Skocz do zawartości

Adresy IP z Ripe 2

BladyJohn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuję postawić u siebie własny serwer (nie pod hosting), ale potrzebuję do tego dużej ilości adresów ip (powiedzmy 300). Czy jest jakaś możliwość, żeby uzyskać taką ilość z RIPE ? Jak to wygląda w praktyce? Pod jakie działalności przyznają adresy? Na stronie widziałem, że trzeba wypełnić wniosek, opisać krótko działalność itd. Macie z tym jakieś doświadczenie?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

baner_tekst1.jpg

Bezpośrednio od RIPE nie dostaniesz - musiał byś być providerem, możesz dostać od 1) ISP, 2) dostawcy dedyka lub VPS'a

Adresy mogą przyznać pod hosting, strony z certyfikatem SSL, ewentualnie jakieś dedykowane aplikacje. Ale na więcej niż 256 od 1 dostawcy bym nieliczył.

Dostać 32/64 w OVH do dedyka to nie jest żaden problem :)

w OVH do serwera dedykowanego na łączu od 1 Gbp, możesz aktywować do 512 IP na jedna firmę.

Miesięcznie musisz mieć do serwera wykupione usługi profesjonalne 59złnetto m/c, aktywacja za każde IP jednorazowo ok 5zł netto

PS, mam kilka takich serwerów, jak chcesz miejsce pisz na PW.

w OVH do serwera dedykowanego na łączu od 1 Gbp, możesz aktywować do 512 IP na jedna firmę.

Miesięcznie musisz mieć do serwera wykupione usługi profesjonalne 59złnetto m/c, aktywacja za każde IP jednorazowo ok 5zł netto

Masz stare informacje. W OVH od 1 czerwca weszła nowa oferta na serwery i max ilość IP jest obecnie 256

Nie kupuj domen na cyprze jezeli nie chcesz ich stracić,. Jest tylu uczciwych rejestratorów w Polsce.

I blok 256 adresów kosztuje 1120 PLN netto za aktywację

Wygląda(ło) to tak:

serwer kimsufi - 170 / mc

+ port 1 gbps - 60 / mc

+ zastosowania pro - 60 / mc

Powyższe ceny był netto. Niestety z tego co teraz widzę to nie ma już takich ofert na kimsufi.

Masz stare informacje. W OVH od 1 czerwca weszła nowa oferta na serwery i max ilość IP jest obecnie 256

E tam, złe informacje udzielasz, kupiłem 10 dni temu dedyka i mam 512 IP po staremu, to ograniczenie to ściema, zadzwoń się zapytaj, dala serwera 1 Gbp dalej jest 512

aby mieć własne RIPE2:

- zamawiasz łącze od providera z usługami i uruchomionym BGP

- dostajesz nr BGP

- stawiasz sobie router np Cisco plus switcha

- odpalasz BGP i podłączasz się do netu jako provider

- występujesz do RIPE jako usługodawca i dostaniesz IPki

https://ripe.tpnet.pl/

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

tak. dowolny. popytaj :)

Możn ajeszcze oszukać na wht.pl

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności