Skocz do zawartości

Czy za zainstalowanie prolinka można dostać bana?

messina

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałam już o tym w innym temacie - ale spotkałam się z róznymi opiniami. Chciałabym się was zapytać czy za zainstalowanie prolinka mozna dostać bana lub jakiś filtr? Czy ktoś z was dostał taką karę?

Chciałabym się was zapytać czy za zainstalowanie prolinka mozna dostać bana lub jakiś filtr?

Bez względu na to, czy to prolink, inny system czy ręcznie wstawione linki, których wygląd (np. lokalizacja lub tematyka) budzi podejrzenia, Google może nakładać za to kary. Im bardziej naturalnie będą takie linki wyglądały, tym mniejsze ryzyko.

Ja to mówię zawsze tak, jeśli umieszczasz linki normalnie, nie myśląc o pozycjonowaniu innych stron to kary żadnej mieć nie będziesz. A jeśli jednak chcesz jakąś stronę pozycjonować to już musisz się starać żeby wyglądało to jak najbardziej naturalnie.

Aha, a za umieszczanie linków z systemów SWL całkiem możliwe, że dostaniesz bana, prędzej czy później.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności