Skocz do zawartości

joomla

psc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stawiam stronkę na joomla,

na stronie głównej jest bardzo mało textu i w dodatku będzie miał niewiele wspólnego ze słowami kluczowymi

dlatego też zdecydowałem się dodać dość rozbudowaną stopkę i tam wszystko wrzucić

zastanawiam się teraz czy opis wstawić:

- w module

- w kodzie templatki

- czy "zaimportować" go do templatki z osobnego pliku *.php

Osobiście, najchętniej zrobiłbym to za pomocą trzeciego sposobu

będę wdzięczny za wszelkie rady dotyczące w/w kwestii

pzdr/psc

Nie zapychaj stopki, to nie jest dobrze widziane ani przez ludziów, anie przez google. Zamiast tego może jakieś moduły (bardzo modne to ostatnio) z krótkimi zajawkami prowadzącymi do podstron, sliderek etc. Pod obrazki możesz poupychać w alt słowa kluczowe, zajawki odpowiednio nimi nasycić i będzie dużo lepiej. Stopka jest do umieszczania info o autorze, prawach autorskich etc. albo kodu swl'a

To nie SEO musisz dopasować do strony, to stronę dopasowuje się do SEO :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Dla robotów to nie ma najmniejszego znaczenia, bo i tak kod wynikowy będzie jeden. Ale bezpieczniej jest dać w module, jeśli masz w templatce ustawione miejsce na moduł. A tak w ogóle, to nie lepiej powalczyć i zrobić jakiś tekst? Stopka, to jak wcześniej powiedziane, nie najlepszy pomysł.

text jest na stronie, ale to jest cos w rodzaju "o firmie" i jest on ubogi w słowa kluczowe, żeby zbytnio nie nudzić odwiedzających,

w stopce chciałem umieścić dłuższy opis, nie wypunktowane słowa kluczowe, tylko spory text zawierający słowa kluczowe

w sumie jak google na to źle spogląda to mogę diva wrzucić po kolumnach głównych i nazwać jakoś inaczej, a jak potrzeba to pozycję modułu też mogę dodać

z swl'em to miał być żarcik taki...

Zacznijmy od tego, czy rozmawiamy o stronie dla ludzi czy jakimś zapleczu?

Jeśli mowa o stronie dla ludzi, to tekst w stopce jest zbędny :) natomiast tekst w kilku modułach w postaci zajawek, slider z obrazkami prezentującymi np. ofertę jest jak najbardziej potrzebny. Jeśli do tego dodasz SEO to efekt będzie na pewno lepszy niż w przypadku bloku tekstu w stopce. Po pierwsze pojawi się wyżej w kodzie, po drugie będzie Ci dawał ruch ze strony głównej na podstrony (w stopce linki klikają tylko ciekawscy), po kolejne zmniejszy to współczynnik odrzuceń (ludzie widząc taką stopkę pożegnają stronę w kilku pierwszych sekundach) i po jeszcze kolejne - żaden "życzliwy" nie zafunduje Ci spam raportu...

Mówiąc SEO, mam na myśli optymalizację serwisu. Czyli dobór słów kluczowych na stronę frontową, odpowiednie nagłówki, odpowiednie alt dla obrazków, słowa kluczowe w anchorach linków wewnętrznych, title, description i keywords dla strony, do tego h1, h2... strong, pochylenie itd.

Linkowanie to pozycjonowanie, to oddzielna sprawa. Ale to co napisałem powyżej, pomoże Ci rozprowadzić odpowiednimi anchorami na podstrony, moc linków przychodzących na stronę główną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności