Skocz do zawartości

Dopalanie scrapem

dandez

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie wątków scrapeboxowych zapewne mnóstwo tutaj ale wracam do tego narzędzia ponownie.

Otóż ostatnio zauważyłem, że bardzo dobrze robi dopalanie scrapeboxem zaplecza, po regularnym jechaniu go scrapem po ostatnim updacie page rank wzrósł mi praktycznie na wszystkie zapleczówki.

Jednak druga sprawa to dopalanie fraz na strony docelowe tym narzędziem które bujają się powiedzmy na 11, 12 pozycji.

Mówie o dopaleniu na jeden anchor po kilka tys linków zaakceptowanych.

Ja takich zabiegów raczej nie stosuje ale na blackhacie czytam rózne opinie, że niektórym to coś daje a innym dopalanie nawet łatwych fraz scrapeboxem nie daje nic.

Więc pytania kieruje do "dopalaczy":) Jakie macie przeżycia z dopalaniem fraz w scrapeboxie, jakieś zmiany negatywne czy pozytywne ostatnio zauważone?

Pozdrawiam

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

wzrost PR nie ma nic wspolnego ze scrape'owaniem - ostatni update to po prostu jakas czkawka Google - nie dopatrywałbym sie w tym zalety SB.

Dobrym przykładem na osiagnięcie wyniku jest dopalnie frazy "katalog stron" przez katalog seoki.pl :) - ciekawi mnie kiedy wyleci z top10 :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jak masz dobrą listę możesz zdziałać cuda nawet na ciężkie frazy przykład podał @zgred, ale można też przepalić domenę i wtedy tak zwana LIPA, ale najlepiej i bezpiecznie linkować zaplecze a stronę główną dopalać jak już to bardzo dobrymi listami AA

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

czemu dopalasz swoją stronkę na frazę pozycjonowanie dla straty czasu ??? Jestem zdania że każdy przeprowadza sam testy i ja bazuje w większości na swoich, inne czytam i również analizuje ale z niektórymi się nie zgadzam jak ten który podałeś.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

U mnie na części domen - tych starych trudnych do ruszenia, komentarze nic nie dały. Z drugiej strony dla innych rezultat był bardzo dobry.

Należy pamiętać, że są różne sposoby użycia scrapeboxa w celu uzyskania komentarzy. Można używać hurtowo z list AA (gdzie są nieraz setki badziewnych linków do wiadomo czego, setki podstron tej samej domeny...), a można też "puścić blasta" na starannie przygotowana listę, gdzie procent odrzuceń będzie bardzo wysoki, ale to co zostanie będzie bardzo wartościowe.

Komentarze z blogów są wyraźnie słabsze. Google obciął im moc mniej więcej wtedy, kiedy dostało się profilom. Teraz ciężko o jakieś efekty - zawsze tak jest kiedy ludzie nadużywają na potęgę jakiejś metody - jej efektywność zostaje zneutralizowana.

Ciemna strona mocy!

Każde narzędzie może pomóc w pozycjonowaniu. Scrapebox jest nadal bardzo użyteczny do pewnych rzeczy tylko trzeba wiedzieć jak z niego skorzystać. Wiadomo, że nie wystarczy dopalić stron z sb aby wbić do top10 ale może się znacząco do tego przyczynić :( Na zapleczówki - jak najbardziej polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności