Skocz do zawartości

Pozycjonowanie bloga

Symeon

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Prowadzę bloga pod adresem www.slowikozofia.blogspot.com, który próbuję amatorsko pozycjonować. Blog istnieje od przełomu lutego i marca 2011 r., więc jest dość świeży. Szukam metod aby zwiększyć ilość czytelników.

Oczywiście po pierwsze dbam o bogaty, unikalny, poprawny merytorycznie content. Założyłem domenę www.slowikozofia.pl, bo blogspotowa końcówka mnie drażniła i wyglądała moim zdaniem nieprofesjonalnie - linkuję na ten drugi adres. Dbam o pojawianie się konkretnych fraz i słów kluczowych, na które pozycjonuję bloga. Nagłówki akapitów bolduję. Nie stosuję znaczników "alt", ale słyszałem, że nie mają one w tej chwili faktycznego wpływu na SERP. Mam wypełnione keywords i description. Zaczynam wrzucać linki do bezpłatnych katalogów

Faktem jest, że blog wisi na bloggerze- zastanawiam się na ile mnie to ogranicza.

Czy oprócz powyżej wymienionych, najprostszych metod, mogę robić coś jeszcze żeby zoptymalizować stronę i wpłynąć na pozycję mojego bloga w wyszukiwarkach? Czy tylko skupić się już na contencie? Zaznaczę, że nie mam zbyt dużej wiedzy informatycznej :) Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

ale to forum ma tylko PR3 więc i tak raczej nic to nie zmieni

PR nie ma znaczenia!

A po za tym katalogowanie też już prawie nic nie daje. Dodasz do kilkuset katalogów a pozycja może ruszy się o kilka miejsc na słabe słowa. Najlepiej dobre precle i linki stałe.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Jeżeli już kupiłeś domenę, to rzeczywiście warto kupić do tego hosting i postawić WP (masz wtedy większe możliwości optymalizacji).

Domena jest bardzo świeża, także nie powinieneś się od razu spodziewać spektakularnych efektów.

Jak zaczynasz przygodę, to trzeba od podstaw:

- katalogowanie

- dodawanie do precli

- dodanie do kilkunastu płatnych typu Onet, WP, Zgred.

Listy są tutaj na forum.

Na początek wystarczy.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

na różnych forach i artykułach z portali

nooo, może od razu niech blasta z xrumera puści :)

a tak poważnie to najpierw postaw tę domenę na prywatnym hostingu, do brze zoptymalizuj i zadbaj o wartościowe linki do bloga. Na początek to wystarczy.

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności