Skocz do zawartości

Koniec monopolu Google w Polsce?

tasssman

Rekomendowane odpowiedzi

Z dobrą drabiną da się mur obejśc, z dobrymi fajerwerkami da się mur rozwalić.

W przeciwienstwie do Binga jest to nie znana przegladarka (bing = dj Microsoft = Samo Zło )

Jeśli mają dużo $$$$$$$$$ to dlaczego nie, przyda nam się konkurencja dla googla.

W przeciągu 10 lat mogą namieszać, nie bez powodu są gigantem w rosji.

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trochę za mało wiemy o wejściu żeby wyrokować :) Moim zdaniem mogą dość szybko namieszać. Bing już w USA przeskoczył Google, choć to trochę inny rynek ;)

W przeciągu 10 lat mogą namieszać, nie bez powodu są gigantem w rosji.

10 lat to w internecie 3 epoki ;)

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zależy też od wyników wyszukiwania. Jeżeli będzie "spolszczona" i nie będzie przy wyszukiwaniu jakiegoś przedmiotu dwóch pierwszych stron wyników z porównywarkami cen, to natychmiast się przenoszę :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Cóż zależy od trafności jak sobie z tym poradzą

Google ostatnio za bardzo liczy się z zyskiem i kara pozycjonerów patrz: udziałowcy nie byli ostatnio zadowolenie z wyników finansowych dlatego są zmiany

Bing nie za bardzo radzi sobie z wynikami lokalnymi nadal są mieszane strony angielskie.

Zależy jaką politykę wytyczą np. W firefoxie przez długi czas jeszcze będzie królowało Google choć ten drugi od dawno leci w bambuko

Onet odpadła z swoim silnikiem wyszukiwania zastępując go przez G, interia, netsprint etc

Zwłaszcza, że tak na prawde to takie google dla ubogich. Z yandex.com co jakis czas sie jest przekierowywanym na yandex.ru, usługi są podobne do google mają swoje Analytics, PageRanka, algorytm zblizony do googlowskiego - nie do końca wiem czym mogliby przekonać potencjalnych użytkowników do porzucenia google.

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Yandex może lepiej radzić sobie z "rozumieniem" języka polskiego, a co za tym idzie serwować trafniejsze wyniki z tego względu, że dominuje na Ukrainie a jego natywnym rynkiem jest Rosja. Ukraiński jest najbardziej podobnym do Polszczyzny językiem wschodniosłowiańskim a i rosyjski wiele się nie różni.

Innymi słowy, mogą mieć - moim zdaniem - lepiej rozwiniętą technologię doboru wyników wyszukiwania dla Polski niż amerykański Google, co stanowi ich największy atut.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Przewaga Yandexa na rynkach wschodnich wynika z dwóch powodów:

1. lepsza obsługa cyrylicy

2. niechęć do jankesów

póki co w PL dalej moda na zachwyt nad wszystkim co hamerykańskie :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant, chyba najlepiej to podsumował.

Ja uważam Yandex.ru za najlepsza wyszukiwarkę, ale nie dlatego ze rosyjska a dla tego że ma lepsze dopasowanie wyników . W Polsce będzie im ciężko, gównie nie ze względów merytorycznych, a raczej politycznych, kulturowych , historycznych.

Ale myślę ze na 1/5 rynku mogą śmiało liczyć przy bardzo przemyślanej polityce PR i graniu na słabych stronach googla

Google wie wszystko o nas i o naszych stronach. Google chce zbierać co raz więcej danych o użytkownikach wyszukiwarki.

Jeżeli Yandex nie pójdzie w tym samym kierunku to może też będę korzystać, ale póki co bota Yandexa blokuję na niektórych stronach.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności