Skocz do zawartości

Zaczęło się: +1 w wynikach wyszukiwania

Namo

Rekomendowane odpowiedzi

W skrócie wszystko zależy od tego jaki wpływ na pozycję wyszukiwania będą miały te +1. Bo nie oszukujmy się, jak będę poza top10, a będę miał nawet super ikonkę od Google przy wyniku wyszukiwania, to liczba wejść na pewno mocno mi nie wzrośnie.

Top-Tools.pl - sklep internetowy - spawarki transformatorowe MMA, inwertorowe TIG, półautomatyczne MIG, MAG, FCAW, prostowniki akumulatorowe, elektronarzędzia, przyłbice, elektrody

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kwestia pierwsza to nie jest blokada ze można dodawac raz tylko z jednego komputera czy tez konta google tu jest pobierany adres ip jaki macie a wiec logicznie rzecz biorąc macie nawet milion kont ale to samo IP do momentu restartu routera lub automatycznie pobraniu nowego IP chyba ze masz DSL. Kwestia druga w wynikach wyszukiwania pojawiły się +1 przy tych stronach na których to zostało umieszczone. kwestia trzecia takie duże skoki pozycji sa tylko i wyłącznie na zalogowanych kontach to działa na podobnej zasadzie jak klikanie czesto w ten sam wynik wyszukiwania tyle ze tu efekt jest natychmiastowy.

głupio też ze dajac +1 dajemy jedynkę konkretnej podstronie a nie całemu serwisowi

No właśnie. Kod trzeba wstawić na wszystkich podstronach, czyli dobrze rozumiem że każda podstrona traktowana jest osobno? IMHO jest to bez sensu, +1 powinien być dawany całemu serwisowi, bo albo mi się podoba i go polecam albo nie.

IMHO jest to bez sensu, +1 powinien być dawany całemu serwisowi, bo albo mi się podoba i go polecam albo nie

no nie do końca. Może przecież podobać Ci się tylko jeden artykuł w serwisie, a co niego jako całości możesz mieć stosunek neutralny.

To przecież ma sens :)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Zobaczymy jakie będzie zainteresowanie :) mam na stanie kilkaset starych kont google i osobę, która może się tym zająć.

A mnie zastanawia czy takie plusiki coś dadzą tej stronie, czy wpłyną na zainteresowanie ofertą. Raczej słabo poza samym faktem posiadania plusów.. (chyba że te plusy będą miały wpływ na pozycję w wynikach u wszystkich z kontami google).

Najlepsze rozwiązanie to takie jeśli np klienci sklepu klikną na taki plusik i mamy dwie korzyści - przy kolejnych zakupach łatwiej nas odnajdą w Google i dodatkowo "zarażą" plusikiem swoich znajomych, a więc każda taka pozyskana realna osoba (w dodatku zainteresowana produktem) daje duużo więcej niż same plusiki z kont niepowiązanych z produktem (sklepem) bez znajomych.

Personalizacja chyba domyślnie ma mieć wpływ na wyniki serwowane innym. +1 ma rekomendować daną stronę Twoim znajomym, czyli jeśli dużo moich znajomych kliknie na +1 to nie zdziwię się, jeśli stroną będzie wyżej dla mnie/dla moich znajomych :)

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Na stronie google +1 jest wyraźnnie napisane:

Czy +1 mają wpływ na pozycję witryny w wynikach wyszukiwania?
Treści polecane przez znajomych i osoby wymienione na liście kontaktów często są bardziej trafne niż te proponowane przez nieznajome osoby. Na przykład recenzja filmu napisana przez znawcę kina jest przydatna, ale recenzja pochodząca od znajomego o podobnym guście jest jeszcze cenniejsza. Z tego powodu +1 od znajomych i osób wymienionych na liście kontaktów mogą być istotną wskazówką dla Ikona Google podczas określania trafności strony w odniesieniu do zapytania użytkownika. To tylko jeden z wielu wskaźników, które mogą być wykorzystywane przez Ikona Google do określania trafności strony i jej pozycji w rankingu. Stale dostosowujemy i udoskonalamy nasz algorytm, aby zwiększyć ogólną jakość wyszukiwania. W przypadku +1, tak jak przy każdym nowym wskaźniku rankingowym, zachowamy ostrożność i sprawdzimy jego wpływ na jakość wyszukiwania.

potwierdzeniem tego, że globalnie nie znaczy to nic, jest chyba to, że po wylogowaniu nie widać żadnych +1, przynajmniej u mnie, potwierdźcie to też...

a po cholerę logować się do wyszukiwarki?

Ty tak na serio pytasz ???

Apartamenty i hotel na godziny kraków jedyne takie miejsce w Krakowie - Hotel MARGOT apartments

Mapa dojazdu do pokoje na godziny Kraków profil MARGOT apartments

Podgórze apartamenty na godziny Kraków - margotkrakow.pl - noclegi w Krakowie.

Nie wiem jak jest na 100% ale wydaje mi się, że skoro to +1 jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników widoczne, to nie będzie miało dużego znaczenia przy wynikach.

95% ludzi używających Google nie ma pojęcia i nie chce mieć pojęcia o tym co jest po jakimś zalogowaniu. Nikogo to nie będzie interesowało.

Mam wrażenie, że Google na siłę już chce wciągnąć do siebie masę ludzi ale nie uda mu się to.

Tylko teraz - czy to +1 jest widoczne dla osób zalogowanych do gmaila?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności