Skocz do zawartości

Koniec monopolu Google w Polsce?

tasssman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakich serwisów jest najwięcej ustawionych jako strony startowe u polskich uzytkowników?

A jeżeli Yandex dla tych serwisów bedzie miał lepszą ofertę niz google? I w pewnym momencie w tych serwisach pojawi sie silnik wyszukiwrki yandex. Dla przeciętnego uzytkownika nic się nie zmieni, dalej bedzie korzystał z tej samej strony co wcześniej i wklepywał zapytanie do tego samego okienka co wczesniej.

.

Nie sądzę by rosjanie tak rozrzucali pieniądze i dali lepszą reklamę kontekstową. Poza tym tak jak ktoś wspomniał Polacy jarają się łąmeryką, łajfonami i tego typu rzeczami a rosję uważają za zacofaną

Jeżeli Yandex wejdzie do Polski to np. przez zakup Onetu - a nie startując od zera. Wtedy to ma szanse

Może nie przez zakup, ale zastąpienie silników wyszukiwarek np w onet, wp, gazeta, interia, etc.

Poza tym wcale nie musi się normalnemu użytkownikowi źle kojarzyć - odpowiedni PR :) i wszystko będzie ok. W końcu kilka lat temu też nikt (lub prawie nikt) nie słyszał o Google, a rządziła Altavista i inne wyszukiwarki...

osobiście mocno dopinguje Yandexa - obecny monopol to nic dobrego. Jak Bing i Yandex zgarnęłyby chociaż po 15% z polskiego tortu to już byłoby fajnie. Jak wejdą z fajną reklamą i sporym kapitałem to im się uda.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zobaczcie sobie na jakich pozycjach macie strony w yandex. Mi sie podobają te pozycje. Więc na poczatek idę zmodernizować listę spambotów, byc może yandex jest jeszcze gdzieś blokowany :)

Podobało mi sie również pozycjonowania za czasów kiedy było wiecej wyszukiwarek. Nikt nie traktował wyszukiwarki jak Boga, nie przejmował sie co to bedzie jak coś wykryje lub jak coś zmieni i nie działał zgodnie z jej wytycznymi ;)

.

Dla przeciętnego uzytkownika nic się nie zmieni, dalej bedzie korzystał z tej samej strony co wcześniej i wklepywał zapytanie do tego samego okienka co wczesniej.
Powiem więcej. Większość używa Google nie dlatego że jest lepsze, tylko dlatego że zostali tego "nauczeni". Ktoś im podał adres w którym mają szukać i tak zostało. Nie bez "winy" są tu pozycjonerzy :)

Dla większości nie ważne jest, jak się nazywa miejsce w którym szukają, tylko co w tym miejscu znajdą.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Z ciekawości sprawdziłem kilka fraz dotyczących moich stronek i dziwne rzeczy pokazuje. Wnioskuję, że słowa kluczowe w domenie w Yandeks mają bardzo mały wpływ za to bardzo ważne są frazy w title. Do tego wiele stron, które są mi konkurencją w google nie jest nawet zaindeksowane. Pożyjemy zobaczymy.

Z ciekawości sprawdziłem kilka fraz dotyczących moich stronek i dziwne rzeczy pokazuje. Wnioskuję, że słowa kluczowe w domenie w Yandeks mają bardzo mały wpływ za to bardzo ważne są frazy w title. Do tego wiele stron, które są mi konkurencją w google nie jest nawet zaindeksowane. Pożyjemy zobaczymy.

yandex kojarzy mi się z jakąś mafią :) a tak serio google jest najlepszy i najtrafniejszy. Ostatnio jednak pojawiają się zapytania z yandex na mój serwis ,więc kawałeczek uszczknie na pewno ;)

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności