Skocz do zawartości

adres strony na 2-óch wizytówkach

seelk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pozycjonuję stronę firmie, która specjalizuje się w dwóch działalnościach 1) ogólnie pojęte budownictwo 2) budowa ogrodów

W momencie kiedy zajmowali się tylko tą pierwszą profesją stworzyli wizytówkę w google, następnie rozwinęli firmę do drugiej działalności na potrzeby, której zlecili wykonanie strony. W ramach pozycjonowania stworzyłem wizytówkę, na której zamieściłem adres do strony oferującej projektowanie ogrodów. Ta sama firma dodana ten sam adres strony do wizytówki założonej samemu.

Wg. mnie takie rozwiązanie nie jest zbyt dobre, aby dla różnych działalności (opisy wizytówek) widniał ten sam adres strony. Jakie jest wasze doświadczenie w tej kwestii? Zalecić aby usunęli adres z pierwszej wizytówki czy to nie będzie miało wpływu na pozycjonowaną stronę i drugą wizytówkę?

Drugie pytanie dot. samej wizytówki. Google pobrało automatycznie stronę w polu "Więcej informacji na temat tego miejsca" jednak tytuł strony nie jest tożsamy z tym jaki jest na stronie głównej, ale jesli domena ma postac www.nazwa.pl to tytul to "nazwa" z domeny.

Zabawki, artykuły dziecięce, a w tym klocki LEGO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności