Skocz do zawartości

Czy ktoś dostał taką PW od Google?

an000

Rekomendowane odpowiedzi

Również dostałem takie wiadomości dla kilku domen. Co ciekawe nie było tam żadnego systemu swl, prolink itp. Miałem tylko 2 -3 linki do moich storn i to tematycznych. Widać zaczynają i takie linki traktować jako swe-le. Myślę że spowodowało to że linki były koło siebie jak to jest w większości swl, trzeba chyba je porozrzucać w różnych miejscach na stornie, wtedy wygląda to bardziej naturalnie np. jako polecane w tekście.

no baa... jak każdego SWL, a barany jeszcze umieszczają banery reklamowe na stronie, że sprzedają linki :/

sorry za słowa ale to jest po prostu żenujące :] każdy chce się nachapać kilka groszy, umieszczają nietematyczne linki, sprzedają po 20 linków na podstronę, szkoda jeszcze że Prolink nie zrobili kampanii reklamowej w TV by się pokazać :)

Prolink szybciej się spali niż SWL'e

Chcielibyśmy poinformować, że po ostatnim PR update większość serwisów-uczestników Prolinka polepszyła PR.

Zmiany widać w wyszukiwarce po zalogowaniu w panelu użytkownika.

Tego typu wiadomości są standardowym zabiegiem, informującym użytkownika o dużej ilości linków wychodzących / linkach niezwiązanych z treścią itd.

Tak jak pisze M@K - nie mając prolinka ani żadnego swla tylko zwykłe linki wychodzące, otrzymał również PW.

Taka sytuacja występuje również często w przypadkach gdy jeden webmaster ma wiele dodanych domen do tools'ów.

Eee tam.. Pieprzenie.

Ile to już razy qlweby, precelki, SWLe upadały i było bez sensu, bo Google się za to zabrało a jak przyszło co do czego to wszystko jak działało, tak działa.

A wszystko dlatego, że z jakiegoś niezidentyfikowanego powodu komuś poleciała w SERPach jedna czy dwie stronki.

Sam korzystam z prolinka zarówno jako wydawca i reklamodawca i jestem zadowolony.

Żadnych banów czy filtrów z tego tytułu nie odnotowałem.

Ci co mają trochę oleju w głowie, wiedzą, że linków z SWLi czy Prolinka nie należy umieszczać w stopce małą szarą czcionką na białym tle, czy nie wrzucać "Sprzedam linki SEO!" na kiepskiej jakości stronach. Jeśli strona wygląda naturalnie i "wartościowo" w oczach Google to nie ma powodu do obaw, nawet i wrzucając wiele linków do innych stron.

A na koniec pozwolę sobie zacytować jednego z PiO-wiczów:

"Psy szczekają a karawana jedzie dalej."

MM

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

W ProLink mam jeszcze 4 inne domeny, dostałem PW tylko w sprawie tej jeden domeny. Więc nie jest powiedziane, że to wina ProLinka, chciałem tylko spytać czy inni też tak mają :)

Odpowiedź na zadanie pytanie otrzymałem - jak dla mnie temat może zostać zamknięty lub usunięty - jak moderator woli ;)

Wytyczne są jasne https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=66736. Każdy może sobie zrobić na swojej stronie co mu się podoba ale musi się liczyć, że za naruszenie wytycznych strona dostanie bana. Informowanie o tym ludzi nie jest też żadnym szkalowaniem jakiejkolwiek firmy. Dajcie spokój.

Sprzedany link przekazujący PR to sprzedany link. Nie ma znaczenia czy zrobisz to przez Allegro, Prolink, Linklift, Linkolo, własny skrypt czy jakiekolwiek inne narzędzie pośredniczące. Nie sądzicie ,ze Googlarze siedzą na Ebayu, Allegro, Świstaku i wyszukują kto sprzedaje i kupuje. Nic innego by nie robili. Konkurencja umie wysyłać raporty ws. płatnych linków, Google posiada też sieć "quality raterów" i wiele innych źródeł danych, które powodują ciągłe doskonalenie wykrywania płatnych linków i ich eliminowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności