Skocz do zawartości

ProLink jak działa?

balcerek

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem świezy w SEO. Mam pytanie odnośnie serwisu ProLink. Właściwie to źle zatytułowałem posta. Interesuje mnie jak to właściwie działa z wyszukiwarkami. Czy zakup linka na miesiąc coś daje czy to za mało i jest jakiś określony minimum czasu linku by był "wartościowy" Powiedzmy kupię za kilkaset złotych linki w serwisach z PR>5 na miesiąc, kiedy zobaczę efekty? i co się stanie gdy linki stracą ważność? Czy nie lepiej inwestować w linki na stałe? Chodzi mi o to jaką wartość maja linki które pojawiają się i znikają?

PageRank ma się obecnie nijak do faktycznej mocy i jakości strony na której chcesz kupić linka.

Jeżeli jesteś świeży w SEO to zapoznaj się też z https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=66736

To że kupisz linka na pr 4 , 5 czy 8 nie znaczy ,że ten link cokolwiek Ci da bo Google wykrywa to algorytmicznie i eliminuje je z "obiegu". Jako kupujący po prostu wywalisz niepotrzebnie kasę. Zaś jako strona, która sprzedaje linki przekazujące PR narażasz się zaś na wykluczenie z indeksu. A jak tego nie wykryje algorytm to na pewno znajdzie się rzesza uprzejmych konkurentów, którzy wypełnią stosowny raport na temat płatnych linków.

Zależy jak umieszczony link - jeśli np. w menu. To jest ciężej go wykryć. Ja Ci mogę polecić ProLink - efekty są o niebo lepsze niż w standardowych systemach SWL. Używam go do pozycjonowania od 2 miesięcy, a nie dopalania. Efekty są okej, ale też szału nie ma :)

Kupowanie linków na miesiąc nie ma większego sensu. To tak jakbyś sobie wypożyczył samochód na miesiąc - miesiąc pojeździsz, ale po tym miesiącu nic z tego nie będziesz miał, a kasa przepadnie.

Jeśli chcesz kupować linki to kupuj na dłuższy okres np. 3-6 miesięcy i po tym czasie przedłużaj. Liczą się linki stałe, które zapewnią Ci pozycje na dłuuuugi czas.

Czy zakup linka na miesiąc coś daje

Moim zdaniem nie warto kupować linków na krótkie okresy.

Czy nie lepiej inwestować w linki na stałe?

W prolinku możesz kupować linki na dowolny okres. Sugerowałabym jednak sprawdzać jak najdokładniej, w jakich miejscach będą one emitowane i czy na stronie nie ma widgetu "kup link" - taka strona aż prosi się o bana albo zerowanie PR tym bardziej, jak ktoś "pomoże" w jej zgłoszeniu.

Google wykrywa to algorytmicznie i eliminuje je z "obiegu"

Gdyby Google sobie z tym radziło to już dawno zapomnielibyśmy o zakupie linków, SWLach i innych maszynkach ;-) To, że raz na jakiś czas Google "nakryje" strony na takich działaniach nie znaczy, że są one automatycznie wychwytywane przez algorytm tuż po naruszeniu ich wytycznych - ale fakt, trzeba być świadomym ryzyka przed skorzystaniem z takiej formy zdobywania linków.

Problem z prolinkiem jest taki, że aż nazbyt przypomina zwykły SWL w sposobie emitowania linków. Idealną sytuacją jest znalezienia ciekawszych stron tematycznych, które nie są nastawione na zarabianie na linkach, a zatem można na nich zamieścić linki w taki sposób, aby wyglądały na takie w 100% naturalne i nie ma szans na ich wykrycie. Minus jest taki, że jest to dość czasochłonne, a w systemie logujesz się, wybierasz strony i zaraz linki są wyświetlane.

Linki opłaca się kupić ale min; na 5-6 miesięcy a najlepiej na rok..

Pozdrawiam

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Każdy link czy kupiony czy nie coś tam daje. należy mieć tylko na uwadze, że zgodnie z wytycznymi Google kupowanie linków może (ale nie musi) źle się skończyć.

Prolink czy też SWLe czy też wymiana linków - dla G nie ma to znaczenia.

De facto lepiej można na tym wyjść inwestując kasę we własne zaplecze, blogi, artykuły - bo będziesz miał linki stałe. Nie mam nic przeciwko tego typu serwisom bo dają takie a nie inne moce dla strony. Kwestia po prostu podejścia do własnego serwisu.

Co do PageRanku - nie kieruj się jego wyborem tylko wartościowością serwisu na którym już tak bardzo pragniesz mieć swojego linka. Sprawdź czy dana witryna przypadkiem ni ekopiuje treści z innej (większej). Efektów może nie być - można umieścić 1 link na witrynie z milionem podstron i wysokim PRem i nic nie bedzie. mżesz za to dostać niezłego kopa jak taki link umieścisz na małych stronkach ale wartościowych z wysokim trust rankiem :)

alle sie rozpisałem ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności