Skocz do zawartości

Taki "myk"

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby Google zareagowało gdybym zrobił przekierowanie ze swojej strony "bez www" na stronę "z www", chodzi mi o to czy:

1) zsumuje mi linki

2) przyznam, że strona "bez www" jest wysoko pod pewnymi hasłami i chciałbym ją zastąpić stroną "z www"

Czy takie posunięcie w oczach G jest moralne ? I przyniesie jakieś klorzyści ?

czy to quote było potrzebne?

Rzeczywiście myk :D Zwyczajne działanie, robi tak większość serwisów, ale nie po to, aby zrobić "myk" tylko chociażby aby był jeden adres w statystykach itd. Linki zsumuje, a taka strona bez przekierowania czyli osobno bez www i z www to może nawet podejść moim zdaniem pod duplicate content, więc taki "myk" jest mile widziany.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

to nie myk a obowiazek. zrob koniecznie 301 dla kazdego swojego serwisu.

google ma wielkie problemy z canonical urls i dlugo trwa powrot do wynikow.

Wiesz co, akurat z podstronami nie ma problemów, bowiem od początku istnienia serwisu używam jednego sposobu linkowania "z www", podstrony "bez www" raczej w bazie Google nie figurują.

Jednak zastanawia mnie strona główna serwisu, czy rzeczywiście linki się zsumują ?

Załóżym, że zrobie przekierowanie 301 ze strony "bez www" na stronę "z www" to czy strona "z www" pod tymi frazami gdzie jest wysoko zastąpi stronę "bez www".

Może jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia w tej kwesii ?

jeśli zastosujesz 301 na główną bez www to z czasem Ci ona zniknie z indexu i wcale nie jest powiedziane że ta z www wskoczy na jej miejsce w wynikach wyszukiwania

P.S. skoro ten serwis już istnieje jakiś czas może być bezpieczniej zostawić stronę główną bez www z taką treścią jaka jest obecnie, za to wyprowadzić linki do podstron zawierające www

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

P.S. skoro ten serwis już istnieje jakiś czas może być bezpieczniej zostawić stronę główną bez www z taką treścią jaka jest obecnie, za to wyprowadzić linki do podstron zawierające www

Serwis jest olinkowany na podstrony "z www", tych "bez www" prkatycznie w ogóle nie ma, ale mimo wszystko domena "bez www" jest lepiej potraktowana przez Google i jest wyżej pod różnymi frazami.

domena "bez www" jest lepiej potraktowana przez Google

wobec tego nie ruszaj jej dopóki Google sam jej nie wykopie niżej, jak już się to stanie załóż jej jedno z przekierowań

a tak swoją drogą to daj adres tej strony

przemeks dzięki za PM, serwis nie raz już widziałem :D

tak czy inaczej aktualnie dla google z www i bez www są to dwie różne strony, (dwie różne kopie, z różnymi datami) akurat PR masz taki sam ale nie prawdą jest, że nie ma linków prowadzącyh do adresu bez www - są, zobacz chćby w stopkę forum, które masz w subdomenie (są to linki z zewnątrz)

robiłbym zmiany z przekirowaniem dopiero wówczas gdy nie będzie niczego na adresie bez www do stracenia, naprawdę nie ruszałbym tego teraz, ale oczywiście zrobisz jak uważasz :)

prawdą jest, że nie ma linków prowadzącyh do adresu bez www - są, zobacz chćby w stopkę forum, które masz w subdomenie

Hehe, nie pisałem, że linków nie ma tylko, że podstrony są znane jakie te ze strony "z www" (bo tak je olinkowałem w serwisie). To, że linki są to wiem, i jest i nawet całkiem sporo :D

Czyli zalecasz niczego nie robić aktualnie ?

hehe, racja, za daleko wybiegłem... :D

ale zerknij co masz w indexie, właśnie zrobiłem dość długie zapytanie site:twojastrona.pl -site:sub1.twojastrona.pl -site:sub2.twojastrona.pl ... itd pozostałe subdomeny

gdzieś tam w indexie pojawiają się podstrony z zapisem twojastrona.pl/podstorna (choć może to starocie do których już nie prowadzą linki) ale pojawiają się też coś takiego www.sub1.twojastrona.pl (czego chyba nie planowałeś)

jeśli pozycje strony głównej są dobre dla adresu bez www nie ruszałbym obecnie w tym temacie nic

ale na subdomenach możesz sobie to spokojnie poprawić, subdomeny przewaznie są bez www więc zastosuj przekierowania www.sub.twojastrona.pl do sub.twojastrona.pl

jakies 2 miesiace temu MSN.com mial przez chwile PR2. stalo sie tak wlasnie dlatego, ze google widzial

www.msn.com i msn.com jako 2 rozne strony. to tylko przyklad. MSN jest duzy, wiec google szybko naprawil ten blad.

jezeli jestes tak duzy, nie masz co sie martwic. jezeli jednak nie jestes tak duzy, moze sie okazac ze szybko tego nie naprawisz.

a koszty zwiazane z utrata pozycji? coz, chyba ciagle za cos placimy. w moim przekonaniu, tych kilka fraz warto jest zamienic na dobry sen :-)

polish suicide flew 48 successful missions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności