Skocz do zawartości

Zbanowane konto AdSense

dtw88

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc wczoraj dostałem taką miłą wiadomośc od Google:

Witamy xxx,

Analiza naszych danych wykazała, że Twoje konto AdSense stanowi poważne

ryzyko dla reklamodawców AdWords. Dalsza aktywność tego konta w naszej

sieci wydawców może doprowadzić do przyszłych strat finansowych

naszych

reklamodawców, dlatego też podjęliśmy decyzję o jego wyłączeniu.

Krok ten był podyktowany koniecznością ochrony interesów zarówno

reklamodawców, jak i wydawców AdSense. Zdajemy sobie sprawę, że może

to

być źródłem niedogodności, dlatego z góry dziękujemy za zrozumienie

i

współpracę.

W przypadku pytań dotyczących konta lub podjętych przez nas działań

prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Odpowiednie informacje można

znaleźć na stronie

https://www.google.com/adsense/support/bin/...57153&hl=pl.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

Sprawa wygłąda tak, że miałem stronę 4 lata temu na której umieszczałem reklamy google i zdarzyło się, że kliknąłem w nie kilka razy z rożnych przyczyn np. bo mnie zainteresował dany temat reklamy generalnie kliknięć było może 10.

Wyłączono mi wtedy konto ale nie przejąłem się tym zbytnio bo byłem w trakcie sprzedaży strony i konto mi nie było już potrzebne.

Dzisiaj po 4 latach zrobiłem stronkę, taką powiedzmy "demo" która jest na darmowym serwerze z reklamami. Pokazałem ją paru znajomym i siostrze. Jak się okazało siostra kliknęła w reklame bo ja cos tam zaciekawilo (komp siostry ma podobne ip, łącze jest podzielone neta mam w neostradzie).

Dzien pozniej przyszedl do mnie ten email. I pytanie czy wylaczyli mi konto bo miałem zbanowane konto 4 lata temu czy w zwiazku z tym 1 kliknieciem. Wysłałem juz odwołanie ale bede czekal na odpowiedz tydzień. Jesli chodzi o to stare konto to nie mam pojecia co to bylo za konto, jaki byl login i haslo. Moze zamiast zakladac nowe konto bylo sie odwolac sie od bana na to stare? Nie wiem. Nie wiem czy po 4 latach ono nadal istnieje czy je moze usuneli.Jak myślicie mam szansę na odbanowanie konta?

Pozdrawiam

jeśli miałes juz raz zbanowane konto to za kazdym razem będą banowali następne.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jeśli miałes juz raz zbanowane konto to za kazdym razem będą banowali następne.

ok, znalazłem stare hasło na stare konto i faktycznie jest lipa i ban. jesli odwołanie nic nie da to czy moge zarejestrować konto na firme ojca? frma ma zupełnie inny adres itp tylko nazwisko taty takie samo jak moje :D chyba przejdzie prawda?

aha jeszcze jedna opcja: gdybym zarejestrował konto na siostre z tym samym adresem i nazwiskiem tylko imię inne to czy zaakceptują to?

ktora opcja przejdzie? z firmą czy z siostrą?

z gory dzieki, pozdrawiam

Oczywiście. Przecież mają wykaz wszystkich uczestników AdSense, zarówno aktualnych jak i byłych i zbanowanych. ;]

Co do zasadności bana - jestem zdania, iż właściciel (mam też na myśli zwierzęta właściciela i inne osoby korzystające z Twojego komputera) nie może klikać w swoje reklamy, nawet jeżeli Cię mocno zainteresują. Jeżeli już się zdarzy przypadkiem kliknąć to należy od razu to zgłosić.

.

Namierzą cie po IP, z którego się logujesz. Jak mieszkasz z rodzicami i chcesz na nich rejestrować to uważaj, bo możesz znowu banana złapać :)

to co, zalozmy, ze siostra chce sobie zalozyc konto na adsense, ma to samo nazwisko, te samo lacze i juz nie moze kozystac bo ja mam banana? zobaczymy zaloze konto na siostre na probe jak bedzie to samo to zaloze na firme i bede sie logowal z innych miejsc. zreszta za miesiąc mi sie konczy umowa z neostrada raczej zmienie dostawce internetowego wiec niech sie bujają.

z adsensa nie żyje ale też kilka razy miałem propozycję od znajomych, którzy chcieli mi poklikać :( Dlatego lepiej wcześniej profilaktycznie powiedzieć, żeby nie klikali... :)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

zreszta za miesiąc mi sie konczy umowa z neostrada raczej zmienie dostawce internetowego wiec niech sie bujają.

W neostradzie masz zmienne ip, wystarczy włączyć i wyłączyć :)

tez tak myslalem i sie na tym przejechalem, mam zmienne ip ale tylko koncowke a poczatek ip zawsze ten sam.

oni te boty maja tak rozbudowane ze wszystko wywesza

zreszta za miesiąc mi sie konczy umowa z neostrada raczej zmienie dostawce internetowego wiec niech sie bujają.

W neostradzie masz zmienne ip, wystarczy włączyć i wyłączyć ;)

tez tak myslalem i sie na tym przejechalem, mam zmienne ip ale tylko koncowke a poczatek ip zawsze ten sam.

oni te boty maja tak rozbudowane ze wszystko wywesza

Dodatkowo pewnie wysyłałeś ciągle te same cookiesy. Przy okazji, jeśli strona ma ctr na poziomie 1% i nagle skacze na 10-30% to na bank masz odwiedziny pracownika google'a, który sprawdzi czy nie kombinujesz :)

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Dwa lata temu zablokowali mi konto za ruch z iframe, do dzisiejszego dnia moja firma nie ma tam czego szukać :)

Pisałem wyjaśnienia że kupiłem wejścia na allegro, i nie wiedziałem ze to tak działa, ble ble ble chyba z 10 maili napisałem.

Nic nie wskórałem, musisz poszukać kogoś na kogo mozesz założyć nowe konto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności