_rewrite

Może opiszę szerzej problem ze stroną.

Zrobiłem ją w joomli i dodałem do GWT, zrobiłem sitemap za pomocą modułu i też go dodałem do gwt.

Potem zmieniłem właśnie te wszystkie 3 opcje "firneldy links, mod rewrite..." i porobiły się url na stronie z końcówkami .html.

Wszystko fajnie, tylko że GWT widzi nadal te stare urly i wywala mi podwójne meta opisy. Bo widzi podwójnie, z rozszerzeniem .html i te index.php="45345bla blabla"

Co gorsze te stare urly się nadal wyświetlają jak je klikam z GWT to one działają, te stare i te z .html, jak zrobić by przestały one działać (te urly bez .html)

Zacząłem używać joomsef i niby część przestała działać, a część działa nadal. Co mnie bardzo dziwi bo ustawienia zmieniałem masowo a nie pojedyńcze podstrony :asd

Jestem sierota, wszystkie potem strony od razu ustalam te 3 opcje friendly links i mi GWT nie wywala błędów... pośpieszyłem się z dodawaniem do gwt czy jak?

Ratujcie :D

Zrob nowy sitemap i wgraj do GWT. Jako brzydkie rozwiązanie problemu - możesz pokopiować arty i pousuwać stare - wtedy stare linki powinny przestać działać :)

Na razie zrobiłem nowy sitemap i czekam aż google go odświeży, nadal jest data sprzed wgrania nowego sitemapa w GWT i pokazuje masę adresów których znaleźć nie może (bo część starych url nie działa) ale to rozumiem że za jakiś czas jak odświeży mi stronę w GWT po wgraniu nowej mapy to będzie dobrze?java script:bbc_pop()

• 3 tygodnie później...
Zrob nowy sitemap i wgraj do GWT. Jako brzydkie rozwiązanie problemu - możesz pokopiować arty i pousuwać stare - wtedy stare linki powinny przestać działać :)

Na razie zrobiłem nowy sitemap i czekam aż google go odświeży, nadal jest data sprzed wgrania nowego sitemapa w GWT i pokazuje masę adresów których znaleźć nie może (bo część starych url nie działa) ale to rozumiem że za jakiś czas jak odświeży mi stronę w GWT po wgraniu nowej mapy to będzie dobrze?java script:bbc_pop()

Coś może masz nie tak ustawione bo joomla powinna obsługiwać 3 rodzaje adresów bez wyrzucania błędu. Dla przykładu: domena.com/link pokaże to samo co domena.com/link.html i to samo co domena.com/index.php?option=com_content&view=article&id=166&Itemid=140.

Opisuję skuteczne i darmowe sztuczki SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności