Skocz do zawartości

Dobra firma pozycjonująca

mazii

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale żeby samemu się pozycjonować trzeba mieć odpowiednią ilość czasu i chociaż podstawową wiedzę, czasem lepiej jest zapłacić firmie, aby zaoszczędzić ten - przecież także bardzo wartościowy - czas.

Wyjątkowa i profesjonalna fotografia ślubna Legnica oraz mój świeżutki blog fotograficzny. Amatorze, czeka na ciebie darmowy kurs fotografii cyfrowej online!

Zgadzam się z Harleyem7. Bardzo dobre porównanie.

Moim zdaniem Adiectus nie masz w ogóle racji, że to wyjdzie taniej.

Mam trochę styczności z osobami, które same pozycjonują strony i bardzo duża z nich porostu linki zdobywa z allegro. Jakości wprowadzania do katalogów czy precli na allegro nie muszę tutaj opisywać. Wiele linków ze stron też jest zwykłym oszustwem bo nie raz się spotkałem ze sprzedażą linków na stronach, które nawet nie są zaindeksowane w googlu. Także ta według Ciebie taniość w rzeczywistości jest czasami droższa niż wynajęcie nawet słabszej firmy ale mającej podstawowe pojęcie.

Tym bardziej, że można podążając 2 drogami:

1. samemu wszystko robić, wprowadzać do katalogów, precli, tworzyć zaplecze ale nagle okaże się, że zamiast handlować w sklepie to mamy tylko czas na pozycjonowanie

2. kupować większość rozwiązań ale tu jest różnie z tą jakością i trzeba mieć jakiś budżet na to

i w podsumowaniu może się okazać, że firma i tak będzie tańsza.

Ja nie mówię o linkach na allegro (w ogóle nie mówię o kupowaniu linków). Jest dużo lepsza metoda otrzymania świetlnych linków na stronach z PR=4,5 a nawet 6 (na wszystkich podstronach oczywiście i w dodatku są to polskie dobre serwisy :-) Trzeba tylko wiedzieć jak - ja z racji bardzo małego budżetu nie jestem w stanie poszaleć mocno tą metodą ale na średnie frazy jest ogromna moc - a koszt minimalny (ale nie jest to kupowanie linków)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Myśle, ze MaxPan jesteś w błedzie.

Albo za długo siedzisz w biznesie pozycjonowania i nie wiesz jak zwykli ludzie z poza branzy postrzegaja frazy opony i pozycjonowanie albo pracujesz tylko z duzymi klientami ktorzy naprawde maja pojecie o pozycjonowaniu.

Nie kazdy glupi wie ze opony czy kredyty to trudniejsza fraza od pozycjonowania.

Dla zwyklego Kowalskiego jest raczej odwrotnie.

Ja zdaje sobie bardzo dobrze sprawe z tego co kryje sie za tymi frazami. Staralem sie tylko spojrzec na sprawe z perspektywy kogos mniej poinformowanego w temacie.

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

To jak masz takie magiczne miejsca to rzuć co robisz i weź się za seo.......

Ja robię to dla siebie, dla swoich stron :-) Lubię to co robię więc tego nie rzucę. Po prostu nie mozna tylko patrzeć standardowo w 4 kierunkach: precle, katalogi, płatne linki i zaplecza.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Wracając na poprzednią stronę: Będąc w TOP3 na pozycjonowanie w cale nie jest tak dużo ruchu jak wszyscy myślą. Dodam nawet, że byłem tam przez pół roku i prawdę mówiąc nie jestem obłowiony klientami. Tam wchodzą klienci tego typu:

miałem do wyceny frazy związane z projektami i między innymi projekty domów, które jak wszyscy wiedzą cenią się na kilka tysięcy. Po wycenie klient pytał się czy nie ma błędu w wycenie, gdyż w śród fraz od 100-400 zł pokazała się ta za kilka tysięcy. Ludzie się nie znają na konkurencyjności i niekiedy takie frazy zlecają, że nie wiesz jak to wycenić i dajesz im wypozycjonowanie fraz za free (np. czerwony buty w paski w sklepie internetowym).

Co do pozycjonowania stron to jest bardzo dużo sposobów na pozyskiwanie linków, a z efektami różnie bywa...

multikomto

Po prostu nie mozna tylko patrzeć standardowo w 4 kierunkach: precle, katalogi, płatne linki i zaplecza.

a czy ktoś powiedział, że to właśnie tylko na tym polega pozycjonowanie? Jeśli tak uważasz, to naprawdę mało wiesz...

Zdecydowana większość tego forum tak właśnie uważa ;)

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności